Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΑΛΛΑ - Ζήστε πριν πεθάνετε

https://theadvocatespost.files.wordpress.com/2016/07/woman-at-sunset-2.jpg 
Ο θάνατος είναι κάτι που όλοι θα αντιμετωπίσουν στην ζωή τους. Είτε πρόκειται για θάνατος αγαπημένου, είτε ο δικός σου, είναι κάτι με το οποίο όλοι πρέπει να συμβιβαστούμε. Ευτυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται τον δικό τους θάνατο μέχρι να μεγαλώσουν, αλλά κάποιοι τον αντιμετωπίζουν σε πολύ νεαρότερη ηλικία. 

Η Holly Butcher ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Ενώ ήταν μόλις 26, η Holly έπρεπε να αρχίσει να σκέφτεται τον θάνατός της. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα πριν πεθάνει.Το ανέβασε στο Facebook στις 3 Ιανουαρίου 2018. Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά, έχασε την ζωή της περιτρυγιρισμένη από την οικογένειά της. Τώρα, το μήνυμά της έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει συγκινήσει ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης.

Λίγες συμβουλές από την Hol:
“Είναι παράξενο να καταλαβαίνεις και να αποδέχεσαι τον θάνατό σου ενώ είσαι 26 χρονών. Οι μέρες περνάνε και νομίζεις ότι έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Μέχρι να συμβεί το απρόσμενο. Πάντα φανταζόμουν ότι θα γερνούσα με ρυτίδες και άσπρα μαλλιά. Το θέλω τόσο πολύ που πονάει. Αυτό είναι το θέμα με την ζωή, είναι εύθραυστη, πολύτιμη και απρόβλεπτη και κάθε μέρα είναι ένα δώρο. Είμαι 27 τώρα. Δεν θέλω να φύγω. 

Αγαπάω την ζωή μου. Είμαι χαρούμενη… Χρωστάω αυτή την αγάπη στους αγαπημένους μου. Αλλά ο έλεγχος δεν είναι στα χέρια μου. Δεν ξεκίνησα να γράφω αυτό το γράμμα για να κάνω τον θάνατο να φαίνεται τρομακτικός – μου αρέσει το γεγονός πως οι περισσότεροι αγνοούμε πως είναι αναπόφευκτο. Θέλω απλά οι άνθρωποι να σταματήσουν να αγχώνονται για τα μικρά πράγματα και να θυμούνται πως όλοι έχουμε την ίδια μοίρα και το θέμα είναι να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε στον κόσμο αυτό.Όλες αυτές τις στιγμές που σκέφτεστε γελοία πράγματα, θυμηθείτε πως υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Να είστε ευγνώμονες για τα μικρά σας προβλήματα και να τα ξεπερνάτε.

Είναι εντάξει να αναγνωρίζετε κάτι ενοχλητικό αλλά μην το αφήνετε να επηρεάζει αρνητικά την ζωή σας. Μόλις το κάνετε αυτό, βγείτε έξω και πάρτε μία μεγάλη ανάσα από φρέσκο αέρα. Γεμίστε τα πνευμόνια σας, κοιτάξτε τον γαλανό ουρανό και τα πράσινα δέντρα. Σκεφτείτε πόσο τυχερός είστε που καταφέρατε να το κάνετε – να αναπνεύσετε. Μπορεί να κολλήσατε στην κίνηση ή να μην κοιμηθήκατε καλά γιατί τα όμορφα μωρά σας ήταν ξύπνια ή το κούρεμά σας δεν πέτυχε. Τα νύχια σας μπορεί να σπάσανε, το στήθος σας να είναι μικρό ή να έχετε κυτταρίτιδα στα πόδια. 

Μην τα σκέφτεστε όλα αυτά… Σας ορκίζομαι πως δεν θα τα σκέφτεστε όλα αυτά όταν θα έρθει η ώρα σας να φύγετε. Είναι όλα τόσο ασήμαντα όταν κοιτάτε την ζωή συνολικά. Βλέπω το σώμα μου να χαλάει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό. Το μόνο που εύχομαι είναι να μπορούσα να ζήσω λίγο ακόμα με την οικογένειά μου ή άλλη μία μέρα με τον σκύλο και τον σύντροφό μου. Μόνο άλλη μία. Ακούω ανθρώπους να παραπονιούνται για το πόσο τραγική είναι η δουλειά τους και το πόσο δύσκολο είναι να γυμναστούν. Να είστε ευγνώμονες για όλα όσα μπορείτε να κάνετε.

Η δουλειά και η άσκηση μπορεί να φαίνονται τετριμμένα… μέχρι το σώμα σας να μην σας επιτρέπει να τα κάνετε. Προσπάθησα να ζήσω υγιεινή ζωή και αυτό ήταν το μεγαλύτερό μου πάθος. Να εκτιμάτε την καλή σας υγεία και το λειτουργικό σας σώμα ακόμα και αν δεν είναι στο ιδανικό μέγεθος. Να το προσέχετε και να καταλαβαίνετε το πόσο τέλειο είναι. Να προσπαθήσετε να βρείτε νοητική, συναισθηματική και πνευματική ευτυχία. 

Έτσι θα καταλάβετε πόσο ανούσια και χαζή είναι η απεικόνιση του τέλειου σώματος που προωθείται στην κοινωνία μας.Να είστε ευγνώμονες για κάθε μέρα που δεν πονάτε και ακόμα και αν αρρωστήσετε, να αποδεχτείτε την αρρώστια και να χαίρεστε που δεν απειλεί την ζωή σας. 

Να γκρινιάζετε λιγότερο και να βοηθάτε περισσότερο ο ένας τον άλλον. Δώστε, δώστε, δώστε. Θα νιώσετε πολύ χαρούμενοι κάνοντας πράγματα για άλλους. Μακάρι να είχα κάνει περισσότερα. Από όταν αρρώστησα, γνώρισα τους πιο εκπληκτικούς ανθρώπους και έχω λάβει πολύ μεγάλη υποστήριξη και αγάπη από την οικογένειά μου. Περισσότερη από όση θα μπορέσω ποτέ να δώσω. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω αυτό.

Είναι παράξενο να έχεις χρήματα στο τέλος… όταν πεθαίνεις. Δεν είναι στιγμή να αγοράσεις πράγματα. Νιώθεις απλά χαζός που νόμιζες πως ήταν τόσο σημαντικά. Κανείς δεν νοιάζεται εάν φορέσετε 2 φορές ένα ρούχο.Χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας σε εμπειρίες. 

Ή τουλάχιστον μην χάνετε εμπειρίες γιατί ξοδεύετε τα χρήματά σας σε χαζομάρες.Κάντε εκείνο το ταξίδι στην παραλία που αναβάλετε. Βάλτε τα πόδια σας στο νερό και παίξτε με την άμμο. Πηγαίνετε στην φύση. Προσπαθήστε να απολαύσετε τις στιγμές παρά να τις αποτυπώνετε με την κάμερα του κινητού σας. Σταματήστε να ζείτε για τους άλλους. Ξυπνήστε νωρίς και ακούστε τους ήχους των πουλιών. Δείτε το πανέμορφο χρώμα του ήλιου στην ανατολή. Ακούστε μουσική… πραγματική μουσική. Η μουσική είναι θεραπεία. Αγκαλιάστε το σκυλί σας. Θα μου λείψει πολύ αυτό. Μιλήστε στους φίλους σας. Αφήστε το κινητό σας. Δείτε πώς τα περνάνε.

Μην λέτε όχι σε όσα θέλετε να κάνετε. Μην νιώθετε πιεσμένοι να κάνετε αυτά που πιστεύετε θα κάνουν τους άλλους χαρούμενους… μπορείτε να θέλετε μία μέτρια ζωή και αυτό δεν είναι κακό. Πείτε στους αγαπημένους σας πως τους αγαπάτε και αγαπήστε τους με όλη σας την ψυχή. Να θυμάστε πως αν κάτι δεν σας αρέσει, έχετε όντως την δύναμη να το αλλάξετε. Να έχετε τα κότσια να αλλάξετε. Δεν ξέρετε πόσο χρόνο έχετε ακόμα στον πλανήτη αυτό. 

Και ένα τελευταίο πράγμα, αν μπορείτε, κάντε μια καλή πράξη για την ανθρωπότητα. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και μπορείτε να βοηθήσετε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Θα είμαι για πάντα ευγνώμον για τον χρόνο που πέρασα στην Γη με την οικογένεια, τους φίλους και τον σκύλο μου. … Μέχρι να συναντηθούμε ξανά.”

πηγή 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί