Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια βασιλόπιτα κέικ για το καλό, από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
  • 6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κονιάκ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την ετοιμασία από την προηγουμένη: Βάζουμε τα ξερά φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα και σύκα) σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 βράδυ. Την επομένη, τα πολτοποιούμε όλα μαζί πολύ καλά στο μούλτι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον πολτό των ξερών φρούτων και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει προτού την ξεφορμάρουμε. Για να βάλουμε το φλουρί, τυλίγουμε ένα νόμισμα σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζουμε την πίτα και το βυθίζουμε προσεχτικά σε ένα σημείο στη βάση της.
Συμβουλή Αν θέλουμε, μπορούμε να γλασάρουμε τη βασιλόπιτα με ένα λευκό γλάσο που θα φτιάξουμε ως εξής: Ανακατεύουμε 200 γρ. ζάχαρη άχνη με 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και απλώνουμε το παχύρρευστο γλάσο πάνω στη βασιλόπιτα. Διαφορετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε τo πλούσιο στήθος της Χριστίνας Κολέτσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάστε το καυτό ατύχημα της Χριστίνας Κολέτσα στο Fame Story; Η σέξι τραγουδίστρια έβγαλε την μπλούζα της μπροστά στην κάμερα και μας αποκάλυψε το υπέροχο στήθος της! Δείτε την καυτή Χριστίνα Κολέτσα , η οποία άθελά της μας δείχνει το πλούσιο στήθος της σε reality παιχνίδι. Christina Koletsa από hglez12

Oι... απαγορευμένες φωτογραφίες της playmate Ανδρομάχης Ξένου που δεν μπήκαν στο Playboy!!!

Kαι ειλικρινά δεν μπορούμε να βρουμε τον λόγο για τον οποίο έμειναν απ' έξω... ... αυτή η καυτή παρουσία έβαλε φωτιά στο κρεβάτι και στον καναπέ που φωτογραφιζόταν. Αρχικώς είχαν βγει μερικές στην δημοσιότητα, αλλά από ότι φαίνεται το Playboy άφησε και άλλες εκτός... Απολαύστε την σε άκρως αποκαλυπτικές και γυμνές πόζες!    

Ταγμένοι δημοσιογράφοι…

Αχ, βρε Ρεζάν! Τη μνημονεύω συχνά. Όταν παρακολουθώ ειδήσεις στην τηλεόραση. Αχ! Για δημοσιογράφους... όπως κάποτε. Που δεν «πολιτεύονταν». Που είχαν οι κουβέντες τους οντότητα, βαρύτητα. Που έδιναν και όχι έπαιρναν γραμμή. Που τσεκάριζαν 100 φορές τις πληροφορίες τους. Που τους έτρεμαν οι πολιτικοί. Δημοσιογράφοι πρόθυμοι να πληρώσουν και όχι να εξαργυρώσουν. Υπόλογοι στο όνομα που με κόπο έκτιζαν, συνεπείς στο ταμείο της συνείδησή τους, στο κύρος όπως το ζύγιζαν στα μάτια συνανθρώπων και όχι μόνο κομματικών οπαδών. Παρακολουθώ καιρό τώρα το φαινόμενο των δημοσιογράφων «οπαδών». Οι δημοσιογράφοι των παραθύρων μοιάζουν πολιτικοί εκπρόσωποι κομμάτων. Λες και πέφτουν τα μπετά για μελλοντική σταδιοδρομία στην πολιτική. Δύσκολοι καιροί για δημοσιογράφους. Όντως. Μαστίζεται από ανεργία ο κλάδος. Χωρίς διέξοδο το δράμα.  Πάνε οι δόξες, τα μεγαλεία (δεν τα έζησαν όλοι, προς Θεού!). Και η τηλεόραση τινάζει πέταλα ως μέσον. Μόνο στρ...