ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Νέα εφαρμογή για smartphone αναλύει τα επίπεδα νερού στα αμπέλια στην Αυστραλία

Αποτέλεσμα εικόνας για αυστραλια αμπελωνες 
Μία νέα εφαρμογή, η οποία μετρά τα επίπεδα νερού στους αμπελώνες, έχουν στη διάθεσή τους οι αμπελοκαλλιεργητές της Αυστραλίας. Το σύστημα μέτρησης περιλαμβάνει μία μικρή θερμική κάμερα, η οποία τοποθετείται σε ένα smartphone και λαμβάνει φωτογραφίες από διάφορα μέρη του φυτού όπως ο καρπός, τα φύλα, τα άνθη και το στέλεχος. Στη συνέχεια, η εφαρμογή αναλύει την εικόνα και μπορεί να υπολογίσει τα επίπεδα του νερού στο αμπέλι.

Με χρηματοδότηση της αυστραλιανής κυβέρνησης και σε συνεργασία με το ινστιτούτο ερευνών της χώρας και το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, η εφαρμογή υπόσχεται στους αμπελοκαλλιεργητές ορθότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και βελτιστοποίηση της ποιότητας των καρπών.


Ο Liz Waters, γενικός διευθυντής έρευνας, ανάπτυξης της κυβερνητικής αρχής για την προώθηση του κρασιού Wine Australia, δήλωσε στον ιστότοπο beveragedaily.com πως η αποτελεσματική και αποδοτική άρδευση «συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των αμπελώνων για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης, η οποία βοηθά στην ανάδειξη της γεύσης και της ταυτότητας των αυστραλιανών κρασιών». Πρόσθεσε, δε, πως «αυτή η νέα εφαρμογή παρέχει μια φορητή λύση για τη μέτρηση των επιπέδων του νερού στον αμπελώνα γρήγορα και εύκολα. Δίνει τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να λαμβάνουν αποφάσεις άρδευσης που υποστηρίζουν την παραγωγή σταφυλιών και συμφωνούν με τις υψηλές προδιαγραφές ποιοτικής καλλιέργειας».


 http://www.froutonea.gr