ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ποιο προϊόν έσπασε τα ταμεία στα ελληνικά σούπερ μάρκετ

https://i0.wp.com/foroline.gr/wp-content/uploads/2017/12/super-market.jpg?fit=720%2C405 

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) καταγράφεται αύξηση στις πωλήσεις τσαντών πολλαπλών χρήσεων άνω του 5.000%. Πρακτικά, όπως αναφέρει το ΙΕΛΚΑ, η αύξηση εκτιμάται ότι σημαίνει περίπου 2,5-3 εκατ. νέες τσάντες πολλαπλών χρήσεων στην αγορά και ότι πάνω από 2 στα 3 νοικοκυριά επέλεξαν αυτή την λύση για τις αγορές τους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η σακούλα πολλαπλών χρήσεων η οποία πλέον θεωρείται είδος προς εξαφάνιση καθώς οι περισσότερες αλυσίδες υποεκτίμησαν την στροφή των καταναλωτών προς αυτές μετά από την επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους 0,04 ευρώ στην πλαστική σακούλα μιας χρήσης.

Είναι χαρακτηριστικό της μαζικής στροφής στις τσάντες πολλαπλών χρήσεων ότι σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ, μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν αγοραστεί τσάντες πολλαπλών χρήσεων που αντιπροσώπευαν τρεις φορές τις πωλήσεις του προϊόντος όλο το 2017.

Στον αντίποδα τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ καταγράφουν τον φετινό Ιανουάριο μία μείωση της τάξης του 75%-80% στη χρήση της πλαστικής σακούλας ελαφρού βάρους σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017.

πηγή