ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Νέες ετικέτες κρασιού για το Κτήμα Αναστασίου, στη Νεμέα!


Το κτήμα Αναστασίου αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που η οινική της ιστορία ξεκινά το 1954, τότε που ο πατέρας Γεώργιος Αναστασίου, δημιουργεί τους πρώτους ιδιόκτητους αμπελώνες, στην Νεμέα, για να φτιάξει το κρασί του. Σήμερα, η δεύτερη γενιά έχει αναλάβει την διαχείριση του οινοποιείου και της παραγωγής. Με σεβασμό τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τις παραδόσεις της περιοχής, το Κτήμα Αναστασίου προσφέρει οίνους με ποιοτικά & αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά.

Η γραφιστική επιμέλεια και ο σχεδιασμός των ετικετών έγινε κατόπιν παρουσίασης και αναλυτικής γευσιγνωστικής περιγραφής των αντίστοιχων κρασιών. Κύριο χαρακτηριστικό της μεταξύ μας συνεργασίας είναι η ελευθερία που μας δόθηκε κατά την διάρκεια αυτής. Οι πελάτες μας ήταν πολύ ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και φρέσκες ιδέες γι’αυτό τον λόγο κάναμε μια εκτενή έρευνα ανταγωνισμού και καταλήξαμε σε δύο αναβαθμισμένες προτάσεις που διατηρούν διακριτικά μια συνειρμική σύνδεση με την παλαιότερη ετικέτα αλλά και με το γευσιγνωστικό προφίλ του κάθε κρασιού.

Αναλυτικότερα, η ετικέτα της Μαλαγουζιάς σχεδιάστηκε βάση του αρωματικού και γευστικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Πρόκειται για ένα ελαφρύ κρασί με ντελικάτα ανθικά αρώματα και φινετσάτες νότες εσπεροειδών, κάτι που απεικονίζεται μέσα από τα χρώματα και την λεπτεπίλεπτη καλλιγραφική γραμματοσειρά. Ειδικότερα η συγκεκριμένη χειρόγραφη γραμματοσειρά δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς λειτουργεί ως συνέχεια της (σκληρής) χειρωνακτικής εργασίας που επιτελείται στο αμπέλι.

Η ετικέτα της Μαλβάζιας, σε μωβ απόχρωση, διατήρησε το χρωματικό τόνο της προηγούμενης ετικέτας και εμπλουτίστηκε με φρούτα που εκφράζουν έντονα την γευστική και αρωματική της παλέτα όπως ροδάκινο, βερύκκοκο και μήλο. Η γραμματοσειρά μοντέρνα και παιχνιδιάρικη συνδυάζεται αρμονικά με το στυλ της ποικιλίας αυτής. https://designous.gr