ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Έτσι 'μαρκάρουν' οι διαρρήκτες τα σπίτια

http://www.creteplus.gr/assets/pages/56728.jpg 
Τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του είδους για να σταμπάρουν και να κατηγοριοποιούν σπίτια και διαμερίσματα "Η διάρρηξη ενός σπιτιού είναι μία ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία για τα θύματα. Η παραβίαση της ιδιωτικότητας, που συνεπάγεται, δημιουργεί ένα εξαιρετικά ψυχοφθόρο συναίσθημα, μπροστά στο οποίο, οι όποιες απώλειες αντικειμένων ή χρημάτων φαντάζουν αδιάφορες.Είχα όντως κλειδώσει;" είναι μία από τις σκέψεις που περνάνε από το μυαλό των "θυμάτων" της διάρρηξης και ακολοθεί μία καταμέτρηση κινήσεων και ενεργειών που θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά προκειμένου να αποφευχθεί η "εισβολή".

"Αν είχα βάλει συναγερμό;", είναι μία από τις ερωτήσεις που θα επανέρχονται. Αυτό ίσως να βοηθούσε, και τώρα, ακόμη και μετά το περιστατικό, ίσως να μην είναι αργά.

"Αν είχα πόρτα ασφαλείας;". Πιθανόν να λειτουργούσε αποτρεπτικά, όμως, όπως λένε αστυνομικοί, οι επαγγελματίες μπορούν να τις ανοίξουν εξίσου εύκολα με τις απλές. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, "κυκλοφορούν" πασπαρτού, για τις κλειδαριές τύπου "τρίαινα", οπότε ίσως να μην είναι τόσο "ασφαλείας", όσο αισθάνεστε.
Ίσως, με μία ψυχραιμότερη σκέψη, τίποτα από αυτά να μην έχει νόημα. Υπάρχουν μία σειρά από πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει, συναγερμοί, θωρακισμένες πόρτες, σκυλιά, security, τάφροι με κροκόδειλους. Προφανώς υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής σε όλα αυτά, όμως τι μπορείτε να κάνετε που να σηκώνει το μπάτζετ σας και να αισθάνεστε λίγο πιο ασφαλείς;
Πρώτον κλειδώνετε. Πάντα. Όταν φεύγετε από το σπίτι και όταν πέφτετε για ύπνο. Ένας επιπλέον σύρτης μπορεί να φανεί χρήσιμος, για όταν είστε παρόντες, φυσικά.

Όταν φεύγετε αφήνετε αναμμένο κάποιο φως και κάποια πηγή ήχου. Ραδιόφωνο, τηλεόραση, μουσική, κάτι που να υπονοεί ανθρώπινη παρουσία.
Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε τους γείτονές σας. Αν έχετε μια εικόνα για τις κινήσεις τους και εκείνοι για εσάς, είναι πιο εύκολο να αντιληφθείτε ότι κάτι πάει λάθος.

Να προσέχετε τα σημάδια. Υπάρχουν συγκεκριμένα σύμβολα που αφήνουν διαρρήκτες, προκειμένου να "σταμπάρουν" κάποιο σπίτι, ανάλογα με την κατάσταση του ιδιοκτήτη του. Αν δείτε, λοιπόν, κάποιο από τα παρακάτω σύμβολα στο κουδούνι σας, φροντίστε να λάβετε τα μέτρα σας:πηγή