ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ Ο ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑΣ! - Φεγγαρόψαρο τεραστίων διαστάσεων στα νερά της Λάρισας

https://i.ytimg.com/vi/C1_BNPa_2_4/hq720.jpg

Ένα τρομακτικό ψάρι τεράστιων διαστάσεων αντίκρυσε ξαφνικά μπροστά του ένας άνδρας που έκανε ψαροτούφεκο στην παραλία του Παπακώστα, στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο ψαροτουφεκάς (που τράβηξε το βίντεο που θα δείτε παρακάτω) στα τοπικά μέσα, την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο είδε ξαφνικά να έρχεται προς το μέρος του ένα ασυνήθιστο για τις ελληνικές θάλασσες ψάρι με άνοιγμα πάνω από δύο μέτρα και βάρος πολλών κιλών. Μάλιστα, το φεγγαρόψαρο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

 
Ωστόσο, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη θαλάσσια ζωή, το συγκεκριμένο είδος ψαριού, αν και φαίνεται τρομακτικό, δεν είναι απειλητικό για τον άνθρωπο. Το φεγγαρόψαρο τρέφεται με πλαγκτόν, μέδουσες και μικρά ψάρια, που βρίσκονται στο βυθό.

Ένα μέσο φεγγαρόψαρο, αρσενικού γένους μπορεί να φτάσει τα 1.000 κιλά. Το θηλυκό είναι ελαφρύτερο και για αυτό ταχύτερο και πιο ευέλικτο.
Το συγκεκριμένο είδος ψαριού δεν τρώγεται αφού δεν έχει σάρκα.
Παρ' όλα αυτά είναι ένα είδος προς εξαφάνιση.


Ενδημεί - κυρίως-  στις τροπικές θάλασσες και οι βασικοί του θηρευτές είναι τα θαλάσσια λιοντάρια, οι όρκες και οι καρχαρίες.


Ονομάζεται και «προπέλα» ενώ είναι ένα είδος γνωστό στην αρχαία Ελλάδα με την ονομασία μύλη, λόγω της ομοιότητάς του με μυλόπετρα.
Πήρε την ονομασία φεγγαρόψαρο αφού ζει στο βυθό και βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας μόνον με το φεγγαρόφωτο.

ΠΗΓΗ 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου