Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ! - «Χρυσά» χέλια αξίας 12.500 ευρώ το κιλό! – Βρέθηκαν δεξαμενές στο Κορωπί με 1.250 κιλά

http://www.marinereservescoalition.org/files/2013/05/European-Eel.jpg 
Σε αστρονομικές τιμές πουλούσαν μέλη κυκλώματος το προστατευόμενο είδος χελιών Anguilla Anguilla.

Καθηγητής ιχθυολογίας και συνεργοί του κατάφερναν να το διαθέσουν –μετά από επεξεργασία- στην αγορά της Κίνας προς 12.500 ευρώ το κιλό. Συγκεκριμένα εισήγαγαν γόνο χελιών Anguilla Anguilla από την Ισπανία και τα έβαζαν σε δεξαμενές στο Κορωπί, όπου αναλάμβαναν την πάχυνσή τους για να πολλαπλασιάσουν το κέρδος. Στη συνέχεια, έπαιρναν το γόνο και τον πουλούσαν έναντι 12.500 ευρώ, καθώς στην Κίνα αποτελεί… γκουρμέ γεύση που χρυσοπληρώνεται από πλούσιους Κινέζους. 

Σε μεγάλες δεξαμενές στο Κορωπί εντοπίστηκαν 1.250 κιλά γόνου, η αξία των οποίων, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, φθάνει περίπου τα 15.000.000 ευρώ. Οι αποστολές των χελιών γίνονταν αεροπορικώς σε ειδικές συσκευασίες, όπου τα χέλια μπορούσαν να επιβιώσουν για τουλάχιστον 48 ώρες, ενώ στα παραστατικά της μεταφοράς βαφτίζονταν λαβράκια ή τσιπούρες.
«Εγκέφαλοι» της οργάνωσης φέρονται ένας καθηγητής ιχθυολογίας σε ΤΕΙ και συνάδελφός του από την Πρέβεζα.

Την υπόθεση χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Την περασμένη Παρασκευή σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 62 ετών (7 άνδρες και 2 γυναίκες). Σημειώνεται ότι η διακίνησή του συγκεκριμένου είδους επιτρέπεται μόνο εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ απαγορεύεται η εξαγωγή του σε τρίτες χώρες.

 http://www.biolib.cz/IMG/GAL/75365.jpg

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αρχικά εισήγαγαν από την Ισπανία στη χώρα μας, μέσω ισπανικής εταιρείας, η οποία αποτελούσε το επιχειρησιακό κέντρο της οργάνωσης, μεγάλες ποσότητες γόνου Anguilla- Anguilla. Οι ποσότητες αυτές μεταφέρονταν με φορτηγό-ψυγείο μέσω Ιταλίας και αποθηκεύονταν σε ειδικά τροποποιημένες δεξαμενές, σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής.
Στη συνέχεια, ακολουθούσε παράνομη εξαγωγή των χελιών αεροπορικώς στην Κίνα. Οι παραλήπτες προέβαιναν σε περαιτέρω εκτροφή και πάχυνση τους προκειμένου να τα διαθέσουν στην αγορά.

Οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν στις εγκαταστάσεις μεταφοράς εμπορευμάτων του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», έναν 39χρονο, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό περίπου 160 κιλά γόνο του συγκεκριμένου χελιού, το οποίο είχε παραλάβει νωρίτερα από την αποθήκη στο Κορωπί.
Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές και συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Συνεχίστηκαν εκτεταμένες έρευνες σε οικίες και επιχειρήσεις, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα όπου συνελήφθησαν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη του εγκληματικού δικτυού.
Οι συλληφθέντες με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για το περιβάλλον οδηγηθήκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40