ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ - 'Πράσινο φως' για την εξαγορά της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη

Τέλος στο δικαστικό θρίλερ για την διάσωση της Μαρινόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Τι αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου. Η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας
Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.
Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.
Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη - καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος των μετόχων Πάνου, Στέφανου, και Πάνου Μαρινόπουλου: η ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης  επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και την σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών! Είναι μία μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το Αύριο. Την συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς μου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου