ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Τα ''πορτοκάλια της ντροπής'' στο Άργος

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_126635/sklaboi-gia-ta-portokaloxwrafa-tis-ntropis-stin-imathia.w_l.jpg 
Νεότερες λεπτομέρειες έρχονται στην δημοσιότητα για την υπόθεση σύλληψης δυο ελλήνων για εμπορία ανθρώπων στην Αργολίδα. Από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας ήταν οι τρεις έλληνες που έφτασαν  στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και αναζητούσαν σκλάβους για τη συγκομιδή των πορτοκαλιών στην περιοχή.


Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 59 χρόνων ο ένας, 29 ο άλλος και 25 ο τρίτος, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με δύο Ρουμάνους μεσάζοντες. Αυτοί με τη σειρά τους εντόπιζαν ομοεθνείς τους στην πατρίδα τους, τους υπόσχονταν εργασία με υψηλές αμοιβές και τους έφερναν στην Ελλάδα προκειμένου να εργάζονται κάτω απο αντίξοες συνθήκες στους πορτοκαλεώνες της περιοχής.

Σε μια τέτοια περίπτωση στις 8 Δεκεμβρίου έφεραν επτά υπηκόους Ρουμανίας από 19 έως 28 χρονών, τους εγκατέστησαν σε αποθήκη της περιοχής χωρίς θέρμανση και κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ενώ στη συνέχεια τους έβαζαν να εργάζονται στα χωράφια με χαμηλά ημερομίσθια. Μάλιστα, κάποια στιγμή προφασιζόμενοι το κόστος του φαγητού και τη διαμονή, τους είπαν ότι δεν θα πληρώνονται καθόλου.

Όταν εκείνοι αντέδρασαν και εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν οι δράστες άρχισαν να απειλούν τη ζωή τους και τους παρακολουθούσαν ακόμα και σττην πλατεία του χωριού για να τους επιτηρούν. Αφού τους είχαν κρατήσει ταυτότητες και ταξιδιωτικά έγγραφα, τα θύματα επικοινώνησαν με συγγενείς στη Ρουμανία και εκείνοι με τις αστυνομικές αρχές στη χώρα μας.

Μετά από έρευνες συνελήφθησαν δύο από τους δουλεμπόρους ο 59χρονος και ο 29χρονος και αναζητείται ο τρίτος, όπως και οι δύο Ρουμάνοι συνεργοί τους.


πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου