ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Οι Ελληνικές «Άλπεις»…!

 http://3.bp.blogspot.com/-b04W7wmFrwk/VFpwNIVycII/AAAAAAABgfU/IWb26PYTL2I/s1600/valia_kalda-659x355.jpgΈνα φανταστικό ορεινό τοπίο με πολύ χιόνι τουλάχιστον τους έξι από τους δώδεκα μήνες του χρόνου, δεσπόζει επιβλητικά στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών.

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, όπως είναι το επίσημο όνομά του, είναι μια δυσπρόσιτη – δύσβατη περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που περιλαμβάνει τα πάντα… Ορμητικούς χείμαρρους, πυκνά δάση με πανύψηλα δέντρα, απότομους γκρεμούς, και τεράστια βιοποικιλότητα, αρκούδες, λύκους αγριοκάτσικα κ.λπ.
Βάλια Κάλντα στα Βλάχικα, σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή μπορούμε να περιπλανηθούμε σε διάφορα Βλαχοχώρια των Γρεβενών και της Ηπείρου. Να θυμηθείτε πως εκτός από το να ντυθείτε καλά και να είστε προετοιμασμένοι για το τσουχτερό κρύο της περιοχής, καλό θα είναι να είστε έτοιμοι και δεκτικοί στα κεράσματα τσίπουρου απ’ τους κατοίκους των γύρω χωριών.
Μαγικό μέρος, ιδανικό για πεζοπορία και επαφή με τη φύση, σε υψόμετρο 1.400 περίπου μέτρων, από το οποίο φεύγοντας θα πρέπει σίγουρα να προμηθευτείτε ντόπια προϊόντα όπως τραχανά, μαρμελάδες, βότανα κ.λπ.
Καλά να περάσετε !!
www.ellinikoskinimatografos.gr
ellinikoskinimatografos-gr_-1
Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου...
Δείτε το video και απολαύστε το ομώνυμο τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου:


 πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου