ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το πιο όμορφο φίδι στη γη αλλά σου επιφυλάσει τον πιο φρικτός θάνατο

http://www.newsbeast.gr/files/1/2016/11/fidi2.jpg 
Αν τύχει και επισκεφθείτε τη νοτιοανατολική Ασία υπάρχουν πολλά μέρη για να εξερευνήσετε αλλά καλά θα κάνετε να μείνετε μακριά από τα μέρη που ζει το μπλε φίδι (Calliophis bivirgata).
Το δηλητήριο του μπορεί να σκοτώσει απευθείας όποιον τσιμπήσει αφού πρώτα το θύμα του υποφέρει από φρικτούς σπασμούς και παράλυση.

 http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/586x391/1924600.jpg


Μάλιστα είναι τόσο ισχυρό που ερευνητές από την Αυστραλία πειραματίζονται με αυτό για να βρουν θεραπείες που απαλύνουν τον πόνο.
«Αυτά τα φίδια είναι δολοφόνοι δολοφόνων» υποστηρίζει ερευνητής από το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ καθώς καιροφυλακτούν για άλλα δηλητηριώδη φίδια παίζοντας μαζί τους ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Μάλιστα το δηλητήριο τους γίνεται ισχυρότερο εξαιτίας της τροφής τους με αυτά.
fidi1
Με το συνδυασμό του έντονου μπλε και του πορτοκαλί στο κεφάλι και την ουρά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά φίδια του κόσμου. Επίσης, έχει τους μεγαλύτερους αδένες με δηλητήριο στον κόσμο, που εκτείνονται σε πάνω από ένα τέταρτο του μήκους του σώματός του.
Συνήθως φτάνουν τα 1,8 μέτρα σε μήκος και παραμένουν αρκετά λεπτά σε όλη τη ζωή τους.
fidi3
Το δηλητήριο τους έχει προκαλέσει δύο θανάτους ανθρώπων τον τελευταίο αιώνα και δεν υπάρχει προς το παρόν αντίδοτο. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι γενικά τείνουν να αποφεύγουν τον άνθρωπο, όπου τον συναντήσουν.
fidi4


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου