ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Έστειλε την κόρη του για ελιές αλλά εκείνη τις ''ΤΙΝΑΖΕ'' ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!

http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/11/06/elia7.jpg 
Νοέμβριος… Ο μήνας του μαζέματος της ελιάς και της μετατροπής της σε ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι άνθρωποι εύχονται να έχουν μεγάλη σοδειά και φυσικά τον καλό καιρό για σύμμαχό τους. Κατά εκατοντάδες ξεχύνονται στα χωράφια τους έτσι, μέσα από ένα συγκεκριμένο τελετουργικό για να συλλέξουν τον ευλογημένο καρπό. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις όπου άτομα μαζί με τη δουλειά επιλέγουν να συνδυάζουν και τη χαρά.

Με λίγα λόγια αφήνουν τη φύση και πιάνουν τη διασκέδαση...
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, σε χωριό της Αχαΐας, μια κοπέλα άφησε τις ελιές για χάρες... άλλες, πιο καλές. Η οικογένεια της όπως οι υπόλοιπες του τόπου, είχε αναλάβει την περασμένη εβδομάδα να μαζέψει τις ελιές από τα περιβόλια της. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και όλοι από το πρωί μέχρι να νυχτώσει ασχολιόντουσαν με αυτή τη διαδικασία. Είχαν μάλιστα στη δούλεψή τους και ένα νεαρό αλλοδαπής καταγωγής μιας και πέρα από τον πατέρα δεν υπήρχε άλλο αρσενικό στην οικογένεια για να ασχοληθεί με τις βαριές δουλειές. 

Την Κυριακή δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά λόγω υποχρεώσεων και έτσι στο περιβόλι πήγε μόνο ο νεαρός άνδρας. Λίγο μετά το μεσημέρι εμφανίστηκε εκεί η κόρη καθώς την είχε στείλει ο πατέρας της να δώσει φαγητό στον εργάτη και να τον βοηθήσει όσο μπορούσε στη δουλειά. Και εκείνη τον βοήθησε, όχι βέβαια στην εργασία αλλά… στην ερωτοτροπία. 

Υπήρχε ένα μικρό φλερτ μεταξύ των 2 νέων και τώρα που βρέθηκαν μόνοι τους βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να το καλλιεργήσουν. Παράτησαν λοιπόν τα πάντα στη μέση και άρχισαν τις περιπτύξεις. Γύρω τους υπήρχε ερημιά, οπότε σκέφτηκαν πως δεν θα είχαν καμία ενόχληση. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο-πατέρα που έσκασε μύτη αιφνιδιαστικά για να δει πως πάνε τα πράγματα, με τον ίδιο να μένει αποσβολωμένος με το θέαμα που αντίκρισε. 

Ακολούθησε πανζουρλισμός, οι νέοι ντύθηκαν άρον άρον και οι φωνές του εξαγριωμένου πατέρα αντιλαλούσαν παντού. Δεν μπορούσε με τίποτα να χωνέψει το θέαμα που είδε και φώναζε πως του μαγάρισαν τη σοδειά. Απέλυσε κατευθείαν τον εργάτη ενώ το σπίτι του τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης καθώς οι φωνές του ακούγονται σε όλο το χωριό.

Βλέπετε το κορίτσι του μπέρδεψε τους μήνες και αντί για το Νοέμβρη έπιασε το… Μάη.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου