ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι υλικό από το οποίο φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια;

 http://www.diakonima.gr/wp-content/uploads/2016/08/x84fcd59bbd0bf30bfa9992dd2ebbf964_XL.jpg.pagespeed.ic_.iDmlCaPaWJ.jpg
Το φιδάκι είναι σίγουρα το πιο αποτελεσματικό αντικουνουπικό σε εξωτερικό χώρο. Όμως το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη δεν είναι τόσο αθώο. Τόσο, φυσικά για τα κουνούπια, όσο και και για τους ανθρώπους.
Κατασκευάζεται από μια σκόνη πύρεθρου που προέρχεται από τα χρυσλανθεμα. Αυτή η σκόνη μπορεί να προκαλέσει ναυτία, τάση για εμετό, πονοκέφαλο, φλεγμονές κ.α.
Αν δε καταποθεί, εκτός από σπασμούς και μούδιασμα του στόματος, μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.
 

Στο πύρεθρο βρίσκονται οι πυρεθρίνες. Είναι εκχύλισμα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες. Έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και σε παρατεταμένη χρονική περίοδο.
Μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μιας σπείρας, είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες από ένα πηνίο κουνουπιών είναι ισοδύναμη με την ζημία που γίνεται από 100 τσιγάρα.
Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου