Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γελάει ο κόσμος: Ακριβότερη η Τότεναμ από ΟΛΗ τη Σούπερ Λιγκ!

https://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/inside_large/article/2016_09/image-2.jpg 
Σε πολλούς, οι εικόνες αρκούν, για να καταγράψουν την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στο δικό μας πρωτάθλημα και σε εκείνα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης που κυριαρχεί. Κάποιοι προσθέτουν επιπλέον, ιστορία, ονόματα, τίτλους και φυσικά εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας πραγματική διάσταση, σε αυτή την απόσταση.

Εστω κι αν στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, σίγουρα αυτοί, μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμοι, προκειμένου να διαπιστώσει κάποιος την αξία ενός παίκτη, μίας ομάδας, ενός πρωταθλήματος, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Νούμερα που κρύβουν από πίσω τους ονόματα, όπως εκείνα των Μέσι(κοστολογείται 120 εκτ ευρώ), Κριστιάνο Ρονάλντο (110 εκτ) και Νευμάρ (100εκτ), για την αποθέωση της La Liga.
Συμφωνίες, σαν και αυτή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Αγγλία (7 δις για τριετία 2016-2019 εντός Νησιού και 4,08 δις, σε χώρες του εξωτερικού) για την επιβεβαίωση κυριαρχίας της Premier League.

Εισιτήρια, όπως συμβαίνει στην Bundesliga (με την Ντόρτμουντ ιδιαίτερα, που παρουσίασε το μεγαλύτερο μέσο όρο στην Ευρώπη με 81.178 το 2005), για την ανάδειξη ενδιαφέροντος και αγάπης ή ακόμα οι τίτλοι (11 Κύπελλα πρωταθλητριών-Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης) των κορυφαίων συλλόγων για την απόδοση δόξας και αναγνώρισης.

Είναι αλήθεια ότι στο ποδόσφαιρο, κανείς και τίποτα δεν είναι αρκετό από μόνο του, για να οδηγήσει στην επιτυχία. Απαιτεί συνδιασμό πολλών παραγόντων, που μπορεί να στοιχιστούν πίσω από τους αριθμούς.

Κάπως έτσι, η αξία του ελληνικού πρωταθλήματος, της Super League, βρίσκεται στα 304,20 εκτ ευρώ, σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt.de (στοιχεία την 1η Σεπτεμβρίου 2016), που ειδικεύτεαι σε σχετικές αναλύσεις. Είναι στην ενδέκατη θέση της κατάταξης, με τον Ολυμπιακό να είναι με 76,58 εκτ ευρώ η πιο ακριβή ομάδα στην Ελλάδα και ο Κώστας Φορτούνης με 10 εκτ ευρώ, ο παίκτης που κοστολογείται περισσότερο από κάθε στην Super League.

Ενα πρωτάθλημα, με τις 16 ομάδες να έχουν συνολική αξία μικρότερη από την περίφημη τρίαινα MSN (Μέσι-Σουάρες-Νειμάρ)της Μπαρτσελόνα, που φτάνει τα 310 εκτ ευρώ (120+90+100). Τριών μόλις παικτών, των κορυφαίων βέβαια στον κόσμο και όχι μιας ομάδας, αφού η συνολική αξία των Καταλανών φτάνει τα 756,50 εκτ ευρώ.

Μάλιστα κατά 12,80 εκτ. ευρώ μικρότερη από εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης (769,30), πιο ακριβής ομάδας στην Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο. Ομως η τρίτη της ισπανικής παρέας, Ατλέτικο Μαδρίτης, αφήνει αρκετά πίσω την Super League, φτάνοντας τα 493 εκτ. ευρώ.

Οσο για το σύνολο της La Liga, φτάνει τα 3,52 δις(!). Χωρίς μάλιστα να είναι το ακριβότερο πρωτάθλημα, αφού την ξεπερνά η Premier League με 4,82 δις ευρώ και την ακολουθούν, Serie A (2,67 δις), Bundesliga (2,51) και Ligue 1 (1,50).
Φυσικά δεν υπάρχουν μονάχα στην Ισπανία ομάδες που από μόνες ξεπερνούν ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα. Από την Serie Α, έρχονται η Γιουβέντους (428 εκτ) με την Ιντερ (331,58), την Bundesliga η Μπάγερν (582,23 εκτ) με η Ντόρτμουντ (339,50 εκτ) και την Ligue 1, η Παρί Σ.Ζ (412,65 εκτ).

Κι αν τα τέσσερα αυτά κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, προσφέρουν οκτώ ομάδες ακριβότερες από όλη την Super League, η Premier League δίνει από μόνη της έξι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (534,25 εκτ), Μάνστεστερ Σίτι(518 εκτ), Τσέλσι (507,80 εκτ), Αρσεναλ (468,50 εκτ), Λίβερπουλ (387,20 εκτ) και Τόττεναμ (370,50 εκτ).

 https://www.sportdog.gr/

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΎΤΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40