ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Γιατί οι δαγκάνες δεν πιάνουν σχεδόν ποτέ τα λούτρινα; - ΑΥΤΟ είναι το κόλπο πίσω από το διασημότερο μηχάνημα παιχνιδιών [video]

http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/1353767.jpg
Εχει συμβεί σε όλους να προσπαθούν να πιάσουν αρκουδάκι με τη δαγκάνα σε εκείνα τα μηχανήματα στα λούνα παρκ και τα εμπορικά κέντρα και εκεί που αρχίζει να το σηκώνει η δαγκάνα, ξαφνικά το αφήνει και πέφτει. Αυτό που δεν γνωρίζατε όμως είναι ότι υπάρχει ολόκληρος σχεδιασμός πίσω από αυτό.

Μπορεί στατιστικά η δαγκάνα να χάνει σχεδόν πάντα το πολυπόθητο κουκλάκι, όμως υπάρχουν κάποιες σπάνιες φορές που το πιάνει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Την απάντηση δίνει η ομάδα του Vox, αναλύοντας επιστημονικά το κόλπο της δαγκάνας.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν, η δαγκάνα είναι προγραμματισμένη να βάζει κανονική δύναμη στη λαβή της μόνο όταν θα έχετε βάλει αρκετά κέρματα ώστε να συμφέρει να σου πιάσει το κουκλάκι.

Πρακτικά, αν υπολογίσουμε ότι το κουκλάκι κάνει 5 ευρώ και ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει 50% κέρδος, θα πρέπει να βάλετε τουλάχιστον 15 πενηντάλεπτα για να δουλέψει κανονικά η δαγκάνα.

Μάλιστα στο εγχειρίδιο οδηγιών ενός τέτοιου μηχανήματος το λέει ξεκάθαρα: «H διαχείριση των κερδών είναι εύκολη, απλώς ορίζεις την αξία του νομίσματος, του δώρου και το επίπεδο κέρδους. Το μηχάνημα θα υπολογίσει αυτόματα πότε να δώσει όλη τη δύναμη στη δαγκάνα και αυτό θα γίνεται τυχαία, ώστε οι παίκτες να μην μπορούν να το προβλέψουν».

Για περισσότερη ανάλυση δείτε και το σχετικό βίντεο:
Tromaktiko


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου