ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Μάικλ Τζόνσον: "Η Ελλάδα έχει πολύ πετρέλαιο κι'όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά..."

http://www.capital.gr/images/article_pics/20140523_kl_petrelaia1.jpg 
Από το 1990 θα μπορούσαμε να έχουμε "πνιγεί" στο πετρέλαιο, αλλά οι δυνάμεις που λύνουν και δένουν στα παρασκήνια δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους όσον αφορά στις μίζες!


Τάδε έφη ο ομογενής "γκουρού" του πετρελαίου κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στο ΝΕΟ magazine. Χάρη στην τεχνική του "horizontal fracking" που πρώτος αυτός εφάρμοσε, εντοπίστηκαν τα κοιτάσματα πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια βαρέλια! Είναι επίσης υπεύθυνος για τον εντοπισμό πετρελαίου σε διάφορες άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Να σημειωθή ότι η τεχνική "fracking" επινοήθηκε από έναν άλλον Ελληνοαμερικανό, τον Τζωρτζ Μίτσελ, ο οποίος την πρωτοεφάρμοσε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.
https://1.bp.blogspot.com/-d-FZvvEodzA/VyjxIuVm1LI/AAAAAAAWyC0/CFuykbyomCYAjzvp75ILkm4GiHDspvpcQCLcB/s320/tromaktiko12853.jpg 
Ο κ. Τζόνσον (Γιαννακόπουλος) είπε ότι για το πετρέλαιο στο Ιόνιο υπάρχουν μαρτυρίες μέχρι και στον ...Ηρόδοτο! Τη δεκαετία του '90 ο ομογενής γεωλόγος, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος προσπάθησε για πέντε χρόνια να λάβη άδεια εξόρυξης πετρελαίου στην Ηπειρο, δεν κατέστη όμως δυνατό επειδή δεν μπόρεσε να βρη άκρη με τις μίζες (ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο "φάκελλο") που του ζητούσαν. Εφυγε απογοητευμένος και...


ερωτηθείς αν θα ξαναπήγαινε, δήλωσε ότι προτιμάει την ησυχία του στη Φλώριδα!

Αλλος ένας επενδυτής που "κάηκε" λόγω της γραφεοκρατίας και της διαπλοκής και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του! Εν τω μεταξύ,η χρεοκοπημένη Ελλάδα κάθεται σε τεράστεια κοιτάσματα πετρελαίου που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να βγή από τα σημερινά της χάλια επειδή οι δυνάμεις που λύνουν και δένουν στα παρασκήνια δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους όσον αφορά στις μίζες! Και δεν μιλάμε για "ξένα κέντρα" που υποτίθεται ότι απεργάζονται την καταστροφή της χώρας, ούτε καν για τους Τούρκους, αφού το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου είναι στο Ιόνιο, αλλά για ντόπια "καπετανάτα", τους "νταβαντζήδες" όπως τους είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής τους οποίους κανείς δεν έχει αγγίξει μέχρι σήμερα!
Πηγή Tromaktiko


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου