ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Τα θρυλικά κέντρα διασκέδασης των Αθηνών

Τα θρυλικά κέντρα διασκέδασης των Αθηνών 
Οι μουσικές εκδηλώσεις τα παλιά τα χρόνια, διεξάγονταν κατά κύριο λόγο στα θέατρα και είτε άκουγες ορχήστρες είτε σταρ του λαϊκού πενταγράμμου. Το πραγματικό γλέντι όμως γίνονταν στα κέντρα διασκεδάσεως και στις κοσμικές ταβέρνες. Εκεί ο αριστοκράτης, εκεί και ο απλός λαός! 
Ποια ήταν όμως τα πιο φημισμένα κέντρα διασκέδασης στις δεκαετίες του ΄50 - ΄60;
Η Τριάνα βρισκόταν στη Λεωφόρο Συγγρού. Ξεκίνησε τη λειτουργία της ως ταβέρνα περί το 1948 και ιδιοκτήτης της ήταν ο Βασίλης Χειλάς.
Το όνομά του προέρχεται από το τραγούδι «Πριν το χάραμα μονάχος…».Εκεί ήταν που επαναλήφθηκε η επιτυχημένη συνεργασία Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου, που είχε γίνει μερικά χρόνια πριν, το 1956, στο «Φαληρικόν» στις Τζιτζιφιές.
Τα πρώτα «Δειλινά» βρίσκονταν στα Πατήσια. Το χειμώνα του 1966, η Μοσχολιού μετά από 2,5 χρόνια εμφανίσεων στο πλευρό του Ζαμπέτα αποφασίζει να ακολουθήσει τη δική της ξεχωριστή πορεία!
Η Φαντασία του 1950 και έπειτα βρισκόταν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Οι αδελφοί του τραγουδιστή Μιχάλη Μενιδιάτη, μαζί με τον ίδιο, ήταν εκείνοι που άνοιξαν τη Φαντασία.
H "Σπηλιά Παρασκευά" βρισκόταν στην Καστέλλα, στη σημερινή πλαζ Βοτσαλάκια. Την δεκαετία του 1920 εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά εντός του Σηραγγίου κοσμική ταβέρνα, η «Σπηλιά του Λαλαούνη» και έπειτα έγινε κοσμικό κέντρο με όνομα «Η Σπηλιά του Παρασκευά»! Εκεί ο Μανώλης Χιώτης με τη Μαίρη Λίντα έγραψαν ιστορία στη νυχτερινή Αθήνα! Κορυφαία στιγμή το γλέντι του Ωνάση με τη Μαρία Κάλλας, τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και την Γκρέις Κέλλυ!
Η «Νεράιδα» βρισκόταν στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, απέναντι ακριβώς από το Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Τις μεγαλύτερες δόξες της τις γνώρισε στα μέσα του ΄70 φιλοξενώντας στη σκηνή της τη Βίκυ Μοσχολιού με το Γιώργο Κατσαρό, και εκεί έκανε και τις πρώτες εμφανίσεις του και ο Γιάννης Πάριος. Εκεί μάλιστα μπήκε και τέλος στο έθιμο πλέον, του σπασίματος των πιάτων.

πηγή 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου