ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Λαμία: 30.000€ πρόστιμο σε νεαρό που σκότωσε γάτα με κλωτσιά

 
http://www.allpets.gr/wp-content/uploads/2013/11/%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%82-1.jpg
Δυο πρόστιμα των 30.000€ ορίστηκαν για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις θανάτωσης ζώων στη Λαμία ενώ εκτός από τα βαριά διοικητικά πρόστιμα θα ακολουθήσει και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. 
 
Το ένα πρόστιμο των 30.000€ επιβλήθηκε σε νεαρό από την Ελάτεια Φθιώτιδας, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κλώτσησε και σκότωσε ένα γατάκι στο κέντρο της Λαμίας, όπου μαζί με τους φίλους του είχε βγει για διασκέδαση.  

Το δεύτερο πρόστιμο αφορούσε ιδιοκτήτη επιχείρησης από τη Λαμία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015 φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα σκύλο, εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας του, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.  

Τα βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιβάλλονται από την αστυνομία και στη συνέχεια επικυρώνονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού. 

Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα για βασανισμό ή θανάτωση ζώου είναι ιδιαίτερα υψηλά σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία. Αν κάποιος προσπαθήσει να "ξεφορτωθεί" τα νεογέννητα κουταβάκια ή γατάκια, τότε το πρόστιμο είναι 30.000€ χ τον αριθμό των μικρών που θέλησε να πετάξει.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου