ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Γνωστός μάνατζερ και μοντέλο σε ροζ κύκλωμα

http://www.enikos.gr/images/resized/590_f323611cdc62f36fb4ec3c635e5777d4.jpg 

Το κύκλωμα μαστροπών δρούσε επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ως κανονική εταιρία, που διατηρούσε δύο γραφεία στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Παρίσι και Βερολίνο

Σεισμό πολλών Ρίχτερ έχει προκαλέσει η εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπών που προωθούσε στα κρεβάτια πλούσιων πελατών «καυτά» κορίτσια πολυτελείας.

Τα νήματα του κυκλώματος, το οποίο εκτός από την Ελλάδα έχει απλώσει τις «δουλειές» του και στην Ευρώπη με συνολικά πέντε γραφεία, φέρεται ότι κινούσε Έλληνας επιχειρηματίας, ωστόσο ρόλο κλειδί είχε ένας πασίγνωστος μάνατζερ με μεγάλο όνομα στο χώρο της σόουμπιζ.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις 23 Απριλίου, συνελήφθησαν 17 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι  Έλληνες και έντεκα αλλοδαποί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος Έλληνας αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία μέλη, επτά Έλληνες και έξι αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα,  της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, για πάνω από τέσσερα χρόνια, είχαν συγκροτήσει δομημένη διεθνή εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξώθηση στην πορνεία αλλοδαπών και ημεδαπών γυναικών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω πλήθους ιστοσελίδων ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου τριάντα γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους. Επιπρόσθετα, ένας εκ των Ελλήνων δραστών που αναζητείται και  δήλωνε μάνατζερ μοντέλων στελέχωνε με Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαινόταν στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ.

Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν στον 50χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες – εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Έντεκα αυτοκίνητα, δεκαέξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκατόν σαράντα δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις χιλιάδες διακόσια σαράντα ευρώ, πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων, έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου