ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Με αυξημένο κόστος για διόρθωση λαθών οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ

Με αυξημένο κόστος για διόρθωση λαθών οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ
Χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ, το πιθανότερο είναι πως αντί να μειωθεί το κόστος με τη διεύρυνση των φορέων υποβολής α΄ βαθμού, μάλλον θα αυξηθεί. Υπεύθυνος γι' αυτό που πρόκειται να συμβεί φέτος είναι η εταιρεία Gaia Επιχειρείν, η οποία δεν είναι διατεθειμένη έτσι εύκολα να χάσει την πρωτοκαθεδρία που έχει - μαζί με το δίκτυο των συνεργαζόμενων συνεταιρισμών - στη συγκέντρωση των δηλώσεων και στη διαχείριση του ΟΣΔΕ, τόσο μέσα από τον πλήρη έλεγχο των φορέων β΄ βαθμού, όσο και μέσα από την εταιρεία Neuropublic.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Agro24, η "απάντησή" της στην έγκριση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άλλων 110 πιστοποιημένων φορέων α΄ βαθμού για το ΟΣΔΕ ήταν ότι θα αυξήσει το κόστος της "απασφαλμάτωσης", δηλαδή της αμοιβής που παίρνουν οι φορείς β΄ βαθμού για να διορθώσουν τα λάθη σε κάθε δήλωση (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) των παραγωγών. Η αύξηση του κόστους θα είναι από 9,20 ευρώ ανά δήλωση, που ήταν πέρυσι, στα 15 ευρώ ανά δήλωση φέτος. Με το επιχείρημα ότι αυξήθηκαν οι φορείς α΄ βαθμού...
Οι αγρότες με τους οποίους μίλησε το Agro24 φοβούνται ότι αυτό το κόστος θα μετακυλιστεί στον διακιούχο της ενίσχυσης και δεν θα απορροφηθεί από τους φορείς υποβολής, παρά την όξυνση του ανταγωνισμού.
Πέτρος Αλεξανδρής 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου