Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποζημίωση 72 εκατ. δολαρίων από την J&J σε συγγενείς καρκινοπαθούς που χρησιμοποιούσε ταλκ

Αποζημίωση ύψους 72 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει σε συγγενείς 62χρονης γυναίκας που έχασε την ζωή της από καρκίνο των ωοθηκών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η εταιρεία Johnson & Johnson (J&J).
Ορκωτό Δικαστήριο στην Πολιτεία του Μιζούρι έκρινε ότι ο θάνατος της γυναίκας είχε άμεση σύνδεση με τη χρήση προϊόντων της εταιρείας, όπως είναι η πούδρα ταλκ που χρησιμοποιείται ευρέως στην φροντίδα των βρεφών. Την συγκεκριμένη υπόθεση έφεραν στα δικαστήρια τα παιδιά της 62χρονης Τζάκι Φοξ, τα οποία κατηγορούν την εταιρεία ότι δεν είχε προειδοποιήσει τους καταναλωτές για την «επικινδυνότητα των προϊόντων της». Η Φοξ χρησιμοποιούσε την πούδρα, καθώς και άλλα προϊόντα της J&J, σχεδόν σε καθημερινή βάση και για περισσότερα από 35 χρόνια.
Όπως αναφέρει ο Guardian, Η J&J διαψεύδει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι πρώτη μέριμνα της εταιρείας είναι «η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών», ενώ εκπρόσωποί της δήλωσαν «απογοητευμένοι με την απόφαση του ένορκου δικαστηρίου». Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι της οικογένειας Φοξ παρουσίασαν στοιχεία που είχε φέρει στο φως το 1997 σύμβουλος της εταιρείας, τα οποία συνέδεαν τη χρήση ταλκ με την εμφάνιση καρκίνου.
Σύμφωνα με το BBC, οργανώσεις για τα δικαιώματα των καταναλωτών έχουν κατά καιρούς εγείρει ανησυχίες για την εφαρμογή ταλκ στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς έχουν υπάρξει ενδείξεις ότι ίσως ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες. Παρόλα αυτά, ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), ο οποίος αποτελεί τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει κατατάξει το ταλκ στα «πιθανά καρκινογενή» προϊόντα, καθώς δεν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταλκ προέρχεται από τον τάλκη, ένα πυριτικό ορυκτό του μαγνησίου που περιέχει αμίαντο. Ο αμίαντος είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες. Παρόλα αυτά, το ταλκ του εμπορίου σήμερα δεν περιέχει αμίαντο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το BBC, έρευνες πάνω στο ταλκ που δεν έχει αμίαντο έχουν καταλήξει σε αβέβαια αποτελέσματα.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι εκτός από την συγκεκριμένη υπόθεση, εκκρεμούν περίπου χίλιες ακόμα κατηγορίες εναντίον της J&J. Μετά από την συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου μάλιστα, οι υποθέσεις αναμένεται να πολλαπλασιαστούν. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε μπει στο στόχαστρο και το 2009, όταν σειρά οργανώσεων για την προστασία των καταναλωτών οργάνωσαν «Καμπάνια για Ασφαλή Προϊόντα Περιποίησης», ζητώντας από την εταιρεία να σταματήσει να χρησιμοποιεί συστατικά που θεωρούνται εν δυνάμει καρκινογόνα. Το 2012 η εταιρεία τελικά αναγκάστηκε να σταματήσει τη χρήση συστατικών όπως η φορμαλδεΰδη και το 1,4 διοξάνιο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40