ΑΡΑΧΝΗ NEWS - ΤΟ BLOG ΣΑΣ

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Θα πάθετε πλάκα!!! Ο Πούτιν βάζει σε τάξη τους βιομήχανους της χώρας του!
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141218/low/newego_LARGE_t_1101_54439192.JPEG

Θα πάθετε πλάκα με το πως ο Πούτιν διαπραγματεύεται με τους Ρώσους βιομήχανους...

Όταν κάνεις κουμάντο στην χώρα σου έτσι έχουν τα πράματα...

Αλλιώς βαράς εσύ προσοχή σε τραπεζίτες και βιομηχάνους!

Οι καλές σχέσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν με τους Ρώσους ολιγάρχες είναι γνωστές.


http://1.bp.blogspot.com/-NnLFzy2-fQo/VgTeMHhFDqI/AAAAAAABMOA/kG_n61mBxKg/s1600/parakato.gr.jpg

Ένας εξ’ αυτών όμως, ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, έκανε το λάθος να βρεθεί στο… διάβα του - και ο ξανθός πρώην πράκτορας της KGB τον έλιωσε σαν κατσαρίδα.

Ή… τουλάχιστον έτσι τον αποκάλεσε.

Ήταν Άνοιξη του 2009 και η βιομηχανική πόλη του Πικάλιοβο, 250 χλμ ανατολικά της Αγίας Πετρούπολης, βρισκόταν σε αναβρασμό.

Ο ολιγάρχης Όλεγκ Ντεριπάσκα, ιδιοκτήτης ενός τεράστιου βιομηχανικού συμπλέγματος παραγωγής τσιμέντου και οικοδομικών υλικών, είχε προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις, ενώ καθυστερούσε την καταβολή των μισθών των εργαζομένων.

Όντας παράλληλα ιδιοκτήτης και της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας της πόλης άρχισε να κόβει τη θέρμανση και το νερό στους κατοίκους που δεν μπορούσαν πια να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.

http://3.bp.blogspot.com/-40TDKGTJwxY/VgZYZcGVccI/AAAAAAAAGzE/PfWTm3EWJJ0/s1600/putin.jpg

Οι εργάτες των εργοστασίων και οι ντόπιοι κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, φτάνοντας μέχρι τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου προς την Αγία Πετρούπολη, προκαλώντας μποτιλιάρισμα μήκους 400 χιλιομέτρων.

Συγκαταλεγόμενος στην τάξη των ολιγαρχών από τις αρχές του 1990, όταν τα κρατικά εργοστάσια ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο Ντεριπάσκα απέφευγε πάντα να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Προκαλώντας κοινωνική αναταραχή χωρίς λόγο όμως, ο 45χρονος ολιγάρχης έκανε το μοιραίο λάθος να βρεθεί απέναντι στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε ένα ταξίδι - αστραπή στο Πικάλιοβο ο Πούτιν συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους, άλλους εργοστασιάρχες της περιοχής και, φυσικά, τον Ντεριπάσκα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία – και καταγράφηκαν στο βίντεο που ακολουθεί:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου