Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στις κάλπες με τα τρακτέρ κατεβαίνουν οι αγρότες


Εβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους από χθες το πρωί και... απειλούν να φτάσουν με αυτά μέχρι και τα εκλογικά τμήματα την Κυριακή.
Αγρότες της Βόρειας Ελλάδας διαμαρτύρονται για τη «βαριά φορολογία και το άδικο Ασφαλιστικό που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο», όπως λένε στα ψηφίσματα διαμαρτυρίας που δίνουν στους εκπροσώπους των Αρχών και σε διερχόμενους οδηγούς.

Αγρότες έχουν βγει στους δρόμους σε Δράμα, Καβάλα, Κοζάνη, Πιερία, Σέρρες, Ροδόπη, Εβρο, Θεσπρωτία, πιο... δυναμικό ωστόσο ήταν το μπλόκο που επιχείρησαν να στήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Βόρειου Εβρου στον δρόμο που οδηγεί στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων.

Αγρότες από το Πέπλο, το Τυχερό και τις Φέρες κινήθηκαν συντεταγμένα προς το τελωνείο με πρόθεση να αποκλείσουν την πρόσβαση των αυτοκινήτων προς αυτό και να ενημερώσουν τους οδηγούς για τα αιτήματά τους. Με περίπου 120 τρακτέρ έφτασαν στην Εγνατία Οδό, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κλείσει κάθετα το οδόστρωμα με κλούβες τούς απώθησαν, ενώ έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

Φυλλάδια
Οι αγρότες έφυγαν μέσα από τα χωράφια και κατέβηκαν πάλι στην Εγνατία Οδό, απέκλεισαν για λίγη ώρα τον δρόμο και επέστρεψαν στην άκρη, μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.
Την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων έχει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, τα μέλη της οποίας είχαν πρωτοστατήσει στο παρελθόν σε διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς δρόμων ως Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Αγροτών Ελλάδας και είχαν γίνει γνωστοί ως «νέοι, ανεξάρτητοι αγρότες», που μάλιστα ήταν σε... κόντρα με τους Θεσσαλούς.

Οι τελευταίοι, που στο παρελθόν έστηναν μεγάλα μπλόκα στην Εθνική Οδό και έκοβαν την Ελλάδα στα δύο, δήλωσαν ότι θα μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων μετά τις εκλογές και αναζητούν νέες μορφές διαμαρτυρίας, θεωρώντας «ξεπερασμένη την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους».

Ηδη οι εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας αποφάσισαν ενημερωτικές επισκέψεις στα χωριά και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενώ όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας, που συμμετείχε στις συσκέψεις, «το τρίτο Μνημόνιο σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ βάζουν ταφόπλακα στους μικρομεσαίους αγρότες, με στόχο να περάσει η αγροτική γη στα χέρια λίγων».
Με μικρές δυνάμεις εμφανίζονται οι άλλοτε πανίσχυροι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές του Θεσσαλικού Κάμπου, που δεν βρίσκουν κόσμο πια να τους ακολουθήσει και περιορίζονται να δηλώσουν ότι τηρούν στάση αναμονής εν όψει των εκλογών.

Αγρότες από τις Σέρρες με πάνω από 100 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στον κόμβο των Νέων Κερδυλλίων και το μεσημέρι απέκλεισαν για λίγη ώρα πεζή την Εγνατία Οδό μοιράζοντας φυλλάδια με τα αιτήματά τους στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ ανάλογος αποκλεισμός θα γίνει και σήμερα. Στις Σέρρες υπάρχουν άλλα δύο σημεία συγκέντρωσης, στη Μαυροθάλασσα με περίπου 200 τρακτέρ και στην Αλιστράτη με 50 αγροτικά μηχανήματα.
Στη Δράμα περίπου 200 αγρότες βγήκαν στον δρόμο που οδηγεί προς τον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής και έχουν παρατάξει τα μηχανήματά τους στον κόμβο της Προσοτσάνης.

Αντιπροσωπεία αγροτών, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Κομοτηνής, επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα της περιφέρειας, ενώ στην Πιερία υπάρχει μικρός αριθμός τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στην είσοδο της Βροντούς. Στην Κοζάνη οι αγρότες βγήκαν στον κόμβο της Λάρισας και στην Ηγουμενίτσα μικρός αριθμός τρακτέρ υπάρχει στην είσοδο του λιμανιού της πόλης.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40