Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έτσι σκοτώνουν τους κροκόδειλους – Θύελλα αντιδράσεων για τον βίαιο τρόπο θανάτωσης των ερπετών στις φάρμες (Video ΣΟΚ)

http://www.ecorazzi.com/wp-content/uploads/2009/06/croc.jpg
Με κρυφή κάμερα κατέγραψε η οργάνωση PETA τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αλλά και θανατώνονται οι κροκόδειλοι και οι αλιγάτορες που εκτρέφονται σε φάρμες με σκοπό να μετατραπούν σε αξεσουάρ...
Το βίντεο που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα προκάλεσε σοκ και πολλές αντιδράσεις.

Η μυστική έρευνα έγινε σε φάρμες του Τέξας και της Ζιμπάουε και  στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η PETA φαίνονται οι βρώμικοι λάκκοι μέσα στους οποίους μεγαλώνουν.

Σε αυτό τονίζεται ότι αν και κανονικά ένας κροκόδειλος μπορεί να ζήσει και περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο, στις φάρμες το προσδόκιμο ζωής είναι μόλις οι 36 μήνες.

Οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν όμως, δεν έχουν καμία σχέση με την βαναυσότητα του θανάτου τους.

Στη Ζιμπάουε ο τρόπος θανάτωσης των ερπετών είναι φρικτός. Με μία σιδερένια βέργα ένας από τους εργάτες τρυπάει το κεφάλι του κροκόδειλου και στη συνέχεια τη σπρώχνει προς τη φόρα της σπονδυλικής στήλης του ζώου. Στη συνέχεια βάζει μία άλλη ακόμη βέργα στον  εγκέφαλο του ερπετού... Την περασμένη χρονιά 43.000 χιλιάδες ερπετά θανατώθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο στη συγκεκριμένη φάρμα.

Η θανάτωση στο Τέξας είναι ακόμα πιο αποκρουστική. Αν και οι εργάτες χρησιμοποιούν ένα όπλο με το οποίο στοχεύουν απευθείας στον εγκέφαλο του ερπετού ώστε ο θάνατος να είναι άμεσος και ανώδυνος, όταν αυτό χαλάσει, προχωρούν στις πιο επώδυνες για το ζώο μεθόδους.

Μέθοδοι οι οποίες αποδεικνύονται πολλές φορές αναποτελεσματικές με τα ερπετά βασανίζονται και να σπαρταρούν για λεπτά ολόκληρα μέχρι να ξεψυχήσουν.

Όπως ισχυρίζεται η PETA, οι συγκεκριμένες φάρμες αποτελούν τους κύριους προμηθευτές της Hermès για την παραγωγή της τσάντας Birkin και άλλων αξεσουάρ. Μετά την δημοσίευση του βίντεο η ηθοποιός Jane Birkin από την οποία πήρε το όνομα η διάσημη τσάντα, ζήτησε τη μετονομασία της.
«Αφού ενημερώθηκα για τις βάναυσες πρακτικές τις οποίες υφίστανται οι κροκόδειλοι κατά την διάρκεια της παραγωγής των τσαντών της Hermès που φέρουν το όνομά μου… ζήτησα από την Hermès Group να μετονομάσει την Birkin μέχρι να εφαρμοστούν στην παραγωγή της καλύτερες πρακτικές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές»

Από την πλευρά της η Hermès ανακοίνωσε έχει ξεκινήσει έρευνα και ότι «κάθε παραβίαση των κανόνων θα πρέπει να διορθωθεί και να τιμωρηθεί».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40