Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια βόλτα στη Νεμέα!

Μια βόλτα στη Νεμέα!

Ευλογημένος τόπος, γεμάτος ελιές και αμπέλια, αυτές τις μέρες ξεκίνησε ο τρύγος και το γιορτάζουν...

To καλοκαίρι τελείωσε και έρχεται σιγά σιγά ο γλυκός Σεπτέμβρηςπου παραδοσιακά στη χώρα μας φέρνει τον τρύγο και τα καλύτερα μπάνια στη θάλασσα. Βέβαια ο φετινός φέρνει και εκλογές αλλά αυτό είναι κάτι πρόσκαιρο που προσπαθούμε ν' απομακρύνουμε από τη σκέψη μας. Ο τρύγος είναι από τα χρόνια τα παλιά μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Τότε οι παππούδες μάζευαν τα σταφύλια, γέμιζαν το βαρέλι και έφτιαχναν το κρασί της χρονιάς. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι ρόγες διαχωρίζονται από το τσαμπί με ειδικές μηχανές υποπίεσης, τα πατητήρι έχει καταργηθεί, οι ρόγες σωρεύονται και από την πίεση του βάρους βγάζουν το χυμό τους ενώ ταυτόχρονα βράζουν. 


Άλλαξαν τα χρόνια και εδώ οι αλλαγές είναι προς το καλό όπως και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αν κάποιος μας έλεγε πριν μια δεκαετία ότι ένα 4κίνητο SUV με πραγματικούς χώρους για 5 άτομα και αποσκευές θα έχει κινητήρα 1.6lt με 36kgm ροπής και κατανάλωση 7 ευρώ στα 100km απλά δεν θα τον πιστεύαμε. Το Honda CRV διαθέτει έναν εξελιγμένο πετρελαιοκινητήρα 1.6lt με δυο turbo (σ.σ: το ένα λειτουργεί στις χαμηλές στροφές, το δεύτερο στις ψηλές ενώ στις μεσαίες συνεργάζονται)που απογειώνει τα 1600kg του αμαξώματος. 




Η φωτογράφιση έγινε στο Οινοποιείο Ιερόπουλου.


Με το Honda CRV 1.6lt, 160PS πήγαμε μια βόλτα στη Νεμέα με αφορμή τις Μεγάλες Μέρες
που διοργάνωσαν για 11η χρονιά, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας.  Στόχος η προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο. Το κρασί του Αγ. Γιώργη για τους παλιούς μιας και η περιοχή επί Χριστιανικών χρόνων ονομάζονταν Άγιος Γεώργιος. Πρόκειται για μια εξαιρετική ποικιλία ερυθρού κρασιού, ελληνική, που αρκετοί τη θεωρούν μοναδική, άλλοι την παραλληλίζουν με το Pinot Noir. Στη Νεμέα βρίσκονται δεκάδες οινοποιεία τυχαία αναφέρουμε μερικά: "Ζαχαρία, Παπαϊωάννου, Γαία Οινοποιητική, Κατώγι&Στροφιλιά, Αϊβαλή, Βασιλείου, Γκόφα, Δρυόπη, Λαντίδη, Μητραβέλα, Μπίζιος, Νικολάου, Παλυβού, Πυργάκη, Ράπτη, Ρεπάνη, Σκούρα, Σπυρόπουλου, Σέμελη και άλλα". 
Η Νεμέα είναι ο πιο σημαντικός τόπος παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα με ετήσια παραγωγή που αγγίζει τους 20 χιλιάδες τόνους κρασιού, περίπου οι 7 χιλιάδες τόνοι είναι εμφιαλωμένο κρασί. Αυτό είναι και μια σημαντική απάντηση σ' όσους επαναλαμβάνουν άσκεφτα: "Μα δε παράγουμε τίποτα". 



Εμείς είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα με το Honda CRV
 στους αμπελώνες του Οινοποιείου Ιερόπουλου που βρίσκονται σε μια ευλογημένη πλαγιά που βλέπει θάλασσα, έχοντας  ακριβώς απέναντί του τη Λίμνη Βουλιαγμένης και το ναό της Ήρας. 
Το αμπέλι παράγει Αγιωργίτικο και μετά δίνει ενδιαφέροντα κρασιά: "Αράς", "Δαίμων", "Χρυσόβουλον". Μην τα ψάχνετε στα ράφια, εξάγονται 100%. Στο Οινοποιείο εργάζονται 2 άτομα σε μόνιμη βάση και άλλοι 10 σε εποχική. Η πρόσβαση σ' αυτό είναι μέσα από δύσβατους χωματόδρομους όπου εκτιμά κανείς την άνεση ανάρτησης που προσφέρει το CRV. 

Εδώ οι Ιάπωνες μηχανικοί έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, πολύ δύσκολα ένα αυτοκίνητο είναι άνετο εκτός δρόμου ενώ ταυτόχρονα κρατά χωρίς να γέρνει "δραματικά" εντός δρόμου. 
Στην όλη εξίσωση υπάρχει μια ακόμη δυσκολία η μεγάλη ροπή του πετρελαιοκινητήρα που υπό νορμάλ συνθήκες μεταφέρεται όλη στον εμπρός άξονα. Είναι αξιοθαύμαστη η χαρτογράφηση του κινητήρα και η γεωμετρία της ανάρτησης που επιτρέπει τη διαχείριση τόσο μεγάλης ροπής χωρίς σπιναρίσματα ή έντονη υποστροφή στην έξοδο των στροφών. Επιπλέον μας εντυπωσίασε η ικανότητα του CRV που ξεκίνησε σε ανηφορικό σημείο με μεγάλη κλίση όπου για να συγκρατείται το χώμα από τα νερά της βροχής είχε στρωθεί χαλίκι. Ήτοι ένα πολύ σαθρό επίπεδο που γλιστρά τρομερά. Το CRV σπινάρισε λίγο, μέχρι να κλειδώσει ο πίσω άξονας και στη συνέχεια τετρακίνητα ρολάρισε χωρίς περιττά σπιναρίσματα με το συμπλέκτη να δείχνει εντυπωσιακά δείγματα αντοχής καθότι επέβαιναν πέντε άτομα και υπήρχε και φορτίο στο χώρο αποσκευών. 



Μια επίσκεψη στην Νεμέα αξίζει τον κόπο ανεξαρτήτως εποχής
, αρκετά οινοποιεία είναι επισκέψιμα ενώ υπάρχει και ο αρχαιολογικός χώρος. Φτάνετε εύκολα με μια παράκαμψη 5 λεπτών από το εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τριπόλεως. Αυτή η εποχή του τρύγου και της Αυγουστιάτικης πανσέληνου είναι μαγική. Απολαμβάνεις την ησυχία της βραδιάς αποκαμωμένος από τον τρύγο ακούγοντας το φεγγάρι να λέει τα μυστικά του στα αμπέλια, κατηφορίζοντας για τον Κορινθιακό και τον αρχαίο Ναό της θεάς Ήρας μ' ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, Αγιωργίτικο φυσικά...


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Honda CRV 1.6lt diesel


Κινητήρας:  1.597 cc
Ισχύς: 160 PS/ 4000 rpm 
Ροπή: 35.7 kgm/2000 
Μετάδοση:
 Στους τέσσερις τροχούς (Ε - DPS)
Επιτάχυνση 0-100 km:
 9,6 sec
Τελική ταχύτητα:  202 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km):
 6,4 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 129 gr/km 
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Βάρος: 1.630 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.605/1.820/1.685 mm
Χώρος αποσκευών: 589 lt (5θέσιο) - 1669 (2 θέσιο)
Τέλη κυκλοφορίας: 142 ευρώ
Τιμή: 36.200 (34.770 με απόσυρση) ευρώ 

http://lionnemea.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40