Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πατούλης: Θα πετύχουν να καταρρεύσει η Αυτοδιοίκηση



«Εάν έχουμε πέσει στα βράχια και τα ταμειακά διαθέσιμα θα δώσουμε, αλλά και τους μισθούς μας. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το πολιτικό προσωπικό. Όμως σήμερα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος -αφού ούτε μας ρώτησαν, ούτε μας λένε ότι πάμε στα βράχια- η κυβέρνηση μπορεί με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να τα πάρει κατευθείαν από τα ταμεία» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μετά τη λήξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Πατούλης, ερωτηθείς για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων, συμπλήρωσε πως «μας αφαιρούνται συνέχεια πόροι και με το να ζητούν και το τελευταίο υπόλειμμα, το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να καταρρεύσει και ο τελευταίος πυλώνας της χώρας που είναι η Αυτοδιοίκηση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απάντησε και για τις δημοτικές αρχές, που αποφάσισαν να ανοίξουν λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδας και να καταθέσουν τα αποθεματικά, χωρίς να περιμένουν την απόφαση του συνεδρίου. 

«Θεωρώ πως αυτοί οι Δήμοι ήταν ελάχιστοι. Ο καθένας, όμως, αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εύχομαι τα χρήματα που έδωσαν να τα ξαναφέρουν πίσω στους Δήμους τους».

Όσο για τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, που ολοκληρώθηκαν στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις προτάσεις που ακούστηκαν. «Κατεγράφησαν οι απόψεις και σήμερα είμαστε πιο ενισχυμένοι, ως μια πολιτική αυτοδιοικητική πρόταση που θα τεθεί υπόψη όλων των αρμοδίων».

Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «θα πρέπει να ενισχυθούν οι Δήμοι στο αυτοδιοίκητο τους, να είναι αυτάρκεις στα οικονομικά τους και φυσικά, όταν πρόκειται για θεσμικές αλλαγές, η νομοθετική εξουσία πρέπει να συζητά με την Αυτοδιοίκηση. Από 'κει και πέρα υπάρχουν το μεταναστευτικό, τα κοινωνικά ζητήματα, η παιδεία και η υγεία. Είναι πολλά για τα οποία πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας».

Επιπλέον, μίλησε για μια «νέα εποχή και μια νέα σελίδα, όπου ο α' και β' βαθμός της Αυτοδιοίκησης θα μπορέσει να προχωρήσει σε κοινές απόψεις και κοινές δυναμικές» και έκανε λόγο για κοινές συνεδριάσεις, ανά δίμηνο, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

«Πρέπει να ωριμάσουμε ακόμη περισσότερο. Όμως και η κεντρική εξουσία πρέπει να ωριμάσει. Δεν μπορεί να κάνει αλλαγές για εμάς, χωρίς εμάς. Γι αυτό είπαμε για ισότιμη διαδικασία συμμετοχής και συζήτησης των δύο βαθμών α' και β' Αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40