Το μπιφτέκι σχάρας οτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά και νόστιμα φαγητά!
Το καλό μπιφτέκι πρεπει να είναι αφράτο και ζουμερό μια καλή συνταγή και το σωστό ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο για να απολαύσουμε ένα υπέροχο μπιφτέκι!
Το καλό μπιφτέκι πρεπει να είναι αφράτο και ζουμερό μια καλή συνταγή και το σωστό ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο για να απολαύσουμε ένα υπέροχο μπιφτέκι!
Υλικά
- 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 gr. κιμά χοιρινό
- 4 φέτες ψίχα ψωμιού
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4-5 φύλλα δυόσμου
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ξύδι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια). - Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.< - Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.br> Ψήνουμε τα μπιφτέκια κρατώντας τα ζουμερά!
Σχόλια