Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αναπάντεχη Κόρινθος


Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε Κόρινθο; Είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά έχει τόσο ξεχωριστή προσωπικότητα που οπωσδήποτε αξίζει να την επισκέπτεται κάποιος συχνά.

Άλλωστε με την σύνδεση του προαστιακού η πρόσβαση για ένα σαββατοκύριακο είναι πανεύκολη και προκλητική, ακόμα και χωρίς αυτοκίνητο. Αν έχετε καιρό να την επισκεφθείτε, θα σας εκπλήξει με τις αλλαγές που έχουν γίνει! Περάστε από την μαγική Διώρυγα και αφεθείτε σε μια από τις πιο νεανικές πόλεις της Ελλάδας, στην αγκαλιά του Κορινθιακού!

Κόρινθος, Όπως Λέμε Διασκέδαση
Είναι γνωστό ότι από την αρχαιότητα, λόγω των περίφημων ιερών της Πανδήμου Αφροδίτης, η Κόρινθος ήταν κάτι σαν…luxury προορισμός της Ελλάδας! Εξ ου και το κλισέ του «Ου Παντός Πλειν Ες Κόρινθον». Έπρεπε να διαθέτει κάποιος βαλάντιο για να αντεπεξέλθει στην πολυτέλεια που επικρατούσε…
Από αυτήν την παράδοση η Κόρινθος έχει κρατήσει την αισιόδοξη και έξω καρδιά διάθεσή της, μόνο που τώρα μπορεί να την χαρεί ο καθένας. Εν τω μεταξύ το ευρύτατο δίκτυο πεζοδρόμων που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια δίνει στην Κόρινθο μια πολύ γοητευτική φυσιογνωμία. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να γίνουν αυτοί οι πεζόδρομοι υπήρχε ένα σχετικό αυτοκινητιστικό χάος, από το οποίο η Κόρινθος είχε πάρει το προσωνύμιο «Λουτέσια», από την αγαπημένη σειρά κόμιξ του Αστερίξ. 

Εκτός των άλλων η Κόρινθος, με την συμβολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει αποκτήσει ένα πρόσωπο ακαταμάχητα νεανικό! Και όπου υπάρχουν νέοι άνθρωποι, εκεί ξεπροβάλλουν μικρά και ατμοσφαιρικά καφέ, στέκια με μουσική, όμορφα ταβερνάκια. Στους πεζόδρομους της Κορίνθου ανθίζει μια χαμογελαστή διάθεση για διασκέδαση, ενώ ο περίπατος στην απίστευτη παραλία του Κορινθιακού, ειδικά στο ηλιοβασίλεμα, δίνει στην Κόρινθο μια ονειρική διάσταση.
Τα βράδια στην Κόρινθο είναι απίστευτα ζωντανά. Έχει πολύ δυνατά στέκια με έντονη προσωπικότητα και πολύ όμορφα μπαρ με ζωντανή μουσική ή δυνατές επιλογές στα ντεκ από επώνυμους DJs. Είπαμε – η Κόρινθος ξέρει να το γλεντάει, είναι στο αίμα της!

Μικρά Ταξιδάκια

Γύρω από την Κόρινθο ξανοίγονται πασίγνωστα και πολύ αγαπημένα θέρετρα, τόσο ορεινά όσο και παραθαλάσσια. Βραχάτι και Λουτράκι, Ξυλόκαστρο και Δερβένι, αλλά και ορεινοί παράδεισοι όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι προκλητικά κοντά στην Κόρινθο. Με έδρα την όμορφη πόλη μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στην Νεμέα, να γνωρίσει κρυμμένα στολίδια των βουνών όπως το κοντινό Θροφαρί προς τα δυτικά, η να πάει στο εξαιρετικό μοναστήρι του Αγίου Παταπίου στο Λουτράκι - η διαδρομή προς το μοναστήρι με τις απότομες στροφές αλλά και την απέραντη θέα, θα σας δόσει μια αίσθηση πίστης οπωσδήποτε!


Αρχαία Κόρινθος – Απλά Μαγική

Η Αρχαία Κόρινθος είναι πολύ κοντά στην σύγχρονη πόλη, μια μικρή ανηφορική διαδρομή ούτε πέντε λεπτών φέρνει τον επισκέπτη σε ένα απίστευτο ταξίδι στον χρόνο! Ο ναός του Απόλλωνα και γενικά ο αρχαιολογικός χώρος θα σας αφήσει άφωνους με το μεγαλείο του! Η πανέμορφη πανοραμική θέα κόβει την ανάσα, ενώ πρέπει να ξέρουμε ότι η περιοχή κατοικείται από την πολύ βαθιά αρχαιότητα, αφού υπολογίζεται ότι η αρχαία Εφύρα, η πρώιμη Κόρινθος δηλαδή, κατοικείται αποδεδειγμένα από τα 6.500 π. Χ. ! 
Φυσικά όταν θα έρθει κάποιος στην Αρχαία Κόρινθο, οφείλει να κάνει μια γευστική στάση στα ταβερνάκια της! Απίστευτα τρυφερά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα, δροσερές σαλάτες και ντόπιο κρασί από τους ηλιόλουστους αμπελώνες της Κορινθίας θα σας δώσουν μια αρχαιοελληνική απόλαυση. Ως γνωστόν οι Έλληνες δεν φιλοσοφούσαν μόνον, το έτσουζαν γερά και σε κάθε ευκαιρία, με αφορμή τις πάμπολλες γιορτές τους, αφήνονταν στην χαρά ενός πλούσιου γεύματος!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Δρομολόγια ΚΤΕΛ πραγματοποιούνται κάθε ώρα από και προς Αθήνα
Αθήνα τηλ.: 2105150220 - 2105150287, Κηφισού 100
Προαστιακός Σιδηρόδρομος
Εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα και Πειραιά για Κόρινθο.
Αθήνα, Σταθμός Πελοποννήσου: 210.51.31.601 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40