Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τύρναβος 2005 - Ολυμπιακός 0-3 (video)

Να περάσει ο επόμενος... Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη του επί του Τυρνάβου 2005 με σκορ 3-0, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των "16" της διοργάνωσης. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τετάρτη (28/1, 19:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Βίτορ Περέιρα ανακάτεψε την τράπουλα και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες χωρίς πολλά ματς στα πόδια τους.

Ο Πελέ "βγήκε από τη ναφθαλίνη" και πήρε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στη σεζόν, αλλά ο Χόρχε Μπενίτες ήταν ο άνθρωπος της αναμέτρησης. Ο Παραγουανός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ, στο 3' και το 26' αντίστοιχα, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς στο 84', στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του.

Η είδηση, βέβαια, είναι η επιστροφή του Μάικλ Ολαϊτάν στην αγωνιστική δράση. Ο Νιγηριανός επιθετικός πήρε τη θέση του Μπενίτες στο 64ο λεπτό και πήρε τα πρώτα του επίσημα λεπτά συμμετοχής μετά τις 2 Μαρτίου 2014, όταν είχε παγώσει τους πάντες με την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. 

Προφανώς και θέλει χρόνο για να βρει ξανά τα πατήματά του πάνω στο χορτάρι, αλλά μόνο και μόνο που γύρισε δυνατός στα γήπεδα ύστερα από περίπου έντεκα μήνες είναι άξιος συγχαρητηρίων. Μέσα από τα παιχνίδια θα αποκτήσει και πάλι ρυθμό στο παιχνίδι του.



Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν όσο χρειάστηκε και απειλήθηκαν ελάχιστα από την ομάδα του Τυρνάβου, μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Τις δύο ομάδες χωρίζει μία κατηγορία και η ποιοτική διαφορά τους είναι τεράστια. Ο Ολυμπιακός είχε τη συμπαράσταση περίπου 500 οπαδών του στο Αλκαζάρ, καθώς η γηπεδούχος ομάδα άνοιξε μία θύρα για τις ανάγκες των φιλάθλων του Θρύλου.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Τύρναβος τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Σάββα Θεοδωρίδη να παίρνει την τιμητική πλακέτα από την ομάδα της Λάρισας.





Έτσι ξεκίνησαν:


Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης παρέταξε τον Τύρναβο 2005 με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Πρίφτης. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Χαλούλος. Οι Ιβανίδης και Ντατίδης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Γεωργίου κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ποκόνγκ την αριστερή. Ο Παπασάββας, πρώην ερυθρόλευκος, αγωνίστηκε σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Όττα, ο οποίος ηγήθηκε της επίθεσης των γηπεδούχων.



Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του και σύστημα 4-4-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Ο Σαλίνο κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Γιαννούλης το αριστερό. Οι Βούρος και Σιόβας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μπουχαλάκης και Πελέ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει βγει από την αγωνιστική καραντίνα επί εποχής Βίτορ Περέιρα και πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ντουρμάζ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Γκαζαριάν την αριστερή. Οι Μπενίτες και Διαμαντάκος έπαιξαν ως δίδυμο στην επίθεση, με τον Παραγουανό να έχει έναν πιο περιφερειακό ρόλο στη γραμμή κρούσης.



Η ανασκόπηση του αγώνα:


Ο Πελέ είχε να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι από τις 6 Απριλίου 2014 και την εκτός έδρας αναμέτρηση Πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί με 2-0. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο 28άχρονος μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του, αλλά συνέχισε το ματς.



Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ νωρίς, πετυχαίνοντας γκολ από τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 3' ο Μπενίτες κινήθηκε υπέροχα από τα αριστερά και με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε τρεις αντιπάλους και μπήκε στην περιοχή. Από θέση μέσα αριστερά και στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Παραγουανός επιθετικός πλάσαρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα Πρίφτη. Οι ερυθρόλευκοι, που αγωνίστηκαν με την άσπρη εμφάνιση (την τρίτη κατά σειρά της ομάδας), πήραν προβάδισμα με 1-0 και έβαλαν γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη. Ο Μπενίτες πανηγύρισε, φιλώντας το σήμα του Ολυμπιακού, το 4ο του γκολ με τους Πειραιώτες στη 14η φετινή συμμετοχή του.




Στο 19' ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπενίτες έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά της περιοχής. Ο 23άχρονος επιθετικός επιχείρησε ένα δυνατό γύρισμα και ο Διαμαντάκος προσπάθησε με το στήθος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Η μπάλα, όμως, πέρασε πάνω από την εστία. Στο 23' ο Πελέ εκτέλεσε φάουλ με το δεξί εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του αντίπαλου τέρματος.



Οι Πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας με την ομάδα της Football League ήταν ορατή και αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 26' ο Ολυμπιακός και ο Μπενίτες διπλασίασαν τα γκολ τους (2-0)! Η άμυνα του Τυρνάβου ήταν... ανεβασμένη ψηλά και ο Διαμαντάκος, ύστερα από αντεπίθεση των Πειραιωτών, με κοντινή κάθετη πάσα έβγαλε τον Παραγουανό επιθετικό σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πρίφτη. Ο Μπενίτες κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας. Ο διεθνής επιθετικός, σε μία οριακή για οφσάιντ φάση, ήταν πολύ... ζεστός σε αυτό το ξεκίνημα της αναμέτρησης.




Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού. Στο 30' ο Διαμαντάκος σούταρε με το αριστερό, μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Από τα μέσα του πρώτου μέρους, Ντουρμάζ και Γκαζαριάν είχαν αλλάξει πλευρές. Ο Τύρναβος δεν απείλησε καθόλου την εστία του Μέγκιερι και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Περέιρα να προηγείται δίκαια με 2-0.



Με την έναρξη της επανάληψης, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Σολφερίνο πήρε τη θέση του Όττα και ο Μιλουτίνοβιτς του Ντατίδη. Στο 52' ο Μιλουτίνοβιτς σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής και ο Μέγκιερι μπλόκαρε την πάλα. Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία του Τυρνάβου 2005 στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια χαλάρωσης στο δεύτερο ημίχρονο και έδειχνε να αρκείται σε αυτό το 2-0. Οι γηπεδούχοι "άγγιξαν" το γκολ στο 57', όταν ο Μιλουτίνοβιτς σέντραρε παράλληλα από τα αριστερά και ο Παπασάββας πλάσαρε με το δεξί στην κίνηση, κοντά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Μέγκιερι έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 60' και ύστερα από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ, ο Γιαννούλης επιχείρησε το γυριστό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Πρίφτη.

Στο 61' ο Μάικλ Ολαϊτάν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, παίζοντας για πρώτη φορά σε επίσημο ματς μετά τις 2 Μαρτίου 2014 και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Συγκινητική στιγμή για όλους στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Ο Νιγηριανός επιθετικός πήρε τη θέση του σκόρερ Χόρχε Μπενίτες και επέστρεψε δυνατός στα γήπεδα.






Στο 62' ο Πελέ αντικατέστησε τον Φορτούνη. Στο 69' ο Αλεξίου αντικατέστησε τον Παπασάββα, ο οποίος έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Στο 72' ο Μιλιβόγιεβιτς πήρε τη θέση του Γκαζαριάν, με τον Περέιρα να αλλάζει το σχήμα σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Διαμαντάκος μετατοπίστηκε αριστερά, ο Ντουρμάζ ήταν δεξιά, με τον Ολαϊτάν στην κορυφή της επίθεσης. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Οι ερυθρόλευκοι, όμως, βρήκαν την ευκαιρία προς το φινάλε του αγώνα και έφτασαν σε ένα τρίτο γκολ. Στο 84' ο Ντουρμάζ βρέθηκε εντός περιοχής και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα κόντρα στον Ιβανίδη και πέρασε πάνω από την εστία, καταλήγοντας κόρνερ. Με την εκτέλεση, Ντουρμάζ και Μπουχαλάκης έπαιξαν το ένα -δύο. Ο Σουηδός πάτησε περιοχή από θέση μέσα δεξιά και σήκωσε ψηλά το κεφάλι, βλέποντας στο δεύτερο δοκάρι τον Μιλιβόγιεβιτς. Ο Ντουρμάζ σέντραρε και ο Σέρβος μέσος με δεξί μονοκόμματο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας. Ήταν το 3-0 για τον Ολυμπιακό και το πρώτο γκολ του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο 24άχρονος αμυντικός μέσος σκόραρε με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, καθώς είχε να αγωνιστεί από τις 6 Δεκεμβρίου 2014 και τον εντός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2), όταν και είχε τραυματιστεί στο γόνατο.




Στο 87' ο Τύρναβος έφτασε κοντά στο να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά ο Μέγκιερι "νίκησε" τον Αλεξίου σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ που είχε ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδας. Ο Αλεξίου έχασε την ισορροπία του στο ύψος του πέναλτι και ίσα-ίσα που πρόλαβε να πλασάρει, αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν στην εστία του. Στις καθυστερήσεις (90'+2'), ο Ντουρμάζ έβγαλε μία έξοχη κάθετη πάσα στον Σαλίνο, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πλασάρει με αξιώσεις. Η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του ματς. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η φάση που σημάδεψε το ματς:


Όταν δύο ομάδες έχουν εμφανή διαφορά δυναμικότητας και ο ισχυρός πετυχαίνει ένα γρήγορο γκολ, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα για το φαβορί. Στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς, ήρθε αυτό το γκολ και τα πράγματα απλουστεύτηκαν στη συνέχεια. Ο Χόρχε Μπενίτες με ένα εκπληκτικό σόλο άνοιξε το δρόμο της νίκης, μόλις στο 3ο λεπτό.



Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Χόρχε Μπενίτες


Μπήκε με ορμή και πολλή όρεξη στην αναμέτρηση. Πέτυχε 2 γκολ (3', 26') και ήταν ο παίκτης που "καθάρισε" την υπόθεση νίκη. Ο Χόρχε Μπενίτες έφτασε τα 5 γκολ σε 14 συμμετοχές με την ομάδα του Πειραιά. Το πρώτο τέρμα ήταν μία προσωπική ενέργεια, ενώ στο δεύτερο εκμεταλλεύτηκε μία έξοχη κάθετη πάσα του Δημήτρη Διαμαντάκου.



Tι κρατάμε:


Ο Ολυμπιακός δεν έδωσε δικαιώματα και παρά τις αλλαγές από τον Βίτορ Περέιρα στο αρχικό σχήμα έφτασε εύκολα στη νίκη και μετέτρεψε τη ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (28/1), σε μία τυπική διαδικασία. Κρατάμε την εμφάνιση του Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος σε τέτοια ματς πρέπει να βρίσκει δίχτυα, και, φυσικά, την επιστροφή του Μάικλ Ολαϊτάν στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Νιγηριανός επιθετικός πέρασε δύσκολα τους τελευταίους έντεκα μήνες μετά την περιπέτεια της υγείας του, αλλά είναι ξανά εδώ: μέσα στα γήπεδα.



Τι δεν κρατάμε:


Το θετικό και για τις δύο ομάδες είναι πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν τραυματίστηκε σε αυτό το βαρύ τερέν και κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

Η φωτογραφία του αγώνα:



*Ο Μάικλ Ολαϊτάν είναι εδώ. Με την μπάλα ξανά στα πόδια.

Το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα:



Η ταυτότητα της αναμέτρησης:


Γήπεδο: Στάδιο Αλκαζάρ
Χωρητικότητα: 13.108 θέσεις
Γκολ: 3', 26' Μπενίτες, 84' Μιλιβόγιεβιτς (Ολυμπιακός)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τύρναβος 2005 (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Χαλούλος, Ιβανίδης, Ντατίδης (46' Μιλουτίνοβιτς), Γεωργίου, Ποκόνγκ, Παπασάββας (69' Αλεξίου), Όττα (46' Σολφερίνο).
Αναπληρωματικοί: Ντάλλας, Σιάτρας, Μιλουτίνοβιτς, Λαμπρόπουλος, Σολφερίνο, Παληγεώργος, Αλεξίου.
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Σιόβας, Γιαννούλης, Πελέ (62' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν (72' Μιλιβόγιεβιτς), Ντουρμάζ, Μπενίτες (61' Ολαϊτάν), Διαμαντάκος.
Αναπληρωματικοί: Χουτεσιώτης, Φορτούνης, Σάλιακας, Βατουσιάδης, Ιμπραΐμ, Μιλιβόγιεβιτς, Ολαϊτάν.
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)
Βοηθοί διαιτητές: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Τέταρτος διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Δημήτριος Νταμπώσης (ΕΠΣ Πιερίας)
Κίτρινες κάρτες: 51' Γεωργίου (Τύρναβος 2005), - (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες: -

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί