Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σάββας με το βαλιτσάκι και το πριμ του Αλαφούζου στον Ολυμπιακό!

Ο Σάββας Θεοδωρίδης με μια τσάντα James Bond. Μια φωτογραφία για το πριμ του Αριστείδη Αλαφούζου και η αποχώρηση του Νίκου Γουλανδρή από τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Γιάννης Φιλέρης

Τον Ιούνιο του 2013, ο Κώστας Καίσαρης , για λογαριασμό του Sport24.gr, ξέθαβε από τα δικά του αρχεία, αλλά και τον κυκεώνα του ιντερνετ, μια είδηση που αν μη τι άλλο έχει ... γούστο. Πήγε σαράντα χρόνια πίσω όταν ο Αριστείδης Αλαφούζος, έδινε πριμ στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, το οποίο μάλιστα μοίρασε ο ...Σάββας Θεδωρίδης, που είχε και τότε διοικητικό πόστο στους Πειραιώτες.
Το γεγονός, μάλιστα, σημειώθηκε από τον ίδιο τον Σάββα Θεοδωρίδη μετά το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, σε μια από τις ... πολλές απαντήσεις των "ερυθρολεύκων" στον Γιάννη Αλαφούζο, προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και γιου του Αριστείδη.
Η (ιστορία) της σημερινής φωτογραφίας έρχεται κατευθείαν από εκείνη την εποχή. Και δεν είναι άλλη από τον Σάββα Θεοδωρίδη, που σε μια τσάντα "James Bond" κουβαλάει το ζεστό χρήμα του 1.000.000 δραχμών, για να το μοιράσει στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού!
Η λεζάντα το λέει, άλλωστε: "Ο Σάββας Θεοδωρίδης, ενώ προσέρχεται χθες στο γήπεδο του Ρέντη, έχοντας στη βαλίτσα του 1.000.000 δραχμές, δώρο του κ. Αλαφούζου προς τους παίκτας του Ολυμπιακού".
Και αυτή, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που το 1975 ο Αρ. Αλαφούζος έδωσε πριμ στον Ολυμπιακό. Το ίδιο έκανε και στον τελικό του Κυπέλλου της ίδιας χρονιάς, όταν οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 1-0 τον Παναθηναϊκό, με γκολ του Κώστα Δαβουρλή.
Πώς, όμως, ο Αριστείδης Αλαφούζος με τα "ερυθρόλευκα" αισθήματα, βρέθηκε να δίνει πριμ στον Ολυμπιακό; Ήταν μια σημαδιακή σεζόν εκείνη του 1974-75. Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα του 1974, ο Νίκος Γουλανδρής, ο άνθρωπος που είχε κάνει πανίσχυρο τον Ολυμπιακό, αναχωρούσε για την Ελβετία, στέλνοντας ένα τηλεγράφημα-βόμβα στον γενικό γραμματέα του ΟΣΦΠ, Ανδριανό Ντάνο, με το οποίο "για ιδιωτικούς λόγους" ανακοίνωνε την παραίτησή του από τον σύλλογο.
Το τηλεγράφημα το αποκάλυψε η εφημερίδα "Απογευματινή" και προκάλεσε σοκ στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο. Ο Γουλανδρής είχε δημιουργήσει μια αξεπέραστη ομάδα, με δυο συνεχόμενα νταμπλ (Ι972-73 και 1973-74). Η ομάδα του ' 74, έγραψε ιστορία με τα 102 γκολ μέσα σε μια σεζόν και ποδόσφαιρο πολύ μεγάλων -για την εποχή- προδιαγραφών.
Ο Ολυμπιακός του Νίκου Γουλανδρή και του αείμνηστου Λάκη Πετρόπουλου
Αν μάλιστα, δεν βρισκόταν στον δρόμο του ο ανεκδιήγητος Παλοτάι στον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ στην Πάτρα, η πορεία του στο Κύπελλο Πρωταθλητριών θα ήταν ιστορική από κάθε άποψη. Ο Γουλανδρής είχε ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια δραχμές, ορισμένα εκ των οποίων δεν πήγαιναν στις τσέπες ποδοσφαιριστών ή προπονητών, αλλά διάφορων επιτήδειων και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους οπαδούς της ομάδας.
Η θητεία της διοίκησής του έληγε στις 13 Δεκεμβρίου του 1974. Η μεταπολίτευση που είχε προηγηθεί, έφερε αλλαγές και στον αθλητισμό. Μια πρώτη ενέργεια των ανθρώπων που ανέλαβαν διοικητικές θέσεις, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, ιστορικό και ιδρυτικό στέλεχος του συλλόγου, ήταν η εκκαθάριση των σωματείων από τα μέλη που είχαν εγγραφεί επί χούντας.
Ο Γουλανδρής ήταν όμως υπέρμαχος της ιδέας ενός Ολυμπιακού, που θα στηριζόταν στον κόσμο του, οι εκλογές του 74 αναβλήθηκαν και ο μεγαλοεφοπλιστής που ήθελε να δει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης, αποφάσισε να αποχωρήσει.
Ο Ολυμπιακός χωρίς την οικονομική επιφάνεια του Γουλανδρή, άρχισε να παραπατάει. Ο Λάκης Πετρόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του και στην θέση του κάθισε στον πάγκο ο Γιώργος Δαρίβας. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, τα περισσότερα, βέβαια, οικονομικής φύσεως. Ο Κώστας Θανόπουλος, που διαδέχθηκε τον Νίκο Γουλανδρή, προσπαθούσε να βρει λύση, χωρίς πάντα ... να το πετυχαίνει.
Ο Αριστείδης Αλαφούζος ήταν ένας από τους εφοπλιστές, που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με πρόθεση να βοηθήσουν. Το ίδιο έκανε και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, πατέρας του Βαγγέλη, που ξεκίνησε να ασχολείται με την "ερυθρόλευκη" ομάδα.
Ο Ολυμπιακός ήθελε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και τα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν κλειδιά για τον τίτλο. Το πριμ του κ.Αλαφούζου ήταν ένα έξτρα κίνητρο για τους Πειραιώτες που πήραν εν τέλει το πρωτάθλημα.
Ήταν το τελευταίο τους, πριν το ποδόσφαιρο γίνει επαγγελματικό και ξεκινήσει η εποχή Νταϊφά. Η διοικητική αναταραχή κράτησε σχεδόν μια εφταετία. Ο Γουλανδρής ζήτησε να διαγραφεί από μέλος του συλλόγου το 1976, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, το όνομά του ακούστηκε όταν γινόταν το πέρασμα στον επαγγελματισμό και άφησε την τελευταία του πνοή το 1983.
Ο κ. Αλαφούζος, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ενδιαφέρθηκε και αυτός για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, χωρίς όμως να προχωρήσει.
Ο μόνος που παραμένει στον Ολυμπιακό, ενεργός και ακμαίος, είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40