Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άρχισαν τα όργανα! Έτοιμη για εμπλοκή στη Μεσόγειο δηλώνει η Τουρκία


Την πολιτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, μία ημέρα μετά τητριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, στην οποία αποφασίστηκε η επίσπευση της οριοθέτησης των ΑΟΖ.

Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν οριστεί από την πρωθυπουργία κι έχουν δοθεί στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού».

Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου. Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 900 χιλιομέτρων. Και γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση».

Σύμφωνα με τους «κανόνες εμπλοκής» της Τουρκίας, κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας και θα αξιολογείται ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος.

Τι γράφει ο τουρκικός τύπος για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο

Η εφημερίδα Yeni Safak έχει τίτλο: «Βρώμικη συμμαχία κατά της Τουρκίας». Η πραξικοπηματίας διοίκηση της Αιγύπτου, συμπράττοντας στις επιδιώξεις της Ελλάδος, της οποίας η οικονομία κατέρρευσε και άνοιξε χέρι στην Ευρώπη, και με την «Ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νοτίου Κύπρου», για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, κινητοποιήθηκε κατά της Τουρκίας, αναφέρεται.

Η Hurriyet δημοσιεύσει κοινή ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ από τα κατεχόμενα και του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα, με τον τίτλο: «Τριμερές μέτωπο κατά της Άγκυρας». Στην ανταπόκριση γράφει ότι οι ηγέτες της Αιγύπτου, της Ελλάδας και του «Ε/κ» τομέα, συναντήθηκαν χθες στο Κάιρο και ζήτησαν από την Τουρκία να αποσύρει αμέσως το πλοίο σεισμικών ερευνών Μπαρμπαρός Χαϋρεττίν Πασά που προβαίνει σε ενέργειες στη Μεσόγειο, και να αποδεχθεί το χάρτη μοιρασμού της περιοχής που ετοίμασαν οι τρεις χώρες μεταξύ τους.

Η Cumhuriyet αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο: «Συμμαχία ‘Ε/κ’, Ελλήνων και Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο». Στο δημοσίευμα γράφει ότι οι τρεις ηγέτες, στην «διακήρυξη Καΐρου» που εξέδωσαν, καταφέρθηκαν κατά της Τουρκίας και αποφάσισαν για συνεργασία όσον αφορά τις πηγές υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου.
Η Star σημειώνει ότι «Έδωσαν τα χέρια παρά την Τουρκία», η Vatan υποστηρίζει ότι «Συστάθηκε τριμερές μέτωπο κατά της Τουρκίας», ενώ η Bugun κάνει επίσης λόγο για «Τριμερή Συμμαχία κατά της Τουρκίας στην Αίγυπτο».

Η Aksam με τον τίτλο: «Σε σύσκεψη το τρίγωνο του κακού», γράφει ότι οι ηγέτες της Αιγύπτου, της «Νοτίου Κύπρου» και της Ελλάδος, συναντήθηκαν στο Κάιρο, για να συζητήσουν για τις εργασίες φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. 

Η Τουρκία αντιτίθεται στο γεγονός ότι η «Νότια Κύπρος», πραγματοποιώντας συμφωνίες με διεθνείς εταιρείες, θέλει να χρησιμοποιήσει μόνη της τις πηγές του νησιού. Η «Ε/κ  διοίκηση της Νοτίου Κύπρου», για αυτό το λόγο, έθεσε σε εκκρεμότητα τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη. Η Τουρκία, παρακολουθεί στενά τις εργασίες που γίνονται με στρατιωτικά ναυτικά μέσα στην περιοχή, σημειώνεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40