Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμιος συναγερμός για ιό Έμπολα. Περικυκλωμένη η Ελλάδα

Υπό ο φόβο διάδοσης του ιού στη χώρα μας, συνεδρίαση πραγματοποιηθηκε  την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και πιθανότατα του
υπουργού Μάκη Βορίδη.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμφάνιση του ιού στην Ευρώπη προκειμένου να γίνουν τυχόν αναπροσαρμογές στα προληπτικά μέτρα που έχουν, ήδη, σχεδιαστεί για να εφαρμοστούν σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος.
Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης, υπεραμύνεται ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα εάν χρειασθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικό Έμπολα. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.
Ειδικός χώρος έχει διαμορφωθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για να περιθάλψει ύποπτα κρούσματα Έμπολα, εάν χρειαστεί. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο, το οποίο έχει εξοπλιστεί με κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.
Ακόμη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των ταξιδιωτών αλλά και των γιατρών, για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ισπανία, όπου μία ασθενής μολυσμένη με τον ιό περιφερόταν για αρκετές ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς διάγνωση.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τουλάχιστον 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη δυτική Αφρική, από τον ιό, ενώ το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη είναι στην Ισπανία.
Την επιβολή αυστηρότερων μέτρων ελέγχου στα δύο διεθνή αεροδρόμια του Λονδίνου και τους τερματικούς σταθμούς του σιδηροδρομικού δικτύου Eurosta, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων του ιού Έμπολα. Πολιτικοί καλούν την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα και στα σύνορα.

Πριν λίγες ημέρες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιβολή αυστηρότερων μέτρων ελέγχου σε 5 σημαντικά διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ, ενώ παρόμοια μέτρα έλαβε και ο Καναδάς.

Εν τω μεταξύ στη ΠΓΔΜ, ένας Βρετανός πολίτης απεβίωσε και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας είχε ύποπτα συμπτώματα του ιού. Οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και δείγματα θα αποσταλούν για ανάλυση σε εργαστήριο στη Γερμανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού. Τις επόμενες 48 ώρες θα γνωρίζουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Συνεργάτης του Βρετανού που απεβίωσε νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ενώ οι αρχές ανέφεραν πως σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής που απεβίωσε είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία. Το προσωπικό του ξενοδοχείου που διέμενε ο ασθενής, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με αυτόν έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι οι Αρχές σφράγιζαν ένα ολόκληρο κτίριο κοντά στο Παρίσι καθώς τέσσερις από τους 60 ενοίκους του ασθένησαν με πυρετό και πονοκέφαλο και εκφράστηκαν φόβοι ότι πρόκειται για κρούσματα του Έμπολα. Λίγη ώρα αργότερα ο συναγερμός έληξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για τη θανατηφόρα νόσο.

Στην Τσεχία, ένας 56χρονος που παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας νοσηλεύεται στην απομόνωση, σε νοσοκομείο της Πράγας. Ο ασθενής πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη Λιβερία.
Πηγή:madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40