Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες… γεωτρήσεων!

Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες… γεωτρήσεων!
Διάτρητη αποδεικνύεται η ελληνική γη αφού έχουν καταγραφεί περισσότερά από 200.000 πηγάδια και γεωτρήσεις.
Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή για χιλιάδες στρέμματα γης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας ταο πρόβλημα είναι τεράστιο και υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ριζικά ο εδαφολογικός χάρτης και να προκληθεί καθίζηση του υπεδάφους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πλημμυρών.
Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει άδεια και η εκμετάλλευση του νερού γίνεται χωρίς κανέναν έλεγχο κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λειψυδρία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές καλλιέργειες.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος απειλεί με πολύ βαριά πρόστιμα σε μια προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην κατάσταση αυτή.
Μάλιστα τα πρόστιμα αναμένεται να φτάσουν φτάνουν έως και 5.000 ευρώ για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες και χρήστες πηγαδιών και γεωτρήσεων που «ξέχασαν» να καταθέσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).

Στην καταληκτική προθεσμία, που εκπνέει μετά από σειρά παρατάσεων την ερχόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, καλούνται όσοι ιδιοκτήτες και χρήστες αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά πριν από τις 20 Δεκεμβρίου 2005, καθώς και όσοι δεν έχουν λάβει ποτέ σχετική άδεια να προσφύγουν στους κατά τόπους δήμους με τα σχετικά έγγραφα δήλωσης.
Τι προβλέπεται για την υποχρεωτική καταγραφή
Η ΚΥΑ προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής όλων των υφιστάμενων σημείων υδροληψίας στο ηλεκτρονικό μητρώο με τη μορφή συστήματος βάσης γεωχωρικών δεδομένων, που περιλαμβάνει γενικό ευρετήριο σημείων υδροληψίας, δηλαδή τις γεωγραφικές συντεταγμένες, όπως αποτυπώνεται στον ψηφιακό χάρτη της χώρας.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι πολίτες δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν καμία περίπλοκη διαδικασία, καθώς μετά τη δήλωση οι εγγραφές γίνονται αυτεπαγγέλτως από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ταυτόχρονα, για όσους δεν δηλώσουν εμπρόθεσμα τις ιδιοκτησίες-χρήσεις προβλέπεται πρόστιμο από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της απολήψιμης ποσότητας ύδατος, τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Μετά την αίτηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ, που λήγει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, απαιτείται η χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος, η προθεσμία της οποίας έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου.
Οι γεωτρήσεις και τα πηγάδια σε αριθμούς
200.000 γεωτρήσεις σε όλη τη χώρα
20% είναι παράνομες, δηλαδή 40.000
50% -60% του νερού που χρησιμοποιείται στη γεωργία προέρχεται από γεωτρήσεις
5.000 ευρώ θα φτάνουν τα πρόστιμα για όσους «ξεχάσουν» να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους
17.000 είναι οι γεωτρήσεις που βρίσκονται μόνο στον Αργολικό Κάμπο
35-38 χιλιάδες είναι οι «τρύπες» στους τέσσερις νομούς του Θεσσαλικού Κάμπου
500 έως 3.000 ευρώ τα πρόστιμα για παράνομη χρήση νερού ή απόληψη μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που ορίζει η άδεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40