Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νόμιμη η απόλυση κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας αλλά όχι κατά τη διάρκεια των διακοπών…

Νόμιμη η απόλυση κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας αλλά όχι κατά τη διάρκεια των διακοπών…
… έκρινε ο Άρειος Πάγος απορρίπτοντας την υπόθεση 67χρονου ο οποίος απολύθηκε ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.  
Νόμιμη είναι η απόλυση κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας, έκρινε ο Αρειος Πάγος, απορρίπτοντας αγωγή 67χρονου ο οποίος ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια καταγγέλθηκε η εργασιακή του σύμβαση. 
Το Εφετείο Αθηνών ερμηνεύοντας τον νόμο 539/1945 έκρινε ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας του μισθωτού και ούτε για τον λόγο αυτό η καταγγελία της σύμβασης εργασίας είναι καταχρηστική.
Ο 67χρονος μηχανολόγος που είχε προσληφθεί από την εταιρεία «Τραμ ΑΕ» τον Απρίλιο του 2003 άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης.
Οι αρεοπαγίτες όμως έκριναν με την υπ΄  αριθμ. 402/2014 απόφασή τους ότι: «Η κατά το άρθρο 6 του νόμου 539/1945 απαγόρευση καταγγελίας της εργασιακής συμβάσεως αφορά μόνο την καταγγελία κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής και όχι περιπτώσεις άλλων αδειών, όπως είναι η αναρρωτική».
Ο 67χρονος είχε προσληφθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου και μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ.
Τον Δεκέμβριο του 2006 ο μηχανολόγος νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες σε κρατικό νοσοκομείο λόγω απώλειας συνειδήσεως, αρτηριακής υπέρτασης και απορρύθμισης σακχαρώδη διαβήτη. Στην μηναία άδεια που πήρε η εταιρεία του κοινοποίησε την καταγγελία της σύμβασης εργασίας, η οποία είχε ληφθεί λίγες μέρες πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.
Ενώ βρισκόταν στις πρώτες μέρες της αναρρωτικής άδειας του η εταιρεία του κοινοποίησε την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και του παρέδωσε δύο τραπεζικές επιταγές με το ποσό της αποζημίωσης.
Ο 67χρόνος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος, μεταξύ των άλλων, ότι όταν απολύθηκε ήθελε 100 εργάσιμες ημέρες για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Γεγονός όμως που δεν είχε γνωστοποιήσει στην εταιρεία του και που δεν μπόρεσε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης να αποδείξει, ούτε με τον συνολικό αριθμό των ενσήμων του αλλά ούτε και από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40