Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κινέζος «γίγαντας» Alibaba τίναξε στον αέρα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης -Ο δάσκαλος αγγλικών που έγινε πάμπλουτος [εικόνες]

Ο κινέζος «γίγαντας» Alibaba τίναξε στον αέρα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης -Ο δάσκαλος αγγλικών που έγινε πάμπλουτος [εικόνες]Στις 16 Μαρτίου η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd. ανακοίνωσε επίσημα ότι αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά με εκείνη την ανακοίνωση επιβεβαίωσε το όργιο φημών που είχαν προηγηθεί της εισόδου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε το... μεγάλο άλμα και μάλιστα με περισσή επιτυχία. 

Ο κινεζικός γίγαντας με το αραβικό όνομα, ουσιαστικά μπήκε ωσάν οδοστρωτήρας στα ενδότερα της Wall Street δημιουργώντας ανάλογο κουρνιαχτό με εκείνον που είχε κάνει η Facebook όταν αποφάσισε να κινηθεί στα μεγάλα ταμπλό του χρηματιστηρίου. 

Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 10 λεπτά των συναλλαγών της πρώτης ημέρας η μετοχή είχε τιμή 68 δολάρια και εκτοξεύτηκε 30% πάνω.
Οι χρηματιστές κάνουν λόγο για «χρυσή» είσοδο. Οι ψυχροί αριθμοί επιβεβαιώνουν τους χαρακτηρισμούς. H κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding άντλησε το ποσό των 25,02 δισ. δολαρίων από την πρώτη δημόσια προφορά μετοχών της, που αποτελεί το μεγαλύτερο έως τώρα σχετικό ποσό παγκοσμίως, καθώς η εταιρεία και ορισμένοι μέτοχοί της διέθεσαν επιπλέον μετοχές.
Ρεκόρ άντλησης κεφαλαίων
Η κινεζική εταιρεία άντλησε μέσω της δημόσιας προσφοράς στην αμερικανική αγορά το ποσό των 21,8 δισ. δολαρίων, λόγω της τεράστιας ζήτησης που υπήρξε, η οποία οδήγησε και στην εκτόξευση της τιμής της μετοχής της κατά 38% την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της. Το γεγονός αυτό ώθησε τους αναδόχους της έκδοσης να ασκήσουν το δικαίωμά τους για πώληση επιπλέον 48 εκατομμυρίων μετοχών, δήλωσε μία πηγή που έχει γνώση του θέματος.
Το προηγούμενο ρεκόρ άντλησης κεφαλαίων από πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών είχε η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (Agricultural Bank of China) από το 2010, όταν είχε συγκεντρώσει το ποσό των 22,1 δισ. δολαρίων.
Με βάση τα δικαιώματα επιπλέον πώλησης μετοχών, η Alibaba διέθεσε 26,1 εκατομμύρια μετοχές και η Yahoo 18,3 εκατομμύρια μετοχές, εισπράττοντας επιπλέον 1,8 δισ. δολάρια και 1,2 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα συμφώνησε να διαθέσει επιπλέον 2,7 εκατομμύρια μετοχές και ο συνιδρυτής της Τζόε Τσάι 902.782 μετοχές, σύμφωνα με το φυλλάδιο της έκδοσης.

Ποιος βρίσκεται πίσω από την Alibaba
Η είσοδος του κινεζικού online retailer στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην ιστορία. Η Alibaba είναι δημιούργημα ενός πρώην καθηγητής Αγγλικών, του Τζακ Μα (τωρινός πρόεδρος του Alibaba.com), ο οποίος έχει ως moto τη φράση: «Όταν μπορείτε να αγοράσετε κάτι που είναι νέο και συναρπαστικό και είναι ήδη σε λειτουργία και έχει ήδη καθιερωθεί και λειτουργεί πολύ καλά, αυτό είναι μοναδικό».
Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες του διαδικτύου, που πιστεύουν ότι μπορούν να αναπτυχθούν, το Alibaba κυριαρχεί ήδη στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Με τις οκτώ από τις 10 online συναλλαγές να είναι από τον Κινέζικο δικτυακό κολοσσό. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, από κάλτσες μέχρι... σιδηροδρομικές ράγες.
Στην Κίνα, ο Μα είναι μια διασημότητα στα πρότυπα του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς. «Λεγεώνες» πελατών και εργαζομένων συγκεντρώθηκαν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το περασμένο έτος για να ακούσουν την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Με το τυπικό πομπώδες ύφος του, ο Μα ξεκίνησε την ομιλία του με ένα κινέζικο λαϊκό τραγούδι στη σκηνή, φορώντας ένα φανταχτερό ασημένιο κοστούμι και καπέλο.

Ο Μα, με τη βοήθεια μιας ομάδας 17 φίλων, ξεκίνησε την Alibaba στο διαμέρισμά του το 1999, ακριβώς όταν το Διαδίκτυο άρχισε να εδραιώνεται στην Κίνα. Ξεκίνησε ως μια ιστοσελίδα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ήθελαν να αγοράζουν και να πωλούν τα προϊόντα τους σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο. Αργότερα, δημιούργησε ένα αδελφικό ιστότοπο, το Taobao, που επικεντρώνεται στην αγορά των καταναλωτών.

Τι προσφέρει
Προσφέρει ευέλικτες υπηρεσίες πληρωμής. Ανεξάρτητα κατά πόσο μεγάλη είναι, εξακολουθεί να έχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί. Το Alibaba έχει σχέδια να επεκταθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Ο Morris Mark του Mark Asset Management διευκρινίζει ότι:. «Πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κίνα. 

Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε σε γενικές γραμμές είναι η σχέση με της Κίνας με τις ΗΠΑ». Προς το παρόν, οι επενδυτές απόλαυσαν την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης των μετοχών με το κλείσιμο στα 37 τοις εκατό υψηλότερο με πάνω από 93 δολάρια ανά μετοχή.
Αναλυτές υποστηρίζουν πως το Alibaba σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατακτήσει και τους καταναλωτές τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ κάτι το οποίο θα αλλάξει σημαντικά το τοπίο τόσο στο online εμπόριο όσο και στις φυσικές δομές του Retail. 

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο το Alibaba, με βάση τα όσα υποστηρίζουν, οι ειδικοί, είναι «καταδικασμένο» να πρωταγωνιστήσει στις παγκόσμιες αγορές, είναι πως ο οργανισμός έχει εξαιρετικά στενές σχέσεις με τους προμηθευτές του στην Ασία. 

Αναλυτικότερα το Alibaba.com προσφέρει σε εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται τόσο μεθόδους πληρωμής (σ.σ το Alipay) όσο και διευκολύνσεις σε διαδικασίες Logistics με τα κόστη των οποίων ουσιαστικά δεν επιβαρύνονται. Με τον τρόπο αυτό το Alibaba έχει κατακτήσει το πλεονέκτημα να είναι ένας Retailer ο οποίος μπορεί να ρυθμίζει τις τελικές τιμές πώλησης των προϊόντων χωρίς την εμπλοκή των παραγωγών εταιρειών και κυρίως με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί