Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι θα πάρουν επιστροφή 100-400 ευρώ απ’ την ΔΕΗ;

Για τις φημολογούμενες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτης, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος «δεν έχει δεχθεί καμία τέτοια εισήγηση στο γραφείο του».


Ο κ.Μανιάτης δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω τις πληροφορίες που θέλουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να φουσκώνουν από τον Οκτώβριο περίπου κατά 25%, λόγω της επιδότησης στο κόστος ηλεκτροδότησης καταναλωτών στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, αλλά και του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Σε ποιούς θα στείλει "δωράκι" η ΔΕΗ;

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1,ο κ.Μανιάτης ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως θα γίνει επιστροφή χρημάτων από την ΔΕΗ στα περίπου 100.000 σπίτια που βρίσκονται σε 272 οικισμούς της περιφέρειας.

«Μεσοσταθμικά θα επιστρέφονται από 100 ως 400 ευρώ στα σπίτια που ανήκουν σε οικισμούς που διαθέτουν αιολικά πάρκα» είπε χαρακτηριστικά.

Αν είναι 100 χρονών το σπίτι σου, μπορεί και να γλιτώσεις τον ΕΝΦΙΑ!!!!

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ και τα διατηρητέα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόθεση, η οποία συζητείται με τον υπουργό Οικονομικών, για την εξαίρεσή τους από το φόρο όταν η ηλικία του σπιτιού είναι τουλάχιστον 100 ετών.

Σχετικά με τα αυθαίρετα, όπου το πρόστιμο μειώνεται στο μισό προκειμένου να γίνεται τακτοποίηση τους, ο κ.Μανιάτης είπε ότι «το 50% του προστίμου θα είναι εκμεταλλεύσιμο από τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι θα μπορούν να το διαθέσουν για να μετατρέψουν το οίκημά τους σε ‘πράσινο’». Διευκρίνισε ωστόσο ότι από αυτή τη ρύθμιση εξαιρούνται τα σπίτια που έχουν ενταχθεί στο σύστημα «Εξ-οικονομώ».

Οι υδρογονάνθρακες θα φέρουν δουλειές, συντάξεις και χορηγίες για μεταπτυχιακά

Μιλώντας για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων που θα υπογραφούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο υπουργός εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από σχετικές επενδύσεις και περιέγραψε το πώς θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα έσοδα από αυτές.

«Το 70% από αυτές τις επενδύσεις θα διοχετευτεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «ένα μικρό μέρος των εσόδων αυτών θα διατεθεί για χορηγίες προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στον κλάδο των υδρογονανθράκων».

Ο κ.Μανιάτης εξήγησε ότι φέτος δόθηκαν 120 τέτοιες υποτροφίες σε φοιτητές για τους οποίους θα ανοίξουν θέσεις εργασίας όταν θα γίνουν οι επενδύσεις πραγματικότητα.

Πηγή: ERGON blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί