Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Κορίνθιος Γιάννης Παπαλέκας: Αγοράζει το «Nammos» με 10,5 εκατ. ευρώ!

Γιάννης Παπαλέκας: Αγοράζει το «Nammos» με 10,5 εκατ. ευρώ

Ποιός είναι ο κορίνθιος επιχειρηματίας που πρωταγωνιστεί στο ρουμανικό real estate και σαρώνει τα Βαλκάνια, αγοράζοντας από εμπορικά κέντρα μέχρι επιχειρηματικούς πύργους και βρίσκεται μπροστά από εφοπλιστικά κεφάλαια

Πέμπτη, 31/7, ώρα 7 το απόγευμα, «Nammos»: μέσα σ’ ένα άναρχο και ανεξέλεγκτο από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ πλήθος αραβόφωνων τουριστών, που ξοδεύει αλόγιστα χρηματικά ποσά στα τραπέζια και τις αναπαυτικές ξαπλώστρες, μια άγνωστη σε πολλούς ανδρική φιγούρα, με το τσιγάρο στο στόμα, έρχεται να επιβεβαιώσει την είδηση ότι στην Ψαρού βρίσκονται και Ελληνες. Συμπατριώτες που γλεντάνε όπως γλεντούσαν τις χρυσές εποχές του Χρηματιστηρίου και συναγωνίζονται τους ξένους πλούσιους τουρίστες στο ποιος θα ανοίξει τις περισσότερες σαμπάνιες. Το ένα από τα δύο τραπέζια στα οποία περιφέρεται η παρέα του ξεχειλίζει από δεκάδες μπουκάλια σαμπάνιας. 

Ο εν λόγω κύριος είναι ένας δικός μας επιχειρηματίας, ο Γιάννης Παπαλέκας, η δράση του οποίου επικεντρώνεται κυρίως στη Ρουμανία. Τότε που οι Ελληνες όργωναν -ή κατ’ άλλους άλωναν- τα ρημαγμένα από τον υπαρκτό σοσιαλισμό Βαλκάνια με τα ευρώ τους, στον απόηχο της περιόδου της ευμάρειας και της τρέλας του Χρηματιστηρίου. Ηταν η περίοδος που, ως νέοι κονκισταδόρες, πολλοί συμπατριώτες μας επένδυαν στα κουφάρια του Ζίφκοφ, στα συντρίμμια του Χότζα και του Τσαουσέσκου. 



Ενας businessman που φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με τους νυν ιδιοκτήτες, τους τρεις εξάδελφους και συνονόματους Κωνσταντίνους της οικογένειας Αγγελετάκη (συγκεκριμένα, προκαταβολή 500.000 έναντι 10,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο) για την αγορά των δύο εστιατορίων του «Nammos» και του παρακείμενου ξενοδοχείου «Seaside Cottage by Belvedere» και ο οποίος παράλληλα φέρεται να παζαρεύει και την ίδια την επιχείρηση «Nammos», ιδιοκτησίας των Ζαννή Φραντζέσκου, Κωνσταντή Κουσαθανά και του Αιγύπτιου Σάμι Ιμπραήμ. Το συμβόλαιο των τριών συνεταίρων με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κ. Κώστα Αγγελετάκη ολοκληρώνεται το 2022 και δεν αποκλείεται ο νέος ιδιοκτήτης εφόσον επέλθει συμφωνία να επιχειρήσει να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία του πιο επιτυχημένου beach bar της χώρας και ενός εκ των κορυφαίων παγκοσμίως. Και μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να διαθέτει το χρήμα ή έστω το διαχειρίζεται για λογαριασμό άλλων, ωστόσο δεν διαθέτει το know-how, ούτε και την εμπειρία που απαιτείται για να τρέξει μια τόσο ιδιαίτερη και επιτυχημένη επιχείρηση. Το ότι το «Nammos» βρίσκεται μέσα στη λίστα με τα δέκα κορυφαία στον κόσμο beach bars πιστώνεται στους δύο Μυκονιάτες και στον Αιγύπτιο συνέταιρό τους που έφτασαν στην κορυφή ξεκινώντας από το μηδέν.
Ο 45χρονος Γιάννης Παπαλέκας, ο «άγνωστος κροίσος» του βαλκανικού real estate με καταγωγή από το Ζευγολατιό Κορινθίας, είναι ο επιχειρηματίας που έγινε γνωστός από τις θρυλικές νυχτερινές του εξορμήσεις στα μπαρ και κλαμπ του Λουτρακίου, το «Cocoon» και το «Baby O», τις εποχές που ανέβαινε πάνω στις μπάρες και χόρευε σε στυλ Τζον Τραβόλτα.. 

Είναι ο τύπος του επιχειρηματία που παίρνει το learjet του και ταξιδεύει από το Βουκουρέστι, όπου είναι η έδρα του, στη Μύκονο ή στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να ακούσει τον αγαπημένο του τραγουδιστή και φίλο Αντώνη Ρέμο και να τον «επιβραβεύσει» με λογαριασμούς που πολλές φορές ξεπερνάνε σε λουλούδια αρκετές χιλιάδες ευρώ. 

Ο κ. Παπαλέκας, που ενδιαφέρεται να αγοράσει τα ακίνητα που στεγάζουν επιχειρήσεις-χρυσωρυχεία στο Νησί των Ανέμων, είναι ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Globalworth Real Estate Investments Ltd, μιας εταιρείας που υπήρξε από τις πρώτες οι οποίες διείδαν τις ευκαιρίες στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρουμανία, θεωρείται «αδίστακτος» στη δουλειά του και ιδιαίτερα ικανός να οσμίζεται κάθε ευκαιρία για κέρδος. Σήμερα ο Ελληνας businessman θεωρείται leader στην αγορά real estate της Ρουμανίας, πραγματοποιώντας deals εκατομμυρίων. 



 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαλέκας ήταν αυτός που είχε προτείνει στον γιο του Βλάση Σταθοκωστόπουλου, Μιχάλη, να αναπτύξει τη γνωστή αλυσίδα καφέ Flocafe, καθώς και μια αμερικάνικη αλυσίδα γρήγορου φαγητού σε δικό του ανεγειρόμενο εμπορικό κέντρο στο Βουκουρέστι, το 2011, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δύο χρόνια μετά, όμως, το εγχείρημα του κ. Σταθοκωστόπουλου εγκαταλείφθηκε.

Ισχυρές διασυνδέσεις 
Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τον επιχειρηματία λένε πως έχει ισχυρές διασυνδέσεις με εφοπλιστές, όπως ο Θόδωρος Βενιάμης, και επενδυτές από την πατρίδα μας και ότι πολλές φορές λειτούργησε με σχήματα τα οποία έχει ιδρύσει ως «ο άνθρωπός τους» στις αγορές των Βαλκανίων. Ουσιαστικά, δηλαδή, ενεργούσε ως εκπρόσωπος των αφανών αυτών κεφαλαίων, αφού οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν ήθελαν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται οι ίδιοι για αγορές ακινήτων και γης στη Ρουμανία ή σε άλλες χώρες ώστε να μην εκτοξευτούν οι τιμές λόγω της ζήτησης εκ μέρους τους. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, «όταν ο Γιάννης ξεκίνησε να δουλεύει στη Ρουμανία, δεν είχε δικά του χρήματα, απλώς ενεργούσε για λογαριασμό τρίτων». Εκτοτε έχει περάσει πολύς καιρός και φυσικά ο χαμηλών τόνων Γιάννης Παπαλέκας έχει εξελιχθεί σε πολύ δυνατό «παίκτη».

Η σχέση με τον Κρις Παπαχριστοφόρου του πανίσχυρου ισραηλινού ομίλου real estate 

Στο παρελθόν συνεργαζόταν στενά με τον 46χρονο Κρις Παπαχριστοφόρου, το πρώην στέλεχος της Deutsche Bank που σήμερα διευθύνει το fund Invel, το οποίο επενδύει σε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία. Ο κ. Παπαχριστοφόρου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση του 49% της εταιρείας ακινήτων ΠΑΝΓΑΙΑ. Το fund Invel ανήκει στο Beny Steinmetz Group Real Estate, τον όμιλο δηλαδή του πλουσιότερου ανθρώπου στο Ισραήλ και του 137ου πλουσιότερου στον πλανήτη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί