Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το DNA «μίλησε»: Ποιους αγγίζουν οι έρευνες για τη ληστεία στο Δίστομο

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές υποψίες ΕΛ.ΑΣ. και Αντιτρομοκρατικής πως η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο έχει άρωμα τρομοκρατίας και, μάλιστα, σχετίζεται με την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.
Οι έρευνες στο φουσκωτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες (προσπάθησαν να το κάψουν αλλά δεν τα κατάφεραν) έδειξαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα του στενού συνεργάτη του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου. Ο 35χρονος καταζητούμενος δεν έχει άμεση σχέση με την τρομοκρατία, αλλά φέρεται να είναι ο υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη και η σύνδεσή του με τους ποινικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και μαρτυρίες που αναφέρουν πως αναγνώρισαν τον Γιώργο Πετρακάκο, αλλά και έναν 44χρονο ο οποίος είχε συμμετάσχει παλαιότερα σε ληστείες με τον Πετρακάκο. Τελικά, η αποτυχία των ληστών να πυρπολήσουν και το φουσκωτό φαίνεται να τους πρόδωσε, αφού δεν κατάφεραν να κρύψουν τα ίχνη τους.
Τα στοιχεία που έδειξαν από την αρχή τον Μαζιώτη
Πάντως, η αστυνομία από την αρχή, υποψιάστηκε την ομάδα Μαζιώτη από τα δύο στοιχεία: Το 10μετρο φουσκωτό, το οποίο εκλάπη πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, λίγο καιρό δηλαδή μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα. Το δεύτερο στοιχείο είναι η απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου που είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου.
Γνώριζαν και για τα σκάφη του λιμενικού;
Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρονική περίοδος που επέλεξαν οι ληστές να «χτυπήσουν» δεν είναι τυχαία, καθώς το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κόρινθο ήταν καθηλωμένο λόγω βλάβης εδώ και μία εβδομάδα. Ετσι, για να γίνουν έρευνες διά θαλάσσης θα έπρεπε να φύγει σκάφος από την Πάτρα, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο. Αποτέλεσμα ήταν, οι αρχές να έχουν στη διάθεσή τους τελικά μόνο εναέρια μέσα.
Επίσης, άξιο αναφοράς είναι ότι το εν λόγω υποκατάστημα της Εθνικής έγινε μέσα σε τέσσερα χρόνια στόχος ληστών για τρίτη φορά, ενώ ο ταμίας της τράπεζας είχε απειληθεί και το 2012 με καλάσνικοφ από ληστές της τράπεζας.
Ποιος είναι ο Νο 1 καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος
Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος και ως υπαρχηγός του Μαζιώτη, δεν έχει άμεση σχέση με τον ένοπλο αγώνα ή τη δράση τρομοκρατών, αλλά θεωρείται ως ο σύνδεσμος του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς.
Ο 35χρονος, ο οποίος καταζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια, ήταν συνεργάτης και του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Βήμα», διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών (τα στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας) για πέντε ληστείες τραπεζών, κυρίως Nova Bank, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α. Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.
Ο 35χρονος καταζητούμενος διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 31ης Αυγούστου 2007 είχε εισβάλει με άγνωστο συνεργό του στο σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης και του έκλεψαν ένα μπλε Renault Scenic, το οποίο το 2010 βρέθηκε στην κατοχή μελών του Επαναστατικού Αγώνα.
Από τον ίδιο ιδιοκτήτη έκλεψε και ένα τζιπ Ηyundai Santa Fe, το οποίο χρησιμοποίησε έξι μήνες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, η συμμορία του Β. Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Επανομή. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε από βαλλιστικό έλεγχο ότι η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας ήταν έργο της ομάδας Παλαιοκώστα όταν το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησε έφοδο στο κρησφύγετό του στη Σουρωτή Χαλκιδικής και τον συνέλαβε για την απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές.
Τότε είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι υπήρχε διάσταση Παλαιοκώστα και του συνεργού πλέον του Μαζιώτη. Οπως αναφέρεται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, ο πρώτος θεωρούσε ότι ο 35χρονος ποινικός τραβά εύκολα όπλο, είναι «αφερέγγυος» στην ένοπλη δράση του και «στις ληστείες που έκανε επιχειρεί να μιμηθεί τον Παλαιοκώστα και έτσι τον ενοχοποιούσε χωρίς λόγο».
Ωστόσο όταν ανέκυψαν τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Πετρακάκο – από μια επίσης κλεμμένη Πόρσε που βρέθηκε στην κατοχή του Β. Παλαιοκώστα – αυτός είχε εξαφανιστεί και απουσίαζε από τις δίκες.
Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί