Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πόλεμος για τη Nova και οι ανησυχίες για bye-bye της Vodafone

Ο πόλεμος για τη Nova και οι ανησυχίες για bye-bye της Vodafone

Ο ΟΤΕ ήταν αυτός που τάραξε τα νερά στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών, καταθέτοντας πρόταση εξαγοράς της Nova από τη Forthnet.
Μια κίνηση που φάνηκε να «πιάνει στον ύπνο» τη Wind και τη Vodafone.

Ειδικά, δε, τη δεύτερη η οποία, αν και έχει κάνει κατά καιρούς σημαντικές ανακοινώσεις για την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα, δεν τις έχει υλοποιήσει -όπως παρατηρούν άνθρωποι της αγοράς- στον αναμενόμενο βαθμό, με συνέπεια η συνολική της στάση να προκαλεί ερωτήματα.
Κι επειδή, αν προχωρήσει η απόκτηση της Nova από τον ΟΤΕ, τότε ο τελευταίος θα ξεφύγει πολύ από τον ανταγωνισμό -ο οποίος μπορεί να βρεθεί ακόμη και σε αδυναμία να αντιδράσει- Wind και Vodafone αναζητούν τρόπο να αντιδράσουν. Ετσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προχωρούν στην κατάθεση της δικής τους πρότασης για την απόκτηση ολόκληρης της Forthnet. Ηδη, ως γνωστόν, οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κατέχουν το 40% της Forthnet, ενώ το 44% ανήκει σε εταιρεία αραβικών συμφερόντων (Emirates International Telecommunications-ΕΙΤ).

Αναλυτικά, ο ΟΤΕ ενδιαφέρθηκε μόνο για τη συνδρομητική τηλεόραση Nova και όχι για το σύνολο της Forthnet, αφού μια τέτοια συγχώνευση θεωρείται βέβαιον ότι θα προσέκρουε στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Η κατάληξη της Nova θα είναι κρίσιμη, αφού η συνδρομητική τηλεόραση -με τη βοήθεια του triple play, που αποτελεί το μεγαλύτερo trend της αγοράς τη στιγμή- ξεπέρασε τους 750.000 συνδρομητές. Αν, λοιπόν, κατέληγε στα χέρια του ΟΤΕ, ο όμιλος θα βρισκόταν με περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνδρομητές στα χέρια του (μαζί με την ΟΤΕ TV), τους οποίους -βέβαια- θα είχε κάθε δυνατότητα να αξιοποιήσει περαιτέρω με «βροχή» προσφορών για κάθε υπηρεσία του σε τηλεφωνία και Ιντερνετ!

Εξέλιξη, που θα επέτεινε το στρατηγικό αδιέξοδο για Vodafone και Wind, οι οποίες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες ακόμη και με έξοδο από την ελληνική αγορά, όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, αφού μπλοκάρει τον σχεδιασμό τους ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- στόχευε στη δημιουργία ενός «ΟΤΕ Νο 2» μέσω ενδεχόμενης μετοχικής σύμπραξης Vodafone-Wind-Forthnet-Nova-Hellas On Line.

Ομως, η «σφήνα» του ΟΤΕ χάλασε αυτά τα σχέδια -αν υποθέσουμε ότι είχαν ποτέ ρεαλιστική βάση- αφού δρομολογεί την αναβάθμιση του ΟΤΕ σε μοναδικό παίκτη της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και αφήνει στον ανταγωνισμό του μονάχα το «κολοβό» (δεδομένης της ξεκάθαρης τάσης προς το triple play: τηλεφωνία, Ιντερνετ, τηλεόραση) κομμάτι των τηλεπικοινωνιών.

Πάντως, οι μέτοχοι της Forthnet άφησαν να παρέλθει η προθεσμία απάντησης στην μη δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ, εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της υπό εξαγοράν δραστηριότητας. Βεβαίως, ακόμη κι αν μια τέτοια πρόταση γινόταν αποδεκτή, οι γνώστες του χώρου υπογραμμίζουν ότι επίσης θα έπρεπε να περάσει από το «κόσκινο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (εμπόδιο που ο ΟΤΕ, πάντως, θεωρεί ότι θα ξεπεραστεί -στελέχη του επικαλούνται, μάλιστα, το παράδειγμα της ίδιας της Nova που επί χρόνια «έπαιζε» μόνη στη συγκεκριμένη αγορά).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν η Nova καταλήξει στον ΟΤΕ (απόφαση που, κατά κύριο λόγο θα εξαρτηθεί από τους Άραβες μεγαλομετόχους της Forthnet, οι οποίοι ενδεχομένως να βρουν μια ευκαιρία να απαλλαγούν και από τον όχι ευκαταφρόνητη δανειακή επιβάρυνση 320 εκατ. ευρώ της Forthnet), τότε οι Wind και Vodafone θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Ιδιαίτερα για τη δεύτερη, η αγορά ανησυχεί μήπως η αδράνεια που σημειώνεται σε επίπεδο επενδύσεων (παρά την περί του αντιθέτου ρητορεία) ενδέχεται να σηματοδοτεί ακόμη και πρόθεση της μητρικής (βρετανικής) Vodafone για έξοδο από την ελληνική αγορά.

http://www.toxwni.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40