Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκ από την κατάρριψη Boeing στην Ουκρανία: Νεκροί οι 295 επιβαίνοντες!

Σοκ από την κατάρριψη Boeing στην Ουκρανία: Νεκροί οι 295 επιβαίνοντες!

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση της κατάρριψης της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ρωσία.
Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος προκαλούν φρίκη με σορούς νεκρών και συντρίμμια παντού.

Ανταποκριτής του πρακτορείου βρίσκεται στην περιοχή όπου έπεσε το αεροσκάφος και μεταδίδει ότι υπάρχουν περισσότερες από 100 σοροί ανθρώπων ανάμεσα στα συντρίμια του αεροσκάφους. Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες.


Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά τεταμένη με τις συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αυτονομιστών να μαίνονται, ενώ, η Ουκρανία κατηγορεί ευθέως τους αυτονομιστές πως κατέρριψαν το αεροσκάφος με πύραυλο.

Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. «Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας» είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24. Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.


Από την πρώτη σχεδόν στιγμή η Ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε ότι ρωσώφωνοι αντάρτες κατέρριψαν το αεροπλάνο χρησιμοποιώντας πύραυλο τύπου BUK ο οποίος είναι μεν ρωσικής κατασκευής αλλά τον διαθέτουν και οι Ουκρανοί.

Σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών του Κιέβο μέσω ανάρτησής του στο Facebook επέρριψε σαφείς ευθύνες στον Βλαντιμίρ Πούτιν γράφοντας «Ο κυνισμός του Πούτιν και των τρομοκρατών δεν έχει όρια. Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, ανοίξτε τα μάτια σας. Βοηθήστε μας. Πρόκειται για πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στο βίντεο με την πρόσκρουση, ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν ότι είναι όμορφο θέαμα. Απάνθρωποι», αναφέρει το μήνυμα του Ουκρανού αξιωματούχου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσένιουκ διέταξε έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή», ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ενήμερος και παρακολουθεί τις εξελίξεις.


Για ουκρανική προβοκάτσια μιλούν οι αυτονομιστές

Από την πλευρά τους οι ρωσώφωνοι αυτονομιστές αναφέρουν ότι δεν έχουν αντιαεροπορικά μέσα που θα μπορούσαν να καταρρίψουν αεροσκάφος σε τέτοιο ύψος.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysia.

«Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας» είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24.


Επικοινωνία Ομπάμα -Πούτιν

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, και συζήτησαν για την τραγωδία.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το συμβάν και το μόνο που απαντάει είναι ότι το αεροσκάφος δεν βρέθηκε ποτέ στον δικό της εναέριο χώρο.


Το χρονικό της συντριβής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Boeing απογειώθηκε με μικρή καθυστέρηση από το αεροδρόμιο Σκίπχολ του Αμστερνταμ με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ. Στην πτήση MH17 επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό.

Πέντε λεπτά πριν εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο κατερρίφθη στην περιοχή Σαχτάρ του Ντόνετσκ ένα σημείο που παραμένει στο κέντρο της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων.



Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40