Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πρώτη "ανάγνωση" του ρόστερ


Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας στο Ζέεφελντ, όπου μέχρι τις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει το πρώτο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, πριν από το σπουδαίο διεθνές τουρνουά της Αμερικής. Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, ο Μίτσελ καλείται να δημιουργήσει μία νέα ομάδα, που έχει όμως μία ισχυρή βάση. Και η ανακοίνωση της αποστολής έκρυβε αρκετές ειδήσεις, αναμφίβολα!

Στην Αυστρία, δεν ταξίδεψαν οι τέσσερις Έλληνες διεθνείς που έχουν άδεια: Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης. Από την ομάδα της σεζόν 2013/14, στην Αυστρία βρίσκονται οι εξής εννέα: Σαβιόλα, Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Ρομπέρτο, Μέγιερι, Σαλίνο, Σιόβας, Μπονγκ. Οι Σαβιόλα, Ρομπέρτο, Μπονγκ, δεν ήταν πέρυσι στο Ζέεφελντ, καθώς είχαν αποκτηθεί αργότερα. Από τις φετινές καλοκαιρινές μεταγραφές, οι εξής επτά: Γκαζαριάν, Ελαμπντελαουί, Θανάσης Παπάζογλου, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Κολοβός, Μπουχαλάκης. 

Απευθείας στην Αυστρία θα μεταβούν οι Αμπιντάλ και Ντοσεβί. Τέσσερις "δανεικοί" επέστρεψαν και θα διεκδικήσουν μία θέση: ο λόγος για τους Βλαχοδήμο, Λυκογιάννη (ήταν και πέρυσι στην προετοιμασία), Διαμαντάκο (ήταν και πέρυσι στο Ζέεφελντ), Κάταϊ. Τέλος, έξι παίκτες από την ομάδα Νέων θα συμμετάσχουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας: οι Χουτεσιώτης (τερματοφύλακας), Στρέντζος (τερματοφύλακας), Βέργος (επιθετικός), Βούρος (κεντρικός αμυντικός), Βατουσιάδης (ακραίος αμυντικός), Σάλιακας (μεσοεπιθετικός).

Αναλυτικά η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής 26 παίκτες: Σαβιόλα, Παπαδόπουλο, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Ρομπέρτο, Μέγιερι, Σαλίνο, Γκαζαριάν, Ελαμπντελαουί, Σιόβα, Θ. Παπάζογλου, Μπονγκ, Βλαχοδήμο, Στρέντζο, Λυκογιάννη, Διαμαντάκο, Βέργο, Κάταϊ, Βούρο, Αυλωνίτη, Βατουσιάδη, Μπουχαλάκη, Σάλιακα, Χουτεσιώτη, Κολοβό, Μαζουακού.

Ο Μίτσελ "έκοψε" από το Ζέεφελντ τους εξής παίκτες: Στσέποβιτς, Τόρες, Πελέ, Γιαταμπαρέ, Καραγκούνη, Τζανακάκη, Ιωαννίδη, Ντε Βινσέντι, Λεάντρο, Ρουγκάλας, Σιώπης, Ντιελνά, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από την ομάδα είτε ως δανεικοί είτε με μεταγραφή. Ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης, επίσης, θα δοθεί δανεικός. Έτσι, λοιπόν, οι Μιγκέλ Τόρες, Μάρκο Στσέποβιτς, Σαμπού Γιαταμπαρέ, και Πελέ, δεν υπολογίζονται για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αποκτήθηκαν και οι τέσσερις με προοπτική να προσφέρουν, ο σύλλογος επένδυσε πάνω τους, αλλά η επένδυση δεν έπιασε... Ερωτηματικό παραμένει ο Ολαϊτάν, ο οποίος φυσικά δεν ταξίδεψε στο Ζέεφελντ, αλλά υπάρχει ελπίδα ότι από τον Αύγουστο μπορεί να αρχίσει να παίρνει μέρος στις προπονήσεις. Τραυματίας είναι ο Ιμπραΐμ, ενώ χωρίς συμβόλαιο ο Τάσος Παπάζογλου.

Στην Αυστρία, βρίσκονται 26 παίκτες. Ο Ισπανός τεχνικός υπολογίζει στον Εντινγκά, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του από τη Μονακό, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Κονγκολέζος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα για το Κόπα Άφρικα και θα χάσει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας. Κατά την αναχώρηση της ερυθρόλευκης αποστολής, ο προπονητής του Ολυμπιακού προανήγγειλε την απόκτηση και άλλων ποδοσφαιριστών, τονίζοντας ότι περιμένει ακόμα καλύτερη την ομάδα σε σχέση με την περυσινή σεζόν.

Θυμίζω πως στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του Μίτσελ για την αγωνιστική περίοδο 2013/14, ο 51άχρονος τεχνικός είχε πει: "Μου αρέσει ένα πιο μικρό ρόστερ. Είναι πολλοί 27 παίκτες. Θέλω να υπάρχει χώρος και για τους παίκτες των Ακαδημιών, οι οποίοι θα προπονηθούν και θα δοκιμαστούν είτε μαζί μας είτε με την Ακαδημία κι αυτό τον χώρο από τους 22-23 παίκτες μέχρι τους 27 θέλω να τον δώσω στα νέα παιδιά. Αυτό θα αυξήσει τον συναγωνισμό και το επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο με τόσους παίκτες γιατί όλοι θέλουν να παίξουν και στο τέλος όλοι δεν είναι ευχαριστημένοι".

Είναι προφανές, λοιπόν, πως αρκετοί από όλους όσοι βρίσκονται στο Ζέεφελντ δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Μην ξεχνάμε πως στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είναι 26 ποδοσφαιριστές, χωρίς τους τέσσερις Έλληνες διεθνείς και τις εναπομείνασες μεταγραφές. Και θα γίνουν 28 με τους Αμπιντάλ και Ντοσεβί. Ο Μίτσελ και οι δύο συνεργάτες του, Ραφαέλ Αλκόρτα (στη φωτογραφία μαζί τον Μίτσελ) και Αντώνης Νικοπολίδης (οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός), έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους. 

Στο Ζέεφελντ δεν θα βρίσκομαι αυτό το καλοκαίρι, αλλά έχοντας παρακολουθήσει την περυσινή προετοιμασία με τον Ισπανό προπονητή, το βάρος θα πέσει στη φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση στο πρώτο στάδιο αυτής. Ο κόουτς έχει πάρει τις αποφάσεις του ως ένα σημαντικό βαθμό για τους παίκτες με τους οποίους θα πορευτεί τη νέα σεζόν, αλλά ορισμένοι έχουν μία ακόμα ευκαιρία. Με αρκετές μεταγραφές να απομένουν (από τη μέση και μπροστά) και τη δεδομένη επιθυμία του Μίτσελ να δουλεύει με 22-23 παίκτες εκτός των νεαρών από την Ακαδημία, αναμένεται "ψαλίδισμα" του ρόστερ. Είναι κατανοητό... Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα είναι αναγνωριστικό, καθώς αρκετοί παίκτες δοκιμάζονται για μία θέση στην ομάδα και θα υπάρξει σημαντικό ξεσκαρτάρισμα.

Στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό, δηλαδή αυτό που "ταξίδεψε" στο Ζέεφελντ, τα κενά είναι σημαντικά. Η αναφορά γίνεται, βέβαια, για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Για τον Ολυμπιακό του Champions League. Στην επίθεση βλέπουμε τους Σαβιόλα, Θ. Παπάζογλου, Διαμαντάκο, Βέργο. Ότι χρειάζεται ενίσχυση, το θεωρώ περιττό για να το αναφέρω. "Ενισχυσάρα", χρειάζεται... Περιμένουμε τον Πουλίδο και άλλον έναν "Μήτρογλου"! Έναν γκολτζή, δηλαδή. Ο Κάταϊ και ο Βλαχοδήμος έχουν την ευκαιρία τους και πρέπει να πείσουν τον προπονητή τους ότι αξίζουν μία θέση για τα άκρα της ομάδας. 

Ο Σέρβος, βέβαια, μπορεί να βοηθήσει και σε πιο κεντρικό ρόλο μεσοεπιθετικά και όχι κατ' ανάγκη στα "φτερά". 

Σε ό,τι αφορά τον Βλαχοδήμο, ο Μίτσελ όταν ήρθε στην ομάδα προσπάθησε να καθιερώσει αμέσως τον Έλληνα εξτρέμ, ο οποίος δεν τον δικαίωσε στο φινάλε της σεζόν 2012/13, για αυτό και πέρυσι είχε παραχωρηθεί δανεικός σε Άουγκσμπουργκ και Πλατανιά. Ο Ισπανός μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναγιώτη, από τον Φεβρουάριο του 2012, αλλά η πραγματικότητα είναι πια διαφορετική. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, χρειάζονται κι άλλα "πράγματα", για τα οποία ο 23άχρονος πλέον Βλαχοδήμος καλείται να δείξει στον προπονητή του ότι τα διαθέτει.

http://www.redplanet.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40