Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Βενιζέλος... τέλος!

Ο Βενιζέλος... τέλος!

Αυτή η εβδομάδα είναι ίσως η πιο σημαντική βδομάδα στην πολιτική καριέρα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πιο δύσκολη ακόμη και από εκείνη του Σεπτέμβρη του 2007 όταν ενεργώντας υπό το κράτος της παρόρμησης αλλά και των κακών συμβούλων του είχε πάει στο Ζάππειο για να αμφισβητήσει τον Γιώργο Παπανδρέου και να δηλώσει παρών στις εξελίξεις.
Αυτήν την βδομάδα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα περισσότερα στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα του ζητήσουν να είναι... απών, από τις εξελίξεις.
Η πρώτη μάχη είναι στο σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο όπου τα μέλη θα του εκφράσουν την πεποίθηση ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει και δρομολογεί ο ίδιος χωρίς καμία συνεννόηση και με προσωπική εμπάθεια οδηγεί σε αδιέξοδο.
Οι προσωπικές του παλλινωδίες και οι κάκιστοι χειρισμοί του στα εθνικά θέματα θα είναι μόνο η αρχή.
Εκεί που θα επικεντρώσουν όλοι είναι στην επόμενη ημέρα και τα προσωπικά παιχνίδια που παίζει με την Ελιά.
Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του καταλογίζει ότι με τους χειρισμούς του έχει διαμορφώσει στην κοινή γνώμη ένα κακό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που συνεργάζεται με την κακιά και αντιλαϊκή Νέα Δημοκρατία, που επωμίζεται όλο το δυσβάστακτο βάρος της σκληρής λιτότητας και των κακών συνεννοήσεων της κυβέρνησης, και ένα καλό κόμμα, την Ελιά, που απέχει από τις αντιλαϊκές εποχές και λειτουργεί ως εκλογική εφεδρεία για τον ίδιο προσωπικά.
Για αυτό θα του ζητήσουν να ξεκαθαρίσει τώρα τι σχέδια έχει για το ΠΑΣΟΚ.
Όχι για την κεντροαριστερά, για το ΠΑΣΟΚ.
Όμως δεν θα κριθούν όλα στο Πολιτικό Συμβούλιο. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι μόνο η αρχή.
Στην συνέχεια θα υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών που θα θέτουν ανοικτά και με επιτακτικό τρόπο, θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Με συνολική κορύφωση του δράματος στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.
Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν τα κορυφαία στελέχη που απείχαν το προηγούμενα δύο χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει αυτήν την στιγμή, και εκτός απροόπτου ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αναμένεται να κινηθεί ακόμη δημοσίως.
Πάντως όλοι προϊδεάζουν για την βδομάδα που θα είναι η αρχή του τέλους του Βενιζέλου.
Η πλειοψηφία των στελεχών μέσα στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν, και το λένε ανοικτά στις συζητήσεις τους, κι αυτήν την εβδομάδα θα εκδηλωθεί και δημοσίως, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ο ίδιος ο αρχηγός του.
Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν πλέον ανοικτές συζητήσεις με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ για την επόμενη ημέρα και αυτό που εισπράττουν από τις συζητήσεις είναι ότι και αυτοί θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για μία ευρύτερη συνεννόηση μέσα στην κεντροαριστερά είναι η αυταρχική και ηγεμονική στάση που έχει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
«Αυτός που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην επίσπευση ή όχι του ξηλώματος, είναι ο κακός εαυτός του... Βενιζέλου» σημείωνε στο tribune.gr κορυφαίο στέλεχος που θα μετέχει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
«Αν χάσει την ψυχραιμία του, θα χάσει και την θέση του γρήγορα» συμπλήρωνε με νόημα.
Το θέμα της έλλειψης ψυχραιμίας του Ευάγγελου Βενιζέλου πάντως ανησυχεί και τα λιγοστά στελέχη που έχουν μείνει κοντά του.
Δεν είναι λίγες οι φορές το τελευταίο διάστημα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εκμυστηρευτεί με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο:»κάνω κάτι κακό, με βαράνε. Κάνω κάτι καλό, με ξαναβαράνε».
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και η πρόσφατη κίνηση των έξι (Κωνσταντινόπουλου, Χριστοφιλοπούλου, Καψή κα) πολύ κοντινών του συνεργατών, τελικό στόχο είχε τον Βενιζέλο, αφού μπορεί να μην το είπαν και τόσο καθαρά στο κείμενο που δημοσιοποίησαν αλλά στο κοινό τραπέζι που βρέθηκαν μερικές ημέρες πριν το μενού περιελάμβανε τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όπως και σε όλες τις κατ΄ιδίαν συζητήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε στο tribune.gr πρώην υπουργός «Ο Βενιζέλος σχεδιάζει το μέλλον του μέσα από την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και το... όλον ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει την επόμενη ημέρα χωρίς τον Βενιζέλο».
tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί