Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο άσος που άλλαξε την ιστορία!

Νικ Κύργιος

Ο Νικ Κύργιος έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να ασχολείται μαζί του, χάρη στην τεράστια νίκη του επί του Rafael Nadal με 3-1 σετ. 

Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός ολοκλήρωσε τον μεγαλύτερο θρίαμβό του με έναν άσο, αλλάζοντας την ίδια στιγμή την ιστορία. Δείτα τα 9 αξιοθαύμαστα γεγονότα, που είναι πίσω από την τεράστια νίκη του Κύργιου. O άσος που χάρισε τη νίκη στον Κύργιο:


1) Έγινε ο πρώτος teenager που κερδίζει το Νο1 του κόσμου από το 2005.
Και ποιος ήταν άραγε ο προηγούμενος; Μα φυσικά ο χαμένος της ημέρας, Rafa Nadal. Όταν ο Ισπανός έκανε την πρώτη του τρανή εμφάνιση σε Grand Slam ήταν μόλις 19 ετών, όσο και ο Κύργιος, και κέρδισε τον τότε κορυφαίο του κόσμου Roger Federer στο Roland Garros.
2) Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα του Nadal πριν από τα προημιτελικά του Wimbledon.
Είναι είδηση όταν ο Nadal μένει εκτός προημιτελικών σε ένα Grand Slam γενικά. Όταν όμως το κάνει για τρεις συνεχόμενες σεζόν στο ίδιο τουρνουά, η είδηση γιγαντώνεται. Ο Ισπανός θα μετρήσει τουλάχιστον 4 χρόνια μέχρι να επιστρέψει στα προημιτελικά του Wimbledon, αν όχι περισσότερα και αν το κάνει εν τέλει. Θυμίζουμε ότι το 2012 είχε χάσει από τον Lukas Rosol στον 2ο γύρο και πέρσι ο Steve Darcis του έδειξε την πόρτα της εξόδου στον 1ο γύρο.
3) Ο Κύργιος είχε σώσει 9 match points στον 2ο γύρο κόντρα στον Richard Gasquet.
Φυσικά τίποτα απ' όλα αυτά δε θα είχε συμβεί, αν ο Gasquet υλοποιούσε σε πόντο έστω και μια από τις 9 ευκαιρίες που βρέθηκαν μπροστά του, για να αποκλείσει τον Κύργιο στον 2ο γύρο. Ίσως να μη θυμούνται πολλοί αυτή τη λεπτομέρεια στη σπουδαία πορεία που "χάραξε" ο 19χρονος, όμως σίγουρα ο Nadal θα μετανιώνει για κάθε ένα χαμένο match point του Γάλλου ξεχωριστά!

Kyrgios-Gasquet
4) Πριν από το Wimbledon είχε πετύχει τη σημαντικότερη νίκη απέναντι στο Νο52 του κόσμου.
Από τότε που κέρδισε τον Radek Stepanek (Νο52 τότε) στον 1ο γύρο του Roland Garros πέρσι, ο Κύργιος δεν είχε κάποια σημαντικότερη επιτυχία για να επιδείξει, όσον αφορά τουλάχιστον τα ονόματα που βρέθηκαν απέναντί του. Η νίκη επί του Gasquet ήταν η πρώτη απέναντι σε τενίστα που βρίσκεται στο Top20 και ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες στη λίστα των "θυμάτων" του προστέθηκε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Nick Kyrgios
5) Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 1992, που παίκτης εκτός του Top100 κερδίζει το Νο1 του κόσμου.
Μπορεί τη Δεύτερα να είναι στο Νο66 ή και ψηλότερα, μπορεί ήδη όλος ο κόσμος - στο τένις και όχι μόνο - να ασχολείται μαζί του, όμως αυτή τη στιγμή ο Κύργιος παραμένει στο ταπεινό Νο144 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια θέση βέβαια που αποτελεί και την καλύτερη που ήταν ποτέ! Ο Κύργιος πάντως θα είναι από την ερχόμενη εβδομάδα ο μόνος 19χρονος στο Top100, με τον επόμενο κάτω των 20 τενίστα της κατάταξης να είναι εκτός Top200 (Borna Coric - No243)!
6) Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Nadal, από παίκτη που έχει γεννηθεί στα 1990s.
Είναι γνωστό ότι η νέα γενιά του ανδρικού τένις δεν προσέφερε και πολλές συγκινήσεις. Νέα σπουδαία γενιά μετά την αχτύπητη τριάδα των Nadal-Djokovic-Murray δεν είχαμε ποτέ και μέχρι χθες ο Ισπανός είχε ένα απίστευτο ρεκόρ, αφού δεν είχε χάσει ποτέ από παίκτη που είχε γεννηθεί τη δεκαετία του 1990. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι κανείς κάτω των 24 ετών - πλην του Κύργιου πλέον - δεν έχει κερδίσει τον Rafa!
7) Oύτε η μητέρα του δεν πίστευε στο "θαύμα".
Αν είστε ένας από τους πολλούς που πίστευαν ότι ο Κύργιος δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στον Nadal, δε χρειάζεται να νιώσετε την παραμικρή ντροπή, ενοχή, ή οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε η ίδια η μητέρα του δεν πίστευε ότι μπορεί ο Νικ να φτάσει σε τέτοια υπέρβαση! Σίγουρα πάντως τον βοήθησε περισσότερο από κάθε δύσπιστο να πεισμώσει, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος: "Είδα στο BBC ότι η μητέρα μου δήλωσε πως ο Nadal είναι πολύ καλός για να νικηθεί. Αυτό με εκνεύρισε λίγο."

Kyrgios' Mother
8) Το σερβίς είναι ένα πανίσχυρο όπλο του.
Το σερβίς για τον Κύργιο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό όπλο για το παιχνίδι του. Απέναντι σε μια από τις καλύτερες υποδοχές στον κόσμο, αυτή του Nadal, έβγαλε 37 άσους και αμέτρητα αναπάντητα σερβίς. Συνολικά στο Wimbledon έχει περισσότερους από 100 άσους φέτος και είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά από τα δέυτερα σερβίς του ταξιδεύουν ταχύτερα από 120 μίλια την ώρα (193 χιλιόμετρα). Θυμίζει κάτι από Μαρκ Φιλιππούση, έναν άλλον Αυστραλό με ελληνική καταγωγή που έγραψε ιστορία.
9) Έβγαλε το παρακάτω χτύπημα:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί