Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το δράμα του Μιχάλη Παυλή και το σκληρό πρόσωπο του ανάλγητου κράτους

Το δράμα του Μιχάλη Παυλή και το σκληρό πρόσωπο του ανάλγητου κράτουςΑσχημα είναι τα νέα για τον Μιχάλη Παυλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του πρώην παίκτη της ΑΕΚ έχει επιδεινωθεί, καθώς πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κορτιζόνη, που αποτελεί μέρος της θεραπευτικής αγωγής, δημιουργεί παρενέργειες στον Παυλή, ενώ η προσπάθειά του να πάρει αναπηρική σύνταξη και το παραπληγικό επίδομα από το ΙΚΑ έπεσε στο κενό. Για μία ακόμα φορά το ελληνικό κράτος έδειξε το ανάλγητο πρόσωπό του, απέναντι σ' έναν άνθρωπο που είναι πραγματικά ασθενής.

Ο ίδιος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, έχει επαφές μόνο με τους συγγενείς του ενώ στον τόπο καταγωγής του, τη Λέσβο πηγαίνει σπάνια.

Η ΑΕΚ, από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι το συμβόλαιό του θα ίσχυε κανονικά μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα αναλάμβανε θέση στα τμήματα υποδομής. Ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα, μετά τη δραματική επιδείνωση της υγείας του.

Ο Παυλής μετά την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο κατέθεσε τα χαρτιά του στο ΙΚΑ προκειμένου να πάρει αναπηρική σύνταξη και τα επιδόματα παραπληγίας και συμπαράστασης προσώπου που δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η επιτροπή που τον εξέτασε τον Μάρτιο απεφάνθη ότι ο 25χρονος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας με ελαφρά υπολειμματική πυραμιδική σημειολογία κρίνοντάς τον ανάπηρο κατά 30%.

Ο Παυλής προσέφυγε κατά της απόφασης και ένα μήνα μετά επανεξετάστηκε από την Επιτροπή, η οποία αυτή την φορά έκρινε το ποσοστό αναπηρίας του στο 50% λόγω συχνών υποτροπών που παρουσιάζει εξαιτίας της θεραπείας με κορτιζόνη. Ωστόσο εισηγήθηκε αρνητικά και για τα δυο επιδόματα που σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιούται ο ασθενής.

Την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Μιχάλης απέδωσε με δηλώσεις του ο αδελφός του Γιώργος.

«Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ψυχολογικά και δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με κανέναν πέρα από τους δικούς του ανθρώπους. Για να φανταστείτε στο χωριό έρχεται σπάνια και κάθεται για 1-2 μέρες και αυτές μέσα στο σπίτι, γιατί δεν θέλει ο κόσμος να τον βλέπει σε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ περήφανος ο Μιχάλης.

Η κορτιζόνη που παίρνει του έχει προκαλέσει παρενέργειες, καθώς υπάρχουν μέρες που δεν βλέπει καλά, βλέπει θολά και παραλύουν το χέρι του και το πόδι του. Προσπαθεί να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, έχει αναλάβει τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αλλά και πάλι δεν είναι σε θέση να εργαστεί κανονικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Το ΙΚΑ του έκοψε τα επιδόματα και η σύνταξη, που ενδεχομένως θα πάρει, με 50% ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κρίνουν οι επιτροπές αυτές, αλλά ένας άνθρωπος που έχει τόσα προβλήματα υγείας πώς είναι δυνατόν να τον βγάζουν ότι μπορεί να εργαστεί;».


http://www.filathlos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40