Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε τσίμπησε σφήκα ή μέλισσα; Δες τι πρέπει να κάνεις αμέσως!

Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να σας τσιμπήσει κάποιο έντομο στην παραλία, ή εκεί που παραθερίζετε.
Αν σας συμβεί αυτό, τότε υπάρχουν μερικά απλά βήματα που, εφόσον τα κάνετε σωστά, θα ταλαιπωρηθείτε λιγότερο και ο πόνος θα περάσει γρηγορότερα.
Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα:
-Αφαιρέστε το κεντρί από το δέρμα σας: Δοκιμάστε να το πιάσετε με τα νύχια σας ή με ένα τσιμπιδάκι, Προσοχή: Μην πιέσετε το κεντρί προς τα μέσα επειδή θα απελευθερώσει περισσότερο δηλητήριο.
-Περιορίστε το πρήξιμο: Βάλτε πάγο στο σημείο που σας τσίμπησε το έντομο. Αν το τσίμπημα βρίσκεται στα πόδια ή τα χέρια σας, τότε ανυψώστε τα προς τα πάνω. Αφαιρέστε οποιαδήποτε κοσμήματα (κυρίως δαχτυλίδια) φοράτε, αφού το πρήξιμο μπορεί να τα κάνει δύσκολο να τα βγάλετε αργότερα.
-Επιμεληθείτε των συμπτωμάτων: Για τον πόνο, μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο από το φαρμακείο που να περιέχει ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη. Προσοχή: Αν είστε κάτω των 18 ετών, μην πάρετε ασπιρίνη. Για την φαγούρα πάρτε ένα αντισταμινικό. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό στο σημείο του τσιμπήματος.
-Έχετε στο νου σας ότι η ενόχληση μπορεί να κρατήσει 2-5 μέρες. Θυμηθείτε να έχετε πάντα καθαρή την πληγή.
Αν ένα άτομο πάθει σοβαρή αλλεργική αντίδραση από το τσίμπημα:
-Επικοινωνήστε άμεσα με έναν γιατρό: Περιγράψτε του τα συμπτώματα που παρατηρείτε. Συνήθως αυτά είναι δυσκολία στην αναπνοή, συριγμός, στένωση του αναπνευστικού σωλήνα, δυσκολία στην ομιλία, ζαλάδα, ναυτία, έμετος, αύξηση καρδιακών παλμών, έντονη φαγούρα, πρήξιμο, ερυθρίαση και άγχος.
-Χορηγήστε του επινεφρίνη: Σε ακραίες περιπτώσεις αναφυλακτικού σοκ, πρέπει να γίνει ένεση επινεφρίνης. Αν το άτομο έχει ιστορικό αναφυλακτικού σοκ μην χάσετε καθόλου χρόνο, μην περιμένετε να δείτε συμπτώματα και κάντε την ένεση αμέσως. Προσοχή: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κάνετε την ένεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40