Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενίσχυση σε 700.000 οικογένειες-Ποιοι δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πίνακας)

Περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά που σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική αρχή ζουν κάτω από άθλιες οικονομικά συνθήκες αναμένεται να λάβουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου θα το λαμβάνουν με βάση την οικογενειακή και περιουσιακή τους κατάσταση (εισοδήματα, ακίνητα κτλ.).
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι μηνιαίο και θα διαμορφώνεται σε 200 ευρώ για τον άγαμο, ενώ στην περίπτωση των έγγαμων θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας πέραν του συζύγου και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.
Ουσιαστικά το κράτος θα προβλέπει ένα ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που θα συγκρίνεται κάθε φορά με το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό του νοικοκυριού και θα δίνεται είτε ολόκληρη είτε το ποσό που απομένει ώστε το συνολικό εισόδημα (πραγματικό και επίδομα) να φθάνει στο όριο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Σε πρώτη φάση θα δοθεί πιλοτικά το εν λόγω εισόδημα σε δικαιούχους 15 δήμων της χώρας οι οποίοι θα προκύψουν μέσα από κλήρωση.
Το πρώτο τρίμηνο του 2015 αναμένεται να δοθεί στο σύνολο των δικαιούχων σε ολόκληρη την επικράτεια συνολικού ετήσιου κόστους περίπου 800-900 εκατομμύρια ευρώ. Πέραν του ετήσιου εισοδήματος το κράτος θα επιλέγει τους δικαιούχους με βάση και την ακίνητη περιουσία τους. Για τον άγαμο αναμένεται το όριο να είναι 100.000 ευρώ συνολικής αντικειμενικής αξίας ακινήτων ενώ για το ζευγάρι με παιδιά να είναι στις 200.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που κάποιος λαμβάνει εισόδημα είτε από μισθό είτε από σύνταξη, για τον καθορισμό του εισοδηματικού κριτηρίου θα ληφθεί υπόψη ο συνολικό μισθός ή ετήσια σύνταξη μειωμένη κατά 20%. Ουσιαστικά τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επιδιώκει να δίνεται ένα επίδομα συμπληρωματικά του πραγματικού.
Για παράδειγμα το κράτος εκτιμά ότι ένας άγαμος δεν μπορεί να ζήσει αν το μήνα δεν έχει εισόδημα τουλάχιστον 200 ευρώ ή ετησίως 2.400 ευρώ. Εστω ότι ο συγκεκριμένος πολίτης έχει ετήσιο εισόδημα από ευκαιριακή εργασία 1.000 ευρώ. Το ετήσιο επίδομα που θα λάβει από το κράτος θα είναι 1.400 ευρώ ώστε συνολικά να φθάσει το ελάχιστο εισόδημα του στο όριο του εγγυημένου εισοδήματος που είναι 2.400 ευρώ.
Το ίδιο ισχύει και για τις οικογένειες με παιδιά καθώς ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα τέκνα θεωρεί το κράτος ότι για να ζήσει χρειάζεται κατ΄ ελάχιστο 4.800 ευρώ.
Εάν οι δυο γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι και λαμβάνει ο καθένας τους 200 ευρώ μηνιαίο επίδομα ανεργίας (συνολικά 4.800 ευρώ το χρόνο) δεν θα λάβουν κανένα πρόσθετο επίδομα γιατί με τα επιδόματα ανεργίας – που λαμβάνουν έστω προσωρινά – καλύπτουν το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αφορά τον έγγαμο με δύο ανήλικα παιδιά. Όμως, αν η ίδια οικογένεια δεν λαμβάνει μέσα στο έτος κανένα εισόδημα από καμία πηγή τότε δικαιούνται να λάβουν σύνολό του το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ανέρχεται σε 400 ευρώ το μήνα ή 4.800 ευρώ κατ΄ έτος.

Aftodioikisi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40