Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το σπαθόλαδο στην αγορά των ΗΠΑ


Οι Αγροτικές ευκαιρίες προσπάθησαν να προσεγγίσουν  το σπαθόλαδο και από την εμπορική πλευρά και από την επιστημονικά τεκμηριωμένη βιβλιογραφία.

Η Ελλάδα είναι κατά μια άποψη ένας «ευλογημένος τόπος» με ανεξερεύνητες –εμπορικά- δυνατότητες…

Παράγουμε πολλά και ενδιαφέροντα αγροτικά προϊόντα, σε αυτό που σίγουρα ακόμα υστερούμε είναι η αύξηση ποιοτικών (και βιολογικών) αγροτικών προϊόντων, ηπιστοποιήσεις, η αναγνωρισιμότητα του προϊόντος (Brand name), η άριστη και κατάλληλη συσκευασία για την χώρα προορισμού του τελικού προϊόντος, και η δημιουργία ενός «μύθου».

Φυσικά ο αγρότης που είναι καθαρά προσανατολισμένος στην παραγωγή δεν μπορεί εκ φύσεως της εργασίας του να αναλάβει επιπλέον ευθύνες και υποχρεώσεις είτε από έλλειψη μορφωτικού επιπέδου, είτε ακόμα από έλλειψη διαθέσιμου χρόνου ακόμα και τωναπαραίτητων κεφαλαίων που απαιτούνται για να πάει το σπαθόλαδο  από το τάδε χωρίο στο  Manhattan island, USA, και στην οδό π.χ. : Bergen Lafayette , όπου υπάρχει ένα μικρό κατάστημα που πουλά είδη εναλλακτικής ιατρικής και θεραπείας!

Αυτό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας συνδυασμένης προσπάθειας διαφόρων  τμημάτων και ειδικοτήτων σε μια δράση που θα απαιτούσε εκτός από τα χρήματα και το απαραίτητο βάθος χρόνου.

Η Ισχύς εν τη ενώσει

Μια λύση είναι οι Νέες ομάδες παραγωγών, που το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται, αναλαμβάνουν πρωτότυπες δράσεις, αποτελούνται κυρίως από νέα και μορφωμένα παιδιά που μετέτρεψαν την κρίση σε ευκαιρία.

Οι  Αγροτικές Ευκαιρίες είναι εδώ για αυτούς, που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους αρκεί να γνωρίζουν ακριβώς τις δυνατότητες του προϊόντος που έχουν στα χέρια τους αλλά και των ιδίων ως νέων αγροτών – επιχειρηματιών.

Οι επιδοτήσεις που πολλοί μας ρωτάνε αρχίζοντας την συνομιλία΄, θα πρέπει να αποτελούν την Επιβράβευση μιας προσπάθειας, και μιας καλής ιδέας, και όχι τον αυτοσκοπό.

Στην συνέχεια θα δούμε μερικές ιδιότητες αλλά και στο τέλος στα ειδικά γι αυτό τον σκοπό Link θα διαβάσετε επιστημονικά άρθρα και εργασίες από την Αμερική για το πολύτιμο αυτό έλαιο.

Στα Αγγλικά η ονομασία του είναι: ST.JOHNSWORT OIL

Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οιΑμερικανοί. Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκος του στομάχου και την κατάθλιψη.

Το βάλσαμο διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.

Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην Ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.


 Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40