Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο γερμανικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο γερμανικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Σε μια δεύτερη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Ελλάδα προχωρούν σήμερα οι σχολιαστές στον γερμανικό Τύπο. Στο επίκεντρο τίθεται το ερώτημα τι σημαίνει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την κυβέρνηση» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», στο οποίο γίνεται μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων της κάλπης.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που η Αριστερά γίνεται η ισχυρότερη πολιτική δύναμη», σχολιάζοντας πως «αυτό αρκεί για τον Τσίπρα για να ζητήσει πρόωρες εκλογές». Επίσης, στέκεται στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, «όπου ζει το ένα τρίτο των Ελλήνων».
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ειδικότερα στο ότι απετράπη η «ανατροπή» και πως η κυβέρνηση άντεξε στις «ακραίες επιθέσεις».

«Η αισιοδοξία αυτή του Σαμαρά στηρίζεται προφανώς στο εκλογικό αποτέλεσμα του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου, του ΠΑΣΟΚ. Με 8%, οι άλλοτε συνηθισμένοι σε απόλυτες πλειοψηφίες Σοσιαλιστές μπορεί να είναι πλέον μόνον η σκιά του εαυτού τους, αν και υπήρχαν φόβοι ότι τα ποσοστά τους θα υποχωρούσαν ακόμη και κάτω του 5%» παρατηρεί ο δημοσιογράφος και συμπληρώνει: «Η ανασφάλεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όμως, είναι μεγαλύτερη από όσο παραδέχονται Σαμαράς και Βενιζέλος».

«Σε αυτό δεν συμβάλλει μόνον η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το αποτέλεσμα του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, που με 9,4% κατάφερε να αναδειχθεί τρίτη δύναμη, μολονότι τα ηγετικά της στελέχη είναι προφυλακισμένα με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει.

Η εφημερίδα αναφέρεται, τέλος, και στα ποσοστά που απέσπασε το Ποτάμι, σχολιάζοντας ότι «έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης η ανάγκη για νέα πρόσωπα στην πολιτική φαίνεται πως είναι μεγάλη στην Ελλάδα».
Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σημειώνει ότι «οι ευρωεκλογές έδωσαν στους Έλληνες την ευκαιρία, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, να τιμωρήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, χωρίς να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωζώνη.

«Υπό αυτήν την έννοια ο συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα πήγε εντυπωσιακά καλά. Μπορεί το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκιστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του ισχυρότερη δύναμη, την ώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχασαν περισσότερες από 10 μονάδες σε σχέση με το 2012, παρ’ όλα αυτά όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στα όριά του. Το κόμμα εξασφάλισε το 26,6% των ψήφων και έτσι εξάντλησε το εκλογικό του δυναμικό» σχολιάζει ο αρθρογράφος.

«Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα και τώρα μένει στάσιμος στα ίδια επίπεδα. Είναι ισχυρός, δεν μπορεί όμως να κυβερνήσει μόνος του, ελλείψει κυβερνητικών εταίρων. Εάν πραγματοποιούνταν αύριο κοινοβουλευτικές εκλογές, η Ελλάδα δεν θα απειλείτο από μια κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά από την ακυβερνησία, λόγω της απουσίας πλειοψηφιών» προσθέτει.

Στα ποσοστά που συγκέντρωσε το Ποτάμι αναφέρεται και η «FAZ», η οποία σχολιάζει: «Το ότι το νέο κόμμα διεξήγε έναν γενικότερα ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα καθιστά την επιτυχία του ακόμη πιο αξιοσημείωτη. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατάφερε να προφυλάξει το ΠΑΣΟΚ από τον αφανισμό».

Για το ίδιο θέμα υπάρχει και εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Die Zeit», που αναφέρει ότι «στον Βορρά ψηφίζουν δεξιά, στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία αριστερά: ο ευρωπαϊκός Νότος ποντάρει στον Τσίπρα και αυτός θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική των περικοπών».

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα εκλογικά αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η εφημερίδα εστιάζει στη συνέχεια στα υψηλά ποσοστά της Χ.Α.

«Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είχε τόση επιτυχία στην Ελλάδα δεν οφείλεται στον μεγάλο ευρωσκεπτικισμό στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο ζήτημα των προσφύγων. Κάθε εβδομάδα η ελληνική ακτοφυλακή περισυλλέγει στο Αιγαίο ανθρώπους από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το νότιο Σουδάν. 
Μπορεί πολλοί από αυτούς να θέλουν να συνεχίσουν για τη βόρεια Ευρώπη, ωστόσο δεν καταφέρνουν να φύγουν από την Ελλάδα, που ούτως ή άλλως δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες. Οι άνθρωποι ψήφισαν τη Χ.Α. όχι λόγω της απογοήτευσής τους έναντι των Βρυξελλών, αλλά εξαιτίας του φόβου να τους πάρουν οι ξένοι τις δουλειές».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40