Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Μπόμπολα, Χατζηνικολάου, Καψή & Πρετεντέρη. Αυτόφωρη διαδικασία σε εξέλιξη! [VIDEO]

Φωτογραφία για Μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Μπόμπολα, Χατζηνικολάου, Καψή & Πρετεντέρη. Αυτόφωρη διαδικασία σε εξέλιξη! [VIDEO]
Αγριεύει η κόντρα μεταξύ Χρυσής Αυγής και εκδοτικών οίκων. Η Χ.Α. κατέθεσε πριν λίγο μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας «Έθνος» Γ. Μπόμπολα για σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων, καθώς και κατά δημοσιογράφων που αναπαράγουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση κάθε νομίμου μέσου για να σταματήσει την παράνομη προπαγάνδα του Συστήματος.

Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορα:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

(Δια του Α.Τ. Συντάγματος)

ΜΗΝΥΣΗ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 131, όπως  νομίμως εκπροσωπείται από τον Βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη

ΚΑΤΑ

1) ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑ Κώστα, Διευθυντή Σύνταξης εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
2) ΨΑΡΑ Μαρίας, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ»

3) ΜΠΙΝΤΕΛΑ Λευτέρη, Δημοσιογράφου «ΕΘΝΟΥΣ»

4) ΑΝΩΝΥΜΟΥ «ΜΑΡΤΥΡΑ» δήθεν πρώην μέλους Χρυσής Αυγής

5) ΜΠΟΜΠΟΛΑ Γεώργιου, εκδότη εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

6) ΛΑΜΨΙΑ Παναγιώτη, δημοσιογράφου εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

7) ΜΑΚΡΗ Κάτια, δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού Real FM,

8) ΚΟΥΒΑΡΑ Γιώργου, δημοσιογράφου STAR

9) ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Νίκου, δημοσιογράφου STAR

10) ΚΑΨΗ Μανώλη, δημοσιογράφου MEGA

11) ΤΡΕΜΗ Όλγας, δημοσιογράφου MEGA

12) ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ Γιάννη, δημοσιογράφου MEGA

13) ΒΕΡΥΚΙΟΥ Δήμο, δημοσιογράφου ALPHA

14) ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ

1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Η  άμεμπτη κοινοβουλευτική παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή από την 6η Μαΐου 2012 μέχρι και σήμερα, καθώς και η συνεχώς ανοδική πορεία της τόσο δημοσκοπικά όσο και στη συνείδηση του ελληνικού λαού, έχουν θορυβήσει τους εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μετέρχονται όλα τα μέσα για την κατασυκοφάντηση και απαξίωση του Κινήματος.

Στο πλαίσιο της απέλπιδας ως προς τις επιδιώξεις της  προσπάθειας, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», του γνωστού μιντιακού συγκροτήματος Μπόμπολα, μετόχου επίσης του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA CHANNEL», σε μια από τις όχι σπάνιες περιπτώσεις κατασυκοφάντησης του κόμματός μας με διευθυντή σύνταξης τον πρώτο μηνυόμενο,  δημοσίευσε στο τεύχος 9593  της 20/9/2013  στις σελίδες 11-17  καθώς και στις 21/9/2013  (τεύχος 9594) στις σελίδες 11-19  ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ – λιβελογράφημα των δεύτερου και  τρίτου των μηνυομένων (δημοσιογράφων) ολοσέλιδα πρωτοσέλιδα που παρέπεμπαν στο εσωτερικό της εφημερίδας  (βλ. σχετ. 1 και 2).

Προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων, το σύνολο των δύο δημοσιευμάτων που προσκομίζονται ως σχετικά και  που αποτελούν μεταξύ τους συνέχεια, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ,  ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  σε τέτοια έκταση ώστε  να μην δύναται κανείς να ξεχωρίσει συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που να εμπίπτουν ειδικότερα στις κατηγορίες αυτές. Εν ολίγοις, ο σκοπός  των δημοσιευμάτων είναι να στοχοποιηθούν, εκτός από συγκεκριμένα πρόσωπα και στελέχη της Διοίκησης του κόμματος, οι βουλευτές και η ηγεσία του, ώστε να «δέσει» ποινικά η προαναγγελθείσα «ποινική δίωξη» Δένδια περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Η κατ’ ευφημισμόν «έρευνα», η οποία αποτελεί μνημείο παραληρηματικής γραφής και «σχολικό παράδειγμα» συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου, χωρίς να παρέχει καμία απολύτως τεκμηρίωση που να οδηγεί στα ανωτέρω αυθαίρετα συμπεράσματα,  αφού βασίζεται σε ανώνυμη μαρτυρία δήθεν πρώην μέλους μας (τέταρτου μηνυόμενου) επιχειρεί με κατασκευασμένες εικασίες  να συνδέσει τη Χρυσή Αυγή με πλήθος έκνομων και εγκληματικών ενεργειών, οι συμπεριφορές των οποίων εμπίπτουν σε πλήθος άρθρων του ποινικού κώδικα, χωρίς την παραμικρή επίκληση οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης που να αποδεικνύει την εμπλοκή του πολιτικού κόμματος σε ανάλογες ενέργειες.


Το σχήμα «δολοφόνος- επικεφαλής τοπικής οργάνωσης - Βουλευτής - Ηγεσία κόμματος» είναι το εύπεπτο σενάριο που διαπερνά το σύνολο των ερωταποκρίσεων, των απαντήσεων, του σχολιασμού των κειμένων και του συμπεράσματος που προκύπτει από την ανάγνωση των πολυσέλιδων «ρεπορτάζ» της εφημερίδας, η οποία εκπονεί καταφανώς, σχέδιο συκοφάντησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά της Χρυσής Αυγής.

Εκτοξεύοντας αόριστες κατηγορίες που αποδίδονται στην υποτιθέμενη «δράση» της Χρυσής Αυγής (π.χ. συνεργασία με Πακιστανούς μικροπωλητές (!), «εκβιασμούς», αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές, συνεργασία με αστυνομικούς κλπ) οι εναγόμενοι αποδεικνύουν ότι σκοπός τους δεν ήταν η αντικειμενική ενημέρωση του κοινού στο οποίο απευθύνονται, αλλά η στρατευμένη κατασυκοφάντηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής, η οποία εκπορεύεται από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που στόχο έχουν την ανακοπή της δημοσκοπικής πορείας και ει δυνατόν της πολιτικής της εξαφάνισης.

Με άλλα λόγια, το «έγκριτο» δημοσίευμα, αναπαράγει για ευνόητους λόγους την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, τις γνωστές πληροφορίες περί της δομής των «πυρήνων» της και άλλα τόσα,  διαμορφώνοντας το απαραίτητο «κλίμα» που το κατεστημένο σύστημα της δημοσιογραφίας διεθνώς επιθυμεί, ώστε να απαξιώσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις ενός κινήματος με αναμφισβήτητο λαϊκό έρεισμα.

Οι συντάκτες του κειμένου, επιχειρούν στη μεθοδευμένη προσπάθεια αυτή πιο συγκεκριμένα,  να συνδέσουν το Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή με κυκλώματα της νύχτας, τάγματα εφόδου, οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία όλα μαζί σε ένα συνονθύλευμα υποτιθέμενων «πληροφοριών» και «ρεπορτάζ», αψηφώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


 Οι συκοφαντικοί αυτοί ισχυρισμοί δεν προκύπτουν όπως προείπαμε  βέβαια, από κάποια έρευνα, αλλά από κάποια δήθεν «ανώνυμη καταγγελία» κάποιου δήθεν πρώην μέλους , τα στοιχεία του οποίου οφείλουν να προκύψουν από την προανάκριση, ώστε να αποδειχτεί ότι ούτε είναι υπαρκτό και ότι σε καμία περίπτωση η «πληροφόρηση» που δίνει στην εφημερίδα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, παρά με τα νοσηρά σχέδια αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής που απεργάζονται οι ανωτέρω και οι εντολείς τους.


Απόδειξη περί του σχεδίου αυτού, είναι ότι όλοι οι γνωστοί πρόθυμοι δημοσιογράφοι της διαπλοκής, σπεύδουν αδιαμαρτύρητα (κοινώς «αμάσητα») να υιοθετήσουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του «ΕΘΝΟΥΣ» και να τα αναπαράγουν σε πλήθος εκπομπών και δημόσιων τοποθετήσεών τους, χωρίς καν να ελέγξουν τη βασιμότητά τους!


ΛΑΜΨΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΙΛΑ») της Τατιάνας Στεφανίδου στο STAR: «Δεν πρόκειται για πολιτική οργάνωση. Πρόκειται για συμμορία που λυμαίνεται πόρους και άλλα πολλά για να ζει η ίδια άνετα στο όνομα μιας δήθεν ιδεολογίας η οποία δεν έχει κανένα ανθρωπιστικό στοιχείο, αντίθετα έχει ως σκοπό την καθυπόταξη του ανθρώπου, τον έλεγχο της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας -Όλοι ξέρουμε ότι οι ΧΑγίτες θεωρητικώς και πρακτικώς τους ξένους και τους μαχαιρώνουν και τους χτυπούν και κάνουν όλα αυτά τα αίσχη. Όμως είχαν ταυτόχρονα στήσει μια επιχείρηση, ένα παραμάγαζο και όλα τα εφόδια που μάζευαν δήθεν για να μοιράσουν στους φτωχούς, μέρος μόνο μοίραζαν για να κάνουν τη βιτρίνα τους και τα άλλα τα έδιναν σε αλλοδαπούς και πουλώντας προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους, τους έβαζαν να τα πουλούν στις λαϊκές και άλλες αγορές για να πουλάνε το εμπόρευμα και να λυμαίνονται τα έσοδα από αυτές τις αγοραπωλησίες».


ΚΑΤΙΑ Μακρή στις ειδήσεις του «STAR» στις  20/9/2013 (στο λεπτό 12.25 από την έναρξη του δελτίου)  - «Αυτήν την εικόνα θέλει η κυβέρνηση. Και από ένα πολιτικό - φασιστικό - ναζιστικό κόμμα την καθιστά απλά και μόνο μια εγκληματική οργάνωση στα μάτια των πολιτών».

ΚΟΥΒΑΡΑΣ Γιώργος (ομοίως στο λεπτό 14.18)  - «Η τρομοκρατία είναι το μόνο που ξέρουν, αλλά η δημοκρατία φαίνεται να αντιστέκεται σοβαρά».

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ  Νίκος (REAL FM 20-9-2013): ΤΜΗΜΑ ΕΝΑ -2:53ʼʼ-3:00ʼʼ: «Είχαμε ξαναδεί μαχαιρώματα, είχαμε δει μαχαιρώματα μεταναστών από τη ΧΑ και τα μέλη της. Για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει αυτή η οργάνωση».

ΚΑΨΗΣ  Μανώλης (αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Έθνους) MEGA CHANNEL 20/9/2010, Κεντρικό δελτίο ειδήσεων, -«Είναι σαφές πως τα χρήματα που βγάζουν, τα βγάζουν από κομπίνες. Πουλάνε προστασία. Μπραβιλίκι δεν λέγεται; Πρώτη πηγή εσόδων για τους Χρυσαυγίτες. Δεύτερη πηγή εσόδων. Μαζεύουν χρήματα για τους απόρους και τα βάζουν στην τσέπη. Τρίτη πηγή εισοδήματος. Μαζεύουν ρούχα για να τα δώσουν στους απόρους και τελικά αυτοί τα δίνουν στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και παίρνουν ποσοστά». (λεπτό 36.40 από ενάρξεως δελτίου)

ΤΡΕΜΗ Όλγα, ΚΑΨΗΣ Μανώλης -  «Θες να μου πεις πως ο καλύτερος φίλος του Χρυσαυγίτη είναι ο Πακιστανός; -Ναι, γιατί μαζί κερδίζουν χρήματα. Χτυπάνε τους πάγκους από τους μεν και τα παίρνουν από τους δε. Είναι όλα μια κομπίνα». (37.37 λεπτό από ενάρξεως δελτίου)

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ Γιάννης  - «Η Χρυσή Αυγή έχει καταφέρει να εξαπατήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ως τώρα πιστεύαμε πως έχουμε να κάνουμε με μία νεοναζιστική, ρατσιστική, ακροδεξιά οργάνωση, πες το όπως θέλετε. Τελικά καμόρα είναι. Οι άνθρωποι φτιάξαν μια συμμορία για να τα κονομήσουνε και βάλαν τις σημαίες από δίπλα και όλα αυτά τα πράγματα για να υπάρχει δικαιολογία. Επί της ουσίας είναι μια συμμορία, τίποτα άλλο». (37.56 λεπτό από ενάρξεως)

ΒΕΡΥΚΙΟΣ Δήμος, στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΦΑ στις 16.10 «Είμαστε οι πρώτοι εδώ στον ΑΛΦΑ που είχαμε την τόλμη να χαρακτηρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουμε στους δέκτες μας "παραστρατιωτική οργάνωση". Είναι τα τάγματα εφόδου που εμφανίστηκαν επισήμως στον Μελιγαλά, είναι τα τάγματα εφόδου που έδρασαν την νύχτα στο Πέραμα, και λίγες μέρες μετά διέπραξαν το φονικό στο Κερατσίνι.


2.ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή αποτελεί νόμιμο πολιτικό κόμμα (ένωση προσώπων) όπως προβλέπεται σχετικά από τα άρθρα 12§1 και 29 του ισχύοντος Συντάγματος, και το οποίο, σύμφωνα με τη θεωρία, αποτελεί «ιδιαίτερη μορφή ενώσεως πολιτών, με διαρκή χαρακτήρα … Το Σύνταγμα καθιστά έτσι το πολιτικό κόμμα υποκείμενο δικαιωμάτων που απορρέουν από το άρθρο 29… » (βλ. Δ.Τσάτσος, Συνταγματικό Δίκαιο Β’, Οργάνωση και Λειτουργία της Πολιτείας, Σάκκουλας 1992, σελ.114 επ.)

Συνεπώς, το πολιτικό κόμμα προκειμένου να δύναται να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, νομιμοποιείται να παρίσταται ως υποκείμενο δικαιωμάτων ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων στην περίπτωση προσβολής της «προσωπικότητάς» του με σκοπό την προστασία και την αποκατάσταση της φήμης και του ονόματός του, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

Είναι πασίδηλο, ότι τα ως άνω γραφόμενα που αποτελούν αφορμή για τα λεχθέντα, ως εκτενή επίμαχα αποσπάσματα ενός ενιαίου κειμένου, συγκροτούν τη νομοτυπική μορφή του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 363 ΠΚ, και το οποίο προϋποθέτει: α) ισχυρισμό ή διάδοση γεγονότος ενώπιον τρίτου σε βάρος ορισμένου προσώπου, β) το γεγονός να είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του προσώπου αυτού , γ) να είναι ψευδές  και ο υπαίτιος να γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές. Ως ισχυρισμός νοείται η ανακοίνωση η προερχόμενη ή από ίδια πεποίθηση ή γνώμη ή από μετάδοση από τρίτο πρόσωπο. Αντίθετα, διάδοση υφίσταται όταν λαμβάνει χώρα μετάδοση της ανακοίνωσης που γίνεται από άλλον.

Το περιεχόμενο των κειμένων, εμπεριέχει σαφώς την μορφή του «ισχυρισμού», αφού προκύπτει η υποτιθέμενη προσωπική τους επαφή με τα περιγραφόμενα «περιστατικά», δηλαδή η «συνέντευξη» με το δήθεν μέλος καθώς και  οι «πληροφορίες» που αυτός μετέδωσε κλπ.  Ο ισχυρισμός ή η διάδοση επιβάλλεται να γίνεται ενώπιον τρίτου, γεγονός αυτονόητο στα αδικήματα που τελούνται διά του Τύπου.


Αυτό που αξιολογείται είναι το γεγονός, δηλαδή οποιοδήποτε συμβάν του εξωτερικού κόσμου αναγόμενο στο παρόν ή το παρελθόν, που υποπίπτει στις αισθήσεις και μπορεί να αποδειχθεί, αντίκειται δε στην πραγματικότητα. Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι ο εν λόγω περιέλαβε στο επίμαχο άρθρο ισχυρισμούς και διέδωσε γεγονότα, τα οποία έβλαψαν χωρίς αμφιβολία την φήμη του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή ως πολιτικού φορέα. Είναι δε εμφανές ότι σχολιασμοί που στη συνέχεια αναφέρθηκαν από τους «έγκριτους» μηνυόμενους στα διάφορα ΜΜΕ, πόρρω απέχουν του «δικαιολογημένου ενδιαφέροντος» ή «κριτικής» από όσες η νομολογία έχει αποδεχτεί, εφόσον πρόκειται όπως προελέχθη για γεγονότα με εξωτερική έκφανση που υποπίπτει στις αισθήσεις και αντίκειται στην πραγματικότητα.


Εξάλλου, με το ίδιο περιεχόμενο, τα ανωτέρω εμπίπτουν και στη νομοτυπική μορφή του αδικήματος του άρθρου 191 περ. 2 ΠΚ σύμφωνα με το οποίο: «Σε φυλάκιση …καταδικάζεται… όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες… Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται σε φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και σε χρηματική ποινή…». Τέλος, με το ίδιο περιεχόμενο, τελούν τη νομοτυπική μορφή του αδικήματος της ψευδούς καταμήνυσης της δεύτερης παραγράφου (229 παρ. 2), σύμφωνα με την οποία «Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον ίδιο σκοπό εν γνώσει και ψευδώς καθιστά άλλον ύποπτο στην αρχή για αξιόποινη πράξη …».

Επειδή προσκομίζουμε και επικαλούμαστε τα επίμαχα δημοσιεύματα που απετέλεσαν την αφορμή για τα ανωτέρω αδικήματα, καθώς και τις απομαγνητοφωνήσεις των επίμαχων «σχολιασμών» που έλαβαν χώρα τις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες. Επειδή οι ανωτέρω μηνυόμενοι, προκαταλαμβάνοντας την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης και στη σπουδή να εκτελέσουν τις εντολές που έλαβαν με σκοπό την πολιτική εξόντωση του κόμματός μας, υπέπεσαν σε σωρεία αδικημάτων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ

Την άσκηση ποινικής δίωξης  ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ εναντίον τους για τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 242 παρ.3 ΚΠΔ τα περί Τύπου αδικήματα είναι πάντοτε αυτόφωρα.

Επιφυλασσόμαστε δε για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά μας, ειδικά για την περίπτωση κατά την οποία οι αστυνομικές αρχές δεν διενεργήσουν τα νόμιμα για την αυτόφωρη δίωξη των ανωτέρω αδικημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑ διάσημων Ελληνίδων που κόβουν την ανάσα(ΗΟΤ ΦΩΤΟ)

Δείτε το θέμα και μην παραλείψετε να το σώσετε για το αρχείο σας! Αποκαλυπτικοί ρόλοι που έκοβαν την ανάσα, καλλίγραμμα κορμιά που τρέλαιναν τους άντρες και μια χρυσή εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο που πολλοί νέοι σκηνοθέτες θα ζήλευαν. Νόρα Βαλσάμη, Ρέα Τουτουντζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Πέμυ Ζούνη, Αλίκη Bουγιουκλάκη και πολλές άλλες που δε δίστασαν να τα πετάξουν μπροστά στην κάμερα για την επιτυχία… Όλες αυτές και ακόμα περισσότερες στο μοναδικό πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα του Σκύλου.. πηγή

Σπάνιο βίντεο με τη Ζέτα Μακρυπούλια γυμνή!

Κοιτάξετε καλά στα πλάνα. Είναι η Ζέτα. Ναι. Είναι η Ζέτα Μακρυπούλια πριν τις πρόσθιες ενισχυτικές, η οποία απολαμβάνει-λέμε τώρα-το σεξ . Κι επειδή οι ειδικοί λένε ότι μόνο σε σκηνές τόσο παθιάρικες μπορεί κανείς να διακρίνει το υποκριτικό ταλέντο ενός ηθοποιού…δείτε και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Για να μη φανώ και πάλι κακός. Το απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε είναι απο τη σειρά «Οι δικηγόροι της Αθήνας» και πιο συγκεκριμένα το 2 ο επεισόδιο που φιλοξενήθηκε στο πρόγραμμα του Star στις 18/10/1995. Ναι. Πριν το ευρώ και το Star επένδυε σε Ελληνικές σειρές. Η Ζέτα παίζει τεταρτοπέμπτο ρόλο πίσω από τους αστέρες της εποχής όπως ο τεράστιος Αλέκος Αλεξανδράκης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Σπύρος Σαραφιάνος,η Λήδα Ματσάγγου,ο Δημήτρης Καραμπέτσης. Όλη η ιδέα του σίριαλ βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστας Φέρρη. Για δείτε τη σκηνή… Και για να μην ψάχνετε βάλτε το βίντεο στο 01:40

Οι γυμνές φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λογοκρίθηκαν (pics+vid)

Φωτογραφίες που την τότε εποχή προκάλεσαν θαυμασμό και λογοκρισία. Της Έλενας Τσιακούπη Η εθνική στάρ Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν δίστασε να φωτογραφήθεί γυμνή ή να γδυθεί σε ταινίες της. Kάποιες φωτογραφίες της προκάλεσαν θαυμασμό και άλλες λογοκρίθηκαν με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους την τότε εποχή. Ο τιμητικός τίτλος Εθνική Σταρ της Ελλάδας δόθηκε από την δημοσιογράφο/χρονογράφο της εφημερίδας "Καθημερινή" Ελένη Βλάχου το έτος 1959, έναν τίτλο που διατηρεί ακόμα και σήμερα παρά τον θάνατό της στις 23 Ιουλίου 1996. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί σαν ένα πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο. Καμιά άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για αυτό άλλωστε όταν η Αλίκη πόζαρε στο φωτογραφικό φακό για περιοδικά... αυτά γίνονταν ανάρπαστα και χτυπούσαν κόκκινο στην κυκλοφορία τους. Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποί